Ce a vrut să spună autorul? Nicolae Stanciu, director general Academia Rapid: "Eu ştiu ce gândire occidentală poate avea o femeie?". Răspunsul primit de fostul fotbalist | VIDEO

19 mar 2018 6365 afişări Fotbal Intern
Ce a vrut să spună autorul? Nicolae Stanciu, director general Academia Rapid: "Eu ştiu ce gândire occidentală poate avea o femeie?". Răspunsul primit de fostul fotbalist | VIDEO

Nicolae Stanciu, fostul căpitan al Rapidului anunţat director general al Academiei Rapid în locul lui Ovidiu Burcă, a atacat partidul de opoziţie USR luni, în emisiunea ProSport Live, şi şi-a exprimat îndoiala că, fiind femeie, Clotilde Armand ar putea gândi occidental.

Discuţia a alunecat spre situaţia de la Primăria Sectorului 1 – prin care PSD susţine Academia Rapid – când moderatorul Claudiu Giurgea a întrebat dacă ar fi meritat brandul Rapid suma de 1,7 milioane de euro, atât cât cereau creditorii. Nicolae Stanciu a spus că da, dar problema este la Clotilde Armand, consilier local la Sectorul 1 din partea USR. Aceasta s-ar opune „cu ură“ susţinerii Rapidului, opoziţie pe care n-a văzut-o în Consiliul general al Municipiului Bucureşti la finanţarea CSM Bucureşti, deşi acolo ar fi salarii uriaşe pentru handbaliste.

Momentul şocant a venit însă când Nicolae Stanciu şi-a exprimat îndoiala că, fiind femeie, Clotilde Armand ar avea capacitatea să gândească occidental.

Iată fragmentul.

Claudiu Giurgea: Merită brandul Rapid banii ăştia, un milion şapte sute de mii (n.r. – de euro), să zicem?
Nicolae Stanciu: Eu cred că merita suma asta.

Dar nu ştii de unde să scoţi banii. Mă gândesc că Primăria Sectorului 1 ar fi dat banii ăştia, dacă ar fi existat o cale legală de a scoate banii din bugetul primăriei.
Păi, şi Clotilde?

Cine?
Şi Clotilde, în Consiliul de Administraţie (n.r. – Consiliul Local al Sectorului 1), ce ar fi făcut?

Aaa… E frumos să ai o femeie în Consiliul de Administraţie, mai ales o femeie care gândeşte ca-n Vest, adică are o gândire occidentală.
Păi... Eu ştiu ce gândire occidentală poate avea o femeie? Mi-ar fi plăcut să fi făcut sport la viaţa ei. Handbal, baschet, volei...

Asta nu ştiu...
Păi? Tot ce s-a încercat în vară pentru Rapid nu a întâmpinat opoziţie în Consiliul de Administraţie al Primăriei? Mai mult din partea ei. Cea mai vocală fiind ea, din punctul meu de vedere. Nu ştiu... Politician... (dă din umeri).

Clotilde Armand: „ Nu suntem pe acelaşi nivel de... De gândire, de înţelegere. Nu înţeleg ce vrea să spună“

Clotilde Armand a declarat, pentru ProSport că eu chiar fac sport. Îi propun acestui domn să facem o competiţie împreună, să vedem cine este mai sportiv. Am participat la semimaratoane pe care le-am şi terminat. Am făcut baschet până la nivel de campionat universitar. Fac atletism. Acum sunt într-un grup care aleargă pe stadionul «Dinamo». Merg cu una din fetele mele şi alergăm“.

Membră a Consiliului Local de la Sectorul 1, Clotilde Armand confirmă că s-a opus ca Primăria să plătească 1,7 milioane de euro pe marca Rapid, dar spune că inclusiv primarul Dan Tudorache a fost de acord, iniţial, cu această poziţie: „Acest lucru este adevărat, da. Aş dori să văd un plan. De fapt, cum a fost: am avut o discuţie cu domnul primar. Eu am spus că sunt de acord cu achiziţionarea brandului Rapid cu două condiţii: 1) să nu fie plătit de Primărie sau să fie la un preţ foarte rezonabil, iar dânsul a fost de acord atunci, şi 2) acest brand să fie folosit pentru a încuraja copiii să facă sport. Nu pentru partea comercială, nu pentru afaceri, nu pentru a crea un divertisment pe banii bucureştenilor. Ci pentru a încuraja practicarea sportului şi pentru a promova sportul în rândul copiilor. Atunci am şi făcut un buget, câte copii să practice sport prin acţiunea de promovare. Dar văd că domnul primar nu a fost interesat de partea aceasta. El a vrut neapărat să cumpărăm acest brand la un preţ uriaş. Şi nu asta era înţelegerea între noi. N-am nicio ură. Dimpotrivă, îmi place foarte mult sportul. Dar aici nu e vorba de sport, e vorba de bani“.

Clotilde Armand spune că este interesată în primul rând ca oamenii să facă ei înşişi mişcare: „În viziunea mea despre Sectorul 1, aş dori ca fiecare copil şi fiecare adult să aibă acces la un sport pe banii Primăriei, pentru că sănătatea e un lucru extrem de important. Implicit, şi sportul. Eu nu vorbesc de sportul de performanţă. Pentru mine, să fii într-o arenă, să vezi nişte fotbalişti... Ăsta nu e sport. Sport e atunci când tu însuţi îl practici! E chiar un lucru pe care îl susţin. Am bugetat acest lucru. Ştim exact cât ar costa ca fiecare copil să aibă acces la un sport pe banii primăriei. Şi am vrea ca şi fiecare adult să aibă acces la sport“.

Vizată de întrebarea retorică a lui Nicolae Stanciu relativ la capacitatea unei femei de a gândi occidental, Clotilde a evitat un răspuns dur: Nu înţeleg legătura. Nu suntem pe acelaşi nivel de... De gândire, de înţelegere. Nu înţeleg ce vrea să spună, de fapt. Nu mă interesează ce spune, ce gândeşte. Deja... Ar trebui să înţeleg ce vrea să spună. Cum nu înţeleg ce spune, e prea mult pentru mine“.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.