VIDEO | Banciu, victima unei farse GENIALE în direct. Poza trucată din Marseille pe care moderatorul a difuzat-o în emisiune, crezând că e reală: "Iată imaginea subsemnatului şi un banner în care mi se mulţumeşte în spaniolă"

22 sep 2015 39728 afişări International

Aseară, imediat după genericul emisiunii Lumea lui Banciu de la B1TV, moderatorul a început fulminant:

“Bun găsit, dragi prieteni. Începem cu o informaţie care interesează, desigur, amicii noştri din Diaspora. Că se strânge laţul în general în jurul autorităţilor şi a celor care ne vor în continuare doar la această masă. Mă rog, ei nu ne-ar vrea nici aici, dar asta e deocamdată. Nişte imagini de aseară, de la Marsilia, de pe stade Velodrome, de la meciul Olympique Marseille – Olympique Lyonnais din Ligue 1. Iată-le!”

În acel moment, pe ecran a apărut o fotografie care reprezenta galeria lui Marseille la meciul de duminică, împotriva lui Lyon. În mijlocul peluzei, trona un banner pe care scria “Gracias Banciu”, alături de o poză cu moderatorul român, cunoscut drept un fan al lui Olympique de Marseille.

Satisfăcut, Banciu a continuat:

 “ Ăăăăăă?! Imaginea subsemnatului şi un banner în care mi se mulţumeşte în limba spaniolă. Că asta e limba oficială a stadionului după ce am avut antrenor argentinian, sezonul trecut, şi acum avem antrenor spaniol. Le mulţumesc prea plecat fanilor noştri şi în special românilor din Marsilia care, iată, cu ce bannere s-au prezentat aseară la un meci pe care l-a văzut toată Europa. Sigur, aceste imagini sunt confidenţiale, nu să le căutaţi la TV, dar încă o dată ca să ne facem datoria faţă de cei care s-au dus la stadion şi au plasat aceste imagini, aceste bannere acolo. Să ştie că, iată, ne-a parvenit această informaţie.  N-am văzut nimic cu boşorog, cu românii din Marsilia să-l aclameze pe noul lor consul. Să sperăm că nu va fi de lungă durată”.

 

Trimitea din final era la Mihai Botorog, cel care a fost numit consul general al României la Marsilia în iulie 2015. În repetate rânduri, în emisiunile sale, Radu Banciu s-a oferit să fie consul în oraşul din care este echipa sa favorită. Imediat după emisiune, site-ul b1.ro a publicat ştirea conform căreia bannerul de pe Velodrome a fost afişat de românii din Marsilia care sperau ca Banciu să devină consul.

La scurt timp, însă, pe Facebook, a apărut şi dovada că imaginea prezentată de Banciu în emisiune este de fapt modificată în Photoshop şi că moderatorul a căzut în capcana unui telespectator. Userul Grigore Silviu a postat mesajul:

“Eu am editat această poză! Aseara, dupa meci, m-am gandit să fac un pic de mişto fata de acel egal… :D”

Site-ul contrasens.ro a prezentat şi poza originală din care s-a inspirat autorul farsei. Fanii lui Marseille afişaseră de fapt un banner pe care scria Gracias Bielsa şi o imagine cu fostul antrenor argentinian, demis la începutul acestui sezon. Bielsa a fost înlocuit cu Banciu, iar faţa antrenorului a devenit profilul moderatorului.Bannerul original (sus) şi poza trucată (jos) în care apare numele lui Banciu

Disputat duminică seară, meciul Marseille - Lyon s-a terminat cu scorul de 1-1 (Rekik 68 - Lacazette 25 penalty).  După şase etape, Marseille - antrenată acum de spaniolul Michel - ocupă locul 12 în clasamentul din Ligue 1, cu 7 puncte, adică jumătate din punctajul liderului Paris Saint Germanin.

Până la această oră, site-ul b1.ro nu a modificat ştirea bazată pe o farsă.

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.