EXCLUSIV | "Pe Hagi îl luau la capace Mircea Sandu şi Chihaia!" Ianis la 19 ani vs. Gică Hagi la 19 ani: "Cu toată sinceritatea vă spun, el era sub ce e Ianis". O comparaţie tată-fiu, realizată pe coordonate concrete

21 feb 2018 22639 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | "Pe Hagi îl luau la capace Mircea Sandu şi Chihaia!" Ianis la 19 ani vs. Gică Hagi la 19 ani: "Cu toată sinceritatea vă spun, el era sub ce e Ianis". O comparaţie tată-fiu, realizată pe coordonate concrete
  • Fost ziarist, actual director de imagine al LPF, Marius Mitran a explicat miercuri, în studioul ProSport Live, de ce consideră că Ianis Hagi este, la 19 ani, mai bun decât era Gică Hagi la aceeaşi vârstă.

În 1983, la doar 18 ani, cel care urma să devină "Regele" fotbalului românesc pleca de la Farul la Sportul, iar Regia, după cum istoria avea să ne demonstreze, era locul în care tânărul Gică se "călea" şi îşi arăta talentul incontestabil, înainte să ajungă la Steaua şi să scrie istorie pentru România. La 19 ani, într-o echipă cu Mircea Sandu şi Gino Iorgulescu, Hagi înnoda primele picioare, dădea primele goluri de generic şi făcea o impresie superbă. Dar, în această imagine de ansamblu, cât de bun e Ianis la 19 ani, comparativ cu tatăl său?

Mai bun, susţine Marius Mitran. Iar argumentele pornesc de la o calitate rară în fotbalul modern, capacitatea de a lovi mingea la fel de bine cu ambele picioare, trec pe la viziune şi pase şi se opresc asupra unui aspect mental, atitudinea din timpul jocului, capacitatea de a-i strânge pe colegi în juru-i şi de a-i motiva ca un lider: "Eu, fiind mai bătrân, am avantajul de a-l fi văzut pe Hagi jucând la 19 ani, cât are acum Ianis. Cu toată sinceritatea o spun, la 19 ani Hagi era sub Ianis. Era puţin mai eficient, dar nu avea stângul şi dreptul, nu avea viziunea de conducător de joc pe care o are Ianis, pasele, controlul mingii. Hagi, trebuie s-o spun pentru cei tineri, nu era un lider, nu e ce e Ianis în teren. Hagi punea capul în pământ, trecea ca motoreta şi aia era. Stăteau Mircea Sandu şi Romică Chihaia şi plângeau în careu că nu dă pase, îl luau la <<capace>>. Îl apăra Gino Iorgulescu, care le spunea <<lăsaţi-l, mă, în pace, că e copil!>>", a povestit Mitran, miercuri, la ProSport Live.

Răscumpărat de tatăl său de la Fiorentina pentru două milioane de euro (suma plătită de italieni în urmă cu un an şi jumătate) plus 30% dintr-un viitor transfer, Ianis a marcat două goluri în cele trei meciuri jucate de la revenirea în Liga 1. Mai important, fiul "Regelui" s-a întors mult mai matur, iar, după un sezon şi jumătate, nu mai e doar tânărul talentat care trebuie să capete experienţă, ci liderul de drept al Viitorului.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.