EXCLUSIV VIDEO | Unele lucruri nu se schimbă niciodată. Un meci de baraj din Liga 3 s-a încheiat cu o bătaie în toată regula. Jandarmii au calmat spiritele

27 iun 2018 6049 afişări Fotbal Intern

Finalul meciului de baraj pentru promovarea în Liga 3, dintre Păltiniş Răşinari şi ACS MSE Târgu Mureş, a pus în scenă o bătaie generală între jucătorii celor două echipe. Gazdele de la Răşinari ar fi pornit scandalul, conform informaţiilor ProSport.

Oaspeţii de la Tg. Mureş au promovat în Liga 3 graţie unui gol marcat în retur. După ce s-au impus cu 2-0 pe teren propriu, campionii din Mureş au cedat cu 3-1 în meciul secund, dar reuşita lui Emilian German din minutul 75 a decis barajul de promovare. Gazdele de la Păltiniş Răşinari au condus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Cosmin Coţofan şi Bogdan Frăţilă în minutul 24, respectiv 42. Partida se îndrepta spre prelungiri, când German a marcat pentru 2-1. Gazdele au avut puterea să marcheze din nou, prin Bogdan Chirilă, în minutul 85, dar s-a terminat 3-1 şi ACS MSE Tg. Mureş a promovat în Liga 3.

La finalul partidei disputate pe stadionul comunal din Răşinari, judeţul Sibiu, spiritele s-au încins destul de serios. După fluierul final al centralului arădean Mircea Ardelean, jucătorii de la MSE au început să se bucure pentru performanţa reuşită. Gazdele de la Răşinari n-au digerat prea bine înfrângerea şi le-au cerut socoteală pe teren adversarilor. S-au împărţit pumni şi picioare pe alocuri, iar totul s-a încheiat cu intervenţia jandarmilor prezenţi la stadion. Protejaţi de forţele de ordine, jucătorii din Mureş şi-au continuat sărbătoarea pe gazon, alături de suporterii care i-au însoţit la retur.

Nici meciul tur nu a fost mai liniştit. Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat în primul meci: Török Szabolcs (ACS MSE Tg. Mureş) şi Greavu Adrian (Păltiniş Răşinari). Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe primul pentru două jocuri, iar pe al doilea pentru şase partide. Török a primit şi o amendă de 1000 de lei, iar Greavu are de achitat 1020 de lei.

Cei de la Păltiniş Răşinari mai au speranţă! Clubul din judeţul Sibiu a contestat la FRF dreptul celor de la MSE Tg. Mureş de a participa la baraj. Conducătorii clubului Păltiniş spun că formaţia din Mureş nu are dreptul să joace dubla manşă de promovare în Liga 3, întrucât şi-a modificat structura juridică (n.r. - iniţial se numea AS MSE 08 Târgu Mureş) după termenul limită acceptat de regulament, respectiv în perioada 1-10 iunie 2018. Cererea de schimbare a fost făcută cu o zi întârziere, pe 11 iunie.

Mai mult, schimbarea trebuia aprobată într-o şedinţă de Comitet Executiv al AJF Mureş (foto jos, care a avut loc tocmai pe 15 iunie), lucru ce nu s-a întâmplat deloc. Tot în această adresă către FRF, clubul Păltiniş Răşinari contestă faptul că jucătorii adverşi au avut pe carnetul de legitimare trecută vechea denumirea a clubului, adică AS MSE 08 Târgu Mureş, în timp ce echipa cu care a jucat poartă acum numele de ACS MSE Târgu Mureş.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.