VIDEO Totul despre colegii mei cu Florentin Petre | "Avea o Dacie obosită, uita să-i tragă frâna de mână şi pica în gard. Şofer bun!" Cine plângea lângă dinamovist, mijlocaşul care desena copaci, cartea lui Dănuţ Lupu şi spiritul lui Cătălin Hîldan

26 ian 2017 11367 afişări Fotbal Intern

Florentin Petre (41 de ani), fostul căpitan de la Dinamo, a fost invitatul emisiunii ProSport LIVE, joi, şi a răspuns rubricii Totul despre colegii mei. "Piticul", aşa cum era alintat de colegi, a depănat amintiri legate de colegii săi dinamovişti din perioada 2000/2001 şi a făcut descrierea fiecărui coleg din acel sezon, folosindu-se de o poză de grup.

De la cărţile care s-ar putea scrie despre viaţa lui Dănuţ Lupu, la cine era "băiatul cu buna dispoziţie" din lot, cum îşi lovea Adi Mihalcea maşina de fiecare dată când parca la Stadionul Dinamo şi descrierea specială făcută unicului căpitan, Cătălin Hîldan. Cu ce poreclă s-a ales în oraşul natal din cauză că îi plăceau prea mult fructele, ce fotbalist plângea când făcea antrenamente alături de el şi "regretele" legate de carierele lui Ionuţ Voicu şi Florin Cernat. Aflaţi totul, mai jos, chiar din spusele sale.

Adi Mihalcea - "Când a venit prima dată în Bucureşti avea o Dacie obosită. De câte ori venea uita să-i tragă frâna de mână şi cădea exact în parcarea de la Dinamo, se lovea în gard. Şofer bun".

Cristi Vlad - "Un băiat sobru, serios, foarte bun, profesionist. Se băga şi el din când în când la caterincă, dar doar ce venise şi era foarte tânăr, nu prea îi convenea. Îi conveneau lucurile care se întâmplau, dar era foarte cuminte. Un băiat extraordinar".

Daniel Iftodi - "La un moment dat ne-a pus psihologul să desenăm... Să facem ceva pe o hârtie. El, la un moment dat, s-a apucat, a făcut un pom. Dar pomul ală, cum să spun, simplu aşa. Ciu nişte crengi, nu ştiu ce... Şi la un moment dat îl întreabă psihologul 'Pomul ăsta, al tău, nu are şi el frunze, flori?' Zice 'Nu, nu. Pentru că pomul meu e iarna născut sau cum... I-au căzut frunzele pentru că e iarnă afară' şi la noi erau 40 de grade afară".

Vlad Munteanu - "Un caracter deosebit, un băiat foarte inteligent. Era foarte tânăr şi mai avea şi el nebuniile lui. Îi mai plăcea să meargă la un club, la o discotecă. Bine, mergeam cu toţii, eram o echipă atunci. Echipa asta... Când mergeam la golăneală, mergeam cu toţii, când era de muncă era..."

Dănuţ Lupu - "Dacă ai putea să scrii vreo 2-3 cărţi despre el, sigur ai câştigat un premiu. Pe calitate (n.r. - primul capitol). Unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-am întâlnit vreodată. Alături de Gică Hagi. Nişte calităţi extraordinare. El, mai rebel, mai... Cum i-a plăcut lui să fie. Mai libertin, dar bun".

Vali Năstase - "Un jucător bun, profesionist. Se mai băga la glume, din când în când. Avea glumele lui cu Fane Preda, cu Giani Kiriţă. Era un grup de prieteni care se mai tachina, dar, tot aşa, foarte muncitor şi calitate bună".

Marius Niculae - "Unul din copii mei. Cu care am avut posibilitatea să lucrez. Eram la primul cantonament, la Câmpina, pe platoul ăla dinspre munte şi i-am zis 'Din momentul ăsta stai şi alergi lângă mine'. Făceam alergările câte doi. Îţi dai seama, Marius Niculae avea 16 ani, venea de la juniori. A trecut direct la seniori, cu pregătire foarte bună fizică făcută de tatăl lui, că el a fost un sportiv... I-am zis 'Din momentul ăsta alergi cu mine', l-am luat cu mine în cameră şi făceam mia de metri în 2,55. Este un ritm de concurs, cum ar veni. Alerga lângă mine şi plângea, i se adunau lacrimile. Cică 'Nu pot s-alerg cu tine'... I-am zis 'Poţi să alergi, o să ajungi mare'. Lucruri de ale noastre".

Giani Kiriţă - "Un fotbalist bun, cu nişte calităţi extraordinare. Mai boem aşa el. Îi plăcea foarte mult să glumească. Era un fel de... Cum e şi acum în viaţa lui de zi cu zi. Mai agitat, mai glumeţ".

Bogdan Onuţ - "Un fundaş central bun care a venit cu referinţe foarte în regulă. Ion Marin ni l-a prezentat ca un jucător, un fundaş central bun".

