INTERVIU VIDEO | Noul „Rădoi” a fost lăsat pe drumuri, după ce Becali a renunțat la juniori! A fost căpitan la Steaua și Dinamo, iar acum a ales să joace într-o destinație exotică. Unde i-a rămas inima după ce a trecut pe la marile rivale

Redactor:
Dan Mirea
  • Publicat:
  • Actualizat:

de Mihaela Măncilă și Dan Mirea

 

Îl cheamă Andrei Radu, dar este cunoscut și drept viitorul „Rădoi”. A început să joace fotbal la scurt timp după ce a învățat să meargă. Primul spațiu de joacă a fost curtea școlii, iar la 7 ani a gustat din drogul fotbalului puternic.

A fost crescut de Steaua timp de nouă ani, a devenit căpitan la juniorii roș-albaștrilor, dar pământul i-a fugit de sub picioare atunci când Gigi Becali a renunțat la grupele de copii și juniori. După șapte luni de inactivitate, „câinii” l-au ademenit în curtea lor, acolo unde a fost la fel de apreciat ca la Steaua, a devenit căpitan, iar în vara lui 2016 a ales să plece în Cipru, la Aris Limassol. 

Andrei Radu, în vârstă de 20 de ani, a vorbit pentru ProSport despre aventura sa în fotbal până la această vârstă, s-a declarat extrem de fericit pentru că a fost convocat la naționala U21 a României, ne-a vorbit despre perioadele în care a jucat la Steaua și la Dinamo, dar și despre perioada din Cipru, acolo unde a reușit să se impună. 

Care este prima echipă la care ai ajuns?
Când aveam vârsta de 7 ani am călcat pentru prima dată pe stadionul din Ghencea. A fost foarte frumos pentru mine, mai ales pentru că îmi doream încă de atunci să fac performanță și să reușesc să îmi fac un nume și să mă afirm în fotbalul mare

Ai fost considerat încă de la grupele de copii și junior noul „Rădoi” datorită determinării și ambiției pe care le aveai în teren …
Într-adevăr, unele dintre calitățile pe care consider că le am sunt determinarea, mentalitatea de învingător și dorința de a obține cât mai multe rezultate positive

Cine ți-a zis prima data că ești noul „Rădoi”?
Nu mai știu exact cine, unul dintre antrenorii pe care îi aveam atunci la grupă

Care este cea mai frumoasă amintire de pe vremea când erai la Steaua ?
Câștigarea unui campionat național cu grupa de vârstă la care jucam atunci


Andrei Radu a jucat 9 ani sub culorile roș-albastre, dar nu a reușit să se afirme la echipa mare. Școala de copii și junior a fost desființată, iar fundașul și colegii lui au rămas pe din afară.

Ce ai simțit când ai aflat că școala de copii și juniori se desființează?
A fost o perioadă grea, nu numai pentru mine, ci și pentru toți jucătorii pe care Steaua îi avea în Academie. Avantajul meu a fost că am reușit să fac un pas foarte important in cariera mea, am plecat la Dinamo.

Presupun că ai stat o perioadă fără echipă…
Aproximativ 7 luni nu am avut activitate. Am fost nevoit să mă antrenez în parcuri, dar după am ajuns la Dinamo și totul a mers din ce în ce mai bine pentru mine. Am avut noroc și cu familia mea, care m-a susținut și m-au motivat să îmi urmez visul, adică să urmez cariera de fotbalist.


În tricoul roș-alb s-a regăsit Andrei Radu. Puștiul se declară dinamovist convins

Cum ai fost primit la Dinamo, având în vedere că veneai de la o echipă rivală?
Am fost primit foarte bine, la Dinamo era o atmosferă forte plăcută. A fost o perioadă deosebită din viață mea, una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea de fotbalist. Dinamo este o echipă specială, care are un loc aparte în inima mea. Să nu mai spunem de suporteri, pe care îi consider cei mai minunați din țară.

Cu ce jucători de la echipa mare vorbeai?
Tot timpul am cerut sfaturi și încurajări de la Luchin, Dragoș Grigore, Danciu, Matei, Alexe, Cătălin Munteanu, Alex Curtean. De la fiecare am avut câte ceva de învățat, eram ca o familie.

