VIDEO | Lider în Grupa F, România se sperie de Feroe: "Toată lumea se gândeşte că luăm şase puncte cu ei, dar nu va fi uşor"

15 nov 2014 1691 afişări Nationala

România a reuşit să învingă vineri Irlanda de Nord cu 2-0 pe Naţional Arena şi, cu 10 puncte în primele patru meciuri, şi-a asigurat primul loc în Grupa F de calificare la Euro 2016. Jocul cu surpriza grupei de până acum a fost dominat clar de elevii lui Anghel Iordănescu, cei care au reuşit să preseze adversarul şi, pe fază defensivă, au învăţat din greşelile făcute de Ungaria şi de Grecia. Am controlat spaţiul aerian al propriului careu, acolo unde fundaşii centrali şi-au făcut datoria şi au ţinut pericolul departe de poarta lui Ciprian Tătăruşanu. Dragoş Grigore, fotbalistul de la Toulouse, a făcut cuplu cu Vlad Chiricheş în centrul defensivei şi a avut o partidă bună. După meci, Grigore a vorbit despre prestaţia României, dar şi despre aşteptările pe care le putem avea de la Grupa F.

ProSport: Dragoş, am bătut Irlanda de Nord, un adversar pe care îl consideram foarte dificil. Voi aţi avut emoţii înainte de joc?
Dragoş Grigore: Suntem pe drumul cel bun. Suntem pe primul loc în grupă, suntem conştienţi că ne vor aştepta şi de acum încolo meciuri la fel de grele precum cel de acum.  Nu am avut emoţii, am fost puţin îngândurat pentru că niciun meci nu e câştigat dinainte. Ne aşteptam la o partidă dificilă, însă e bine că s-a terminat cu bine şi am luat cele trei puncte.

Ce şanse avem acum pentru calificare?
Suntem oarecum favoriţi pentru că suntem pe primul loc în grupă, însă, aşa cum am mai spus, vor urma meciuri la fel de dificile precum cele de până acum. Chiar dacă toată lumea se gândeşte că vom lua şase puncte din meciurile cu Insulele Feroe, eu nu cred că va fi uşor. Aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat în seara aceasta, au bătut în Grecia, şi fiecare meci va fi foarte dificil.

Cu Grecia mai avem vreo emoţie, mai ales după ce s-a întâmplat în seara asta, cu Feroe?
Grecia va intra pe teren la fiecare meci cu gândul de a câştiga. Din păcate pentru ei, din fericire pentu noi, poate traversează o perioadă mai puţin fericită şi nu cred că vor veni aici pentru a se preda uşor. Toate echipele din grupă rămân adversare grele.

Cum a fost cu domnul Anghel Iordănescu pe banca tehnică?
A fost bine pentru că am reuşit să câştigăm primul meci. Era important şi pentru el, dar şi pentru noi. Cred eu că şi nea Piţi a făcut o treabă bună atâta timp cât a fost, ne-a împins în primele trei meciuri şi ne-a ajutat să câştigăm cele şapte puncte, iar cu cele trei din această seară am reuşit să trecem pe primul loc în grupă.

Cât de util este meciul amical cu Danemarca?
Foarte util, este o nouă selecţie la echipa naţională. Vom îmbrăca din nou tricoul României şi chiar dacă e meci amical sau meci oficial, pentru fiecare dintre noi e important să dea totul pentru.

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.