EXCLUSIV | Daum l-a vrut în staff, FRF i-a spus "nu" unui component al Generaţiei de Aur: "Dorinţa lui aşa era. Am avut speranţe foarte mari, dar nu vreau să mai comentez"

12 ian 2018 4948 afişări Comentează şi tu Nationala
EXCLUSIV | Daum l-a vrut în staff, FRF i-a spus "nu" unui component al Generaţiei de Aur: "Dorinţa lui aşa era. Am avut speranţe foarte mari, dar nu vreau să mai comentez"

Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat fotbalist din istoria echipei naţionale, a vorbit la ProSport LIVE, despre relaţia de prietenie pe care o avea cu Christoph Daum, fostul selecţioner al României. "Munti" a fost primul om din fotbalul românesc pe care antrenorul neamţ l-a sunat, după numirea în funcţia de selecţioner. Dorinel a dezvăluit că Daum l-a vrut în staff-ul său şi a lăsat de înţeles că cineva din FRF s-a opus aducerii sale, deoarece este component al Generaţiei de Aur.

Christoph Daum şi-a încheiat relativ repede aventura la echipa naţională a României, după ratarea calificării la CM 2018. În momentul sosirii, neamţul ar fi vrut să aibă alături de el în staff-ul tehnic unul dintre românii cu care a lucrat foarte bine în strănătate. Dorinel Munteanu şi Christoph Daum au dialogat pe această temă, însă, în cele din urmă, fostul mijlocaş nu a mai ajuns la naţională. Dorinel a lăsat de înţeles că cineva din FRF s-a opus aducerii sale, deoarece este component al Generaţiei de Aur.

Daum a pregătit naţionala României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017. "Dorinţa lui aşa era (n.r. - ca Dorinel să fie staff), dar... Nu vreau să mai comentez. E de domeniul trecutului, nu are rost să mai discutăm. Am mai vorbit, am mai discutat. Înaintea fiecărui meci vorbeam cu el la telefon (n.r. - cu Daum). Am fost coleg cu secundul lui belgian, (n.r. - Rudi Verckenpinck). Am jucat cu el la Cercle Brugge. Am făcut practica fotbalistică la Daum, la Leverkusen. Am avut foarte mari speranţe.

S-a confirmat încă o dată că nu avem răbdare şi ne plac schimbările. Lucru care nu duce la nimic. Nu ştiu ce gândire a fost, cine s-a gândit, dar asta este realitatea. Ce am considerat eu şi ce cred, v-am spus"
, a spus Dorinel Munteanu la ProSport LIVE.

Dorinel Munteanu a analizat performanţa reuşită de Christoph Daum la naţională şi a vorbit despre lucruri bune, dar şi cele mai puţin bune reuşite de neamţ pe banca tehnică a României. "Au fost momente în perioada lui bune, dar şi mai puţin bune. Momentele mai puţin bune este clar că le-am văzut cu toţii la jocuri, momentele bune, eu cred, din ceea ce am citit şi am avut câteva discuţii cu domnul Christoph Daum, au fost că a instaurat un plan la echipele de juniori şi la echipa mare, unde a fost o atmosferă bună.

Nu numai antrenorul a fost vinovat. Vina trebuie împărţită tuturor. Responsabilitatea nu este numai a antrenorului sau a staff-ului tehnic, este şi a jucătorului"
, a spus Dorinel Munteanu la ProSport LIVE.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.