AUDIO Ascultă farsa ProSport. Sunat de un ‘consilier’, Gigi Becali a scos imediat 10 tichete!** Dialog incredibil:

Autori: Costin Ștucan, Sorina Oprițescu Publicat: 01 Mar. 2013, 15:21 Actualizat: 01 Mar. 2013, 18:41 Europa League

Ziariștii ProSport s-au dat drept funcționari de stat și au obținut de la George Becali promisiunea că vor primi azi bilete la meciul Steaua – Chelsea. În acest timp, fanii caută.

În iunie 2001, ProSport inventa un personaj fictiv, Florin Scurtu, care avