Burleanu, dezvăluire de ultimă oră! Şeful FRF a anunţat apariţia unei noi naţionale VIDEO

2 apr 2018 10732 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Burleanu, dezvăluire de ultimă oră! Şeful FRF a anunţat apariţia unei noi naţionale VIDEO

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că în scurt timp se va înfiinţa o nouă echipă naţională, cea Under 20.

Burleanu s-a referit la meciurile "tricolorilor" de la Under 19, echipă ce a fost la un pas să se califice la Euro 2018, dar a anunţat şi planul de redresare. "Dincolo de acest eşec, rămânem cu o generaţie foarte bună de jucători, de care nu se vorbea până acum. Depinde de noi să ţinem acest grup unit şi de aceea am propus Comisie Tehnice să avem pentru prima dată în România o naţională Under 20. Va fi primul proiect pe care-l putem iniţia în ţară pentru această categorie de vârstă, astfel încât să le dăm o şansă acestor copii, de altfel unii foarte talentaţi", a spus acesta.

Apoi, s-a referit la gestul lui Olimpiu Moruţan, jucător ce a fost eliminat în meciul decisiv dintre România U 19 şi selecţionata similară a Ucrainei: "Când un copil greşeşte, vina nu e a lui, ci a părinţilor şi a tuturor celor care sunt în jurul lui. E de datoria noastră să ne asigurăm că nu vor mai fi astfel de gesturi. În niciun caz nu-l considerăm vinovat. Trebuie să ne dăm seama cum îi putem educa mai bine pe aceşti copii".

Preşedintele FRF a completat: "Pentru a avea generaţii foarte bune avem nevoie de trei lucruri: selecţie, una fără pile, pregătire şi competiţie...Avem Liga ELitelor şi va începe şi nivelul la Under 15, iar ca pregătire - avem la Federaţie antrenori exclusiv pentru juniori. Am adăugat şi componenta de mental coaching la nivelul loturilor naţionale...Nu se poate face totul în doar câteva zile, dar rezultatele se vor vedea".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.