EXCLUSIV | Cazul bizar al lui Virgiliu Postolachi! Ce s-a întâmplat în momentul în care FRF a încercat să-l convoace + secundul lui Mirel Rădoi, dezvăluiri despre ce-şi doreşte atacantul lui PSG: "Vrea să joace pentru..."

28 feb 2019 15780 afişări ProSport Live

Secundul de la U21, Adrian Boingiu, a vorbit despre situaţia lui Virgiliu Postolachi (18 ani), care, deşi e cetăţean român, încă nu poate evolua sub tricolor. 

Postolachi e cetăţean român de la data de 25 septembrie 2018, primind certificatul la Ambasada României de la Paris. El a refuzat să joace pentru Moldova şi Franţa. Jucătorul legitimat la PSG e campion al Franţei la U17, a fost promovat la U19, a jucuat şi pentru echipa a doua a parizienilor şi în vară s-a pregătit alături de lotul primei echipe.

Totuşi, fotbalistul lui PSG nu a apucat să joace pentru loturile României, iar directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiţă, a explicat mai demult: "Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internaţionale, nu este. Nu ştiu... Trebuie reglate nişte treburi".

Adrian Boingiu susţine că a avut două tentative de a-l chema la U21, dar nu s-a putut, din cauza problemelor juridice: "El a apărut în statistici imediat după după C.E, când am fost în Franţa şi se vorbea despre el. Am început să facem demersuri, să-l analizăm. Documentele au fost făcute de cei de la FRF, pentru a-l face român. În toamna trecută mai era puţin pentru a putea fi convocat la echipa naţională. În general, în momentul în care ai un joc la echipa de seniori nu mai poţi schimba naţionala, dar în cazul lui nu s-a întâmplat asta. Nu ştiu care e situaţia lui, dar vrea să joace pentru România. S-a vorbit şi cu părinţii lui. Deocamdată încă nu putem. Am vrut să îl luăm pentru amicalul cu Belgia, dar nu s-a putut. E greu de crezut că poate intra în lot acum, pentru că la seniori... E greu să apară pentru prima dată şi să prindă şi banca", a declarat secundul lui Mirel Rădoi, la ProSport LIVE.

Federaţia de fotbal din Moldova susţine că atacantul e convocat frecvent, dar acesta nu răspunde mesajelor primite din partea forului: "La fiecare meci el este convocat. Este trimisă scrisoare la club, în care este invitat în cantonamentul naţionalei. Mai mult de atât ce să vă spun, nici răspuns nu primim. Asta vorbeşte despre faptul că jucătorul nu are dorinţa de a evolua pentru noi! Decât să avem un jucător care nu îşi doreste, mai bine să convocăm pe cineva din campionatul intern, care cu adevărat îşi doreşte să evolueze sub steagul Republicii Moldova", a spus Dragoş Hincu, vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.