În momentul de față, la echipa mare, este vreun fost coleg din generația ta?
Da, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Nedelcearu, pe care îl cunosc de la vârsta de 10 ani, de atunci jucăm împreună. Mă bucur foarte mult pentru el și încă le urmăresc meciurile și îi susțin de la depărtare.

Dar dacă totul era roz, de ce ai ales să pleci de la Dinamo?
A fost o perioadă mai grea pentur mine pentru că am fost împrumutat la două echipe din Liga a doua. După ce mi s-a terminat contractual am considerat că plecarea este cel mai bun lucru pentur mine. Consider că am luat o decizie bună și nu regret nimic.

La 20 de ani, Andrei Radu a refuzat-o pe campioana României, Astra, și a ales drumul Ciprului.

Cum ai ajuns în Cipru?
Am ales Cipru pentru că e un campionat foarte puternic. Mai puternic decât mă așteptam. Plus că am considerat că voi avea mai multe șanse să mă impun decât dacă aș fi fost la o echipă spre exemplu Astra, formație de la care am avut o ofertă și pe care am refuzat-o.

De ce ai refuzat-o pe Astra, te au speriat problemele de acolo?
Nu m-au speriat problemele de acolo, eu sunt o fire realistă și gândind obiectiv am considerat că e mult mai greu sa mă impun la Astra și as avea mult mai puține șanse de joc având în vedere că era campioana României

La Aris Limassol te-ai adaptat rapid, o sa fii căpitan și acolo? Păstrezi tradiția?
Sper și îmi doresc din tot sufletul să se întâmple acest lucru, însă în momentul de față vreau să obțin cât mai multe rezultate bune și să am performanțe atât la echipa de club, cât și la echipa națională.


Andrei Radu n-ar spune NU unei reveniri în Liga I. Înainte să ajungă la Dinamo fundașul a avut ca variantă și Academia lui Hagi.

Ce ai spune de o revenire în Liga I?
Nu aș spune nu unei oferte din Liga I. Voi încerca să iau în calcul toate ofertele pe care le voi avea indiferent dacă vor fi din Liga I sau din alte campionate. Voi încerca să aleg ce este cel mai bine pentru mine.

Pentru că ai spus mai devreme că urmărești meciurile lui Dinamo, ai vreo favorită la titlul de campioană a României?
Așa este, urmăresc Liga I în continuare, dar nu am nici o favorită la titlu. Tot ce îmi doresc este ca Dinamo să aibă rezultate cât mai bune pentru că este ceva special pentru mine și o susțin de la depărtare. Echipa națională U21 s-a reunit sub fluierul selecționerului Daniel Isăilă pentu un turneu de pregătire din Spania. Tricolorii vor susține două meciuri amicale cu reprezentativa Rusiei, pe 24 martie, și cu Danemarca, pe 27 martie.

Ce simți în legătură cu meciurile din preliminariile de calificare la EURO 2019?
Eu sunt sigur că suntem un grup foarte bun, format din jucători foarte buni, cu care vă puteți mândri. Vom avea performanțe cu echipa națională U21. 

Despre echipa națională mare ce poți spune? Are meci dramatic duminică cu Danemarca.
Eu cred în România. Consider că are foarte multe șanse și sper ca toți românii și suporterii să susțină echipa națională a României pentru că ei sunt un impuls foarte important pentru jucători și pentru echipă.

Unde o să vă uitați la meciul cu Danemarca ?
Nu știu exact. Să vedem ce program o să avem, dar cu siguranță nu îl vom rata și îi vom susține cu sufletul la gură.

Care este cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o la un meci al naționalei, fie ea bucurie sau supărare?
Eu sunt un patriot convins și mereu am trăit intens meciurile echipei naționale. Când România pierdea, plângeam și aveam o stare foarte proastă, însă atunci când câștiga eram atât de bucuros de parcă aș fi jucat eu sau aș fi obținut eu acel rezultat.

ÎNTREBĂ‚RI FULGER

Cea mai importantă realizare a ta?
Toată activitatea mea de până acum este cea mai importantă realizare.

Fundașul de la care te inspiri?
Marcelo, străin, și Radu Ștefan, român.

Echipa la care visezi să ajungi?
Echipa la care ar fi într-adevăr un vis să ajung și pe care o iubesc este Real Madrid.

Numărul pe care vrei să-l porți la echipa națională?
Numărul 3

În adâncul inimii, ești „câine” sau stelist?
În adâncul inimii sunt „câine”. 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen