EXCLUSIV VIDEO | Tricolorii de pe baltă dezvăluie poveşti inedite de la pescuit: "Am căzut cu maşina în lac, apoi mi-am făcut un selfie". Fascinanta viaţă a componenţilor echipei României

29 aug 2018 2756 afişări Pescuit sportiv

Dacă eşti obişnuit să mergi pe baltă, cu siguranţă porţi cu tine numeroase poveşti pe care vrei să le împărtăşeşti cu restul lumii. Membrii lotului Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Călăraşi (AJVPS) au împărtăşit câteva întâmplări inedite petrecute pe baltă.

Lotul AJVPS Călăraşi va reprezenta România la Campionatele Mondiale din Serbia şi Africa de Sud. Primul va avea loc în acest an, în periioada 1-7 octombrie, iar al doilea turneu final se va desfăşura în 2019. România este una dintre favoritele la câştigarea trofeului în Serbia. Anul trecut, echipa României a obţinut medalia de argint la turneul final, iar în urmă cu doi ani am obţinut chiar aurul, la competiţia desfăşurată în Spania. Pescuitul sportiv se dezvoltă pe zi ce trece în ţara noastră, iar poveştile de pe baltă îi oferă o pată de culoare. Vă prezentăm mai jos câteva dintre poveştile băieţilor care vor reprezenta România la următoarele Campionate Mondiale.

Liderul lotului care va reprezenta România la următoarele două Campionate Mondiale, Dan Constantin, a fost la un pas de o adevărată tragedie, dar acum povesteşte cu zâmbetul pe buze experienţa prin care a trecut: "E o poveste cumva tragico-comică. Anul trecut, înaintea începerii unui concurs important de pe Săruleşti am reuşit marea performanţă de a mă răsturna cu o maşină în lac. De undeva de la vreo opt metri înălţime. Am scăpat nevătămat şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu.

Am ajuns cu maşina în lac, m-am răsturnat, m-am răsucit, dar am ieşit intact. Când am pus mâna prima oară pe portieră, am luat telefonul, l-am deschis, am ieşit din maşină şi mi-am făcut un selfie pe care l-am trimis prietenilor. În momentul doi m-am trezit cu o salvare lângă mine. Un cioban de pe marginea lacului a sunat la 112. Totul a durat două minute. Întâmplarea a făcut ca salvarea să fie chiar în sat, la cineva care fusese muşcat de un câine. Imediat au venit. S-a strâns poliţia, a fost o întreagă poveste. În următoarele ore trebuia să înceapă o competiţie importantă şi n-am putut să o începem până când maşina nu a fost scoasă din lac. Procedurile spun că trebuie să se asigure autorităţile că nu mai e nimeni în maşină."

Lacul Săruleşti, aflat în judeţul Călăraşi, e considerat de majoritatea pescarilor cel mai bun loc de pescuit din România. Străinii sunt de asemenea impresionaţi de balta care se întinde pe mai mult de 400 de hectare. Aici vin an de an italieni, ruşi, englezi, chiar şi chinezi.

Andu Gagiu nu a ajuns cu maşina în lac, dar s-a ales cu o poză unică: "Cea mai frumoasă poveste a fost, pentru mine, chiar aici pe lacul Săruleşti. Când am reuşit să stabilesc recordul meu de 16 kg. În momentul în care am făcut poza cu acel peşte eram în apă, îl ţineam în braţe, iar el a sărit şi mi-a dat cu coada peste faţă. A fost un moment super tare. Din păcate n-a fost filmat, dar a fost pozat. A bătut palma cu mine (râde)"

Foto Andu Gagiu

Nelu Căpitanu a ajuns în lac, dar nu cu maşina: "Am căzut în apă din barcă (râde).  La plantat. Aici, pe lacul ăsta (n.r Lacul Săruleşti). Nu era adâncă apa. Sunt multe de spus cu privire la ce întâmplă în stand. Fiecare partidă are ceva al ei. Că pierzi un peşte, că prinzi un peşte în ultimele momente şi poate să te ducă pe un loc câştigător. Sunt multe".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.