Dorinel Munteanu 50 | "Hagi se mai enerva când nu-i dădeam o pasă, dar apoi îmi zicea...". Fostul mijlocaş al naţionalei, într-un moment de sinceritate. Cum s-a pregătit pentru Maradona şi cine se enerva când primea gol cu călcâiul

25 iun 2018 10247 afişări ProSport Live

Dorinel Munteanu, unul dintre fotbaliştii români care au impresionat prin seriozitate, constanţă, ambiţie şi combativitate, a împlinit azi 50 de ani. Jucător polivalent, care s-a menţinut la cel mai înalt nivel în Bundesliga, reşiţeanul prezent la două ediţii ale Campionatului Mondial a rămas un personaj care poate deveni oricând obiect de studiu pentru juniorii care vor să asimileze secretele despre execuţiile cu ambele picioare, poziţionare în teren, şut de la distanţă sau pase luminoase. În ziua în care Dorinel împlineşte 50 de ani, ProSport vă propune un material video cu fostul mijlocaş al naţionalei, campion cu Oţelul, într-o emisiune specială ProSport LIVE, de la începutul lui 2018.


Invitat la ProSport Live, Dorinel Munteanu a povestit, în premieră, câte o amintire haioasă cu fiecare coleg din Generaţia de Aur. "Neamţul" a dezvăluit când îşi ieşea din fire Gică Hagi, şi a mărturisit cine a venit cu ideea de a se face blonzi înaintea meciului cu Tunisia.

"De când s-a aflat că jucăm cu Argentina, în cam toate jocurile am fost jucătorul de sacrificiu, dar m-am descurcat. Înaintea meciului cu Argentina, ştiam despre Maradona, dar era imprevizibil, nu prea puteai să ştii tot despre el. M-a pregătit nea Puiu (n.r. Anghel Iordănescu) foarte bine, adică eram pregătit cu trei zile înainte.

Stelică (n.r. Bogdan Stelea) era mai agresiv, el făcea atmosferă. Era un băiat foarte bun la suflet. La el, şi dacă îi dădeai un gol, sau un gol cu călcâiul era foarte nervos, nu agresiv, dar făcea puţin teatru pe acolo.

Gică (n.r. Gică Popescu) spunea tot timpul “Dacă nu dă Hagi gol, lasă că vin eu din spate şi dau gol la faze fixe”

Cu Didi (n.r. Daniel Prodan), Dumnezeu să-l ierte, la meciul cu Argentina, dacă vă aduceţi aminte, când a creat penalty-ul acela când a dat cu piciorul în pământ, şi noi glumeam pe seama asta.

Belo (n.r. Miodrag Belodedici) nu juca rummy, nu juca nimic, noi jucam foarte mult rummy în cantonament. Jucam pe perechi, eu eram cu Gică Mihali, Hagi cu Dumitrescu, dacă nu mă înşel, Petrescu cu Popescu şi nea Puiu cu Balint.

Cu Gică (n.r. Gică Mihali), îmi aduc aminte, înaintea meciului de acasă cu Ţara Galilor, era la un interviu pus să motiveze înaintea meciului cu Belgia, nea Cornel Dinu era antrenor, şi îl întreba de Ian Rush, şi a spus la interviu “Dar cine e Ian Rush? Azi nu l-am văzut” dar el dăduse gol, era 5-1 pentru noi, şi a spus “Nu l-am văzut, unde joacă?” Şi el juca la Liverpool.

Am râs de Radu (n.r. Florin Răducioiu) după povestea cu Italia, a fost haioasă.

Mă uit tot timpul la Ilie Dumitrescu la Digisport, e elegant, prezentabil, şi explică în aşa fel încât să înţeleagă toată lumea. Când ne-am făcut blonzi era foarte agitat, Dan Petrescu a fost cu ideea cu vopsitul.

Gică Hagi îşi mai ieşea din fire când nu îi dădeam o pasă, se mai enerva, dar după aceea spunea “aşa sunt eu”. Eram conştient că trebuie să ajungă mingile la el, scotea el ceva din mânecă pe acolo.

Cu Ionuţ Lupescu m-am înţeles foarte bine, atât în teren cât şi în afara lui, era un om foarte liniştit, calculat"

Articol scris de Daniel Anghel

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.