Tinel Petre - "Cuminte. Un jucător profesionist. Fundaş dreapta... Fundaş dreapta sau fundaş central puteai să-l bagi. Am câştigat campionatul cu el. Foarte bun ca şi om, caracter. Era jucătorul ăla care te bazai pe el când îţi era greu".

Ştefan Preda - "Un portar care a avut rezultate bune. A fost al treilea portar la Campionatul Mondial din 1994. Calităţi bune. Un copil pe care te puteai baza"

Florin Tene - "Unul din părinţii mei, cum s-ar spune. La 18 ani, când am venit la echipa mare, m-a luat pe lângă el. Am învăţat foarte multe lucruri de la el şi m-au ajutat enorm de mult în cariera de fotbalist. Şi acum vorbesc cu el. Am avut posibilitatea să lucrăm împreună, ca antrenori. Este un băiat extraordinar de bun".

Marius Iorga - "Lucrează la noi, la scouting. La noi... Tot la noi o spun, dacă am stat o viaţă acolo. Era al treilea portar al nostru, a avut o perioadă bunicică atunci, dar l-au împrumutat şi de atunci n-am mai ştiut nimic de el ca sportiv. După aceea a intrat în media. Acum e la Dinamo, la scouting, el se ocupă de transferurile care..."

Mugur Bolohan - "Un jucător bun, cu o experienţă destul de bogată în fotbalul românesc. Mi-a plăcut foarte mult să joc cu el. Am avut perioade când ne completam bine pe teren. Un jucător care rezista fizic, psihic, foarte bine. A crescut în Bucureşti"

Gheorghe Mihali - "Unul dintre cei mai buni stoperi. Ca şi fotbalist, caracter, psihic, un băiat care îl apreciez şi o să-l stimez toată viaţa. Era genul de om care, chiar dacă avea o vârstă, ne susţinea, ne încuraja... Pe mine, pe Cătălin Hîldan. Toţi copii tineri care eram, el ne susţinea. Ne certa numai constructiv".

Ionuţ Voicu - "Am avut posibilitatea să-l cunosc de foarte mici. Eram la juniori. Un jucător cu nişte calităţi extraordinare, îmi pare rău că n-a putut să ajungă la un nivel de mare, să aibe continuitate. A jucat un timp foarte scurt şi la noi şi la Rapid. Un jucător cu explozie, cu dribling. Un stângaci bun".

Claudiu Drăgan - "Un atacant pur. Un număr 9 din ăla care putea să-ţi facă şi faza defensivă. Îţi marca goluri imposibile. Ne-a ajutat enorm de mult atunci când am câştigat campionatul. Am rămas prieteni".

Bogdan Mara - "A avut o perioadă bună la noi şi el. De fapt au fost vreo 2-3 ani în care a fost lotul nostru. Şi prin Spania a jucat. Avea nişte calităţi bune".

Iulian Tameş - "Băiatul cu buna dispoziţie între noi. Pe lângă calităţile extraordinare pe care i le-a dat Dumnezeu. Îl cunosc de la juniori, când încă noi eram... Sunt mai mare ca el cu doi ani. L-a adus şi juca la juniori cu noi. Avea ambele picioare, avea o biomecanică a lovirii mingii foarte bună. Tot aşa, spun că merita mult mai mult din punctul ăsta de vedere. Nu prea îi plăcea să apară în presă. Foarte cuminte. E haios rău".

Cătălin Hîldan - "Era exemplul tuturor. Din toate punctele de vedere. Atitudine, seriozitate. Atât de rău îmi pare că nu a putut să joace, să... Să nu se fi întâmplat niciodată nenorocirea asta. Pentru că el, prin spiritul lui şi felul în care se comporta la antrenamente, toţi jucătorii aveau de învăţat. Niciodată (n.r. -  dacă avea momente când pica din punct de vedere fizic sau psihic). Eram la juniori, ne antrenam pe terenul din spatele tabelei. Terenul de zgură. Erau pietre, mai era o cărămidă uitată... Şi el făcea alunecare. Numai cu spiritul ăla de luptător te făcea să te antrenezi altfel".

Florin Cernat - "Un stângaci pur. Un jucător care are nişte calităţi... Are 38 de ani. A venit la noi, avea 18 ani cred. Un copil bun. A avut un parcurs al carierei de fotbalist bun, spre foarte bun. Merita să joace într-un campionat mult mai mare. Valoarea lui era mult mai mare faţă de cât a arătat".

Daniel Florea - "Un stângaci pur. Un fundaş stânga bun, muncitor, care ne-a ajutat atunci foarte mult. A venit cu Daniel Rednic de la Oţelul. S-au plătit atunci foarte mulţi bani. Un jucător bun care ne-a ajutat enorm de mult în economia jocului".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.