EXCLUSIV | Toni Conceicao, implicat în noul proiect al unei echipe din Liga 1. Planul pus la cale: "Noi avem relaţiile şi ştiinţa necesare!"

17 apr 2019 9558 afişări Liga 1

Proaspăt numit în funcţia de preşedinte la FC Hermannstadt, Iuliu Mureşan (65 de ani) e gata să repete, alături de Răzvan Zamfir şi Toni Conceicao, lucrurile măreţe pe care le-a făcut la campioana en-titre a Ligii 1 Betano. Sibienii au planuri mari, aspiră la play-off şi lupta la titlu în doi ani, iar strategia pusă la punct se învârte în jurul jucătorilor din Portugalia, piaţă în care fosta tripletă din Gruia are relaţii importante.

Dacă vor rămâne în Liga 1 Betano, cei de la Hermannstadt vor fi obligaţi să folosească doi jucători Under 21 din sezonul viitor, dar planul lor nu se îndreaptă spre jucători autohtoni, ci spre străini care pot fi aduşi cu bani puţini din Portugalia sau ţările vecine. E o 'schemă' brevetată de Mureşan şi Zamfir încă din perioada CFR-ului, iar Hermannstadt varianta 2020 va fi construită pe aceleaşi principii: "În mod cert, vom aduce jucători portughezi la Hermannstadt. Piaţa portugheză e accesibilă, la fel cum e şi în Franţa, în Spania, dar nu în liga întâi. Noi l-am adus pe Christian Lopez din liga a treia din Spania, Petrucci la fel, se pot aduce jucători buni. E un exemplu la Mediaş acum, dar noi avem relaţiile necesare şi ştiinţa de a aduce jucători de un nivel mai bun. Mă bazez pe Răzvan Zamfir, e foarte priceput, nu priceput", a declarat Iuliu Mureşan, miercuri, la ProSport Live.

Un apropiat al 'Doctorului', portughezul Toni Conceicao a colaborat cu Mureşan şi Zamfir în perioada în care aceştia aduceau la CFR Cluj jucători din Portugalia, iar acum se va apropia de Hermannstadt, urmând să-i ajute pe foştii săi colaboratori pe partea de scouting în Portugalia. Rolul lui Conceicao nu va fi cu mult diferit de cel de acum câţiva ani, urmând să semnalizeze cuplului Zamfir-Mureşan ori de câte ori găseşte un jucător cu potenţial, care poate fi adus în România: "Cu Toni Conceicao am lucrat de trei ori, un antrenor foarte bun pe care l-am apreciat. El a fost scouterul nostru când luam jucători din Portugalia, e antrenor foarte bun şi are ochi foarte buni. I-a părut rău când am plecat de la CFR Cluj, vorbeam cu el, mă suna...Asta a fost! Bineînţeles, mă voi consulta cu el despre jucătorii din Portugalia. E foarte corect şi are ochi foarte buni", a mai spus Iuliu Mureşan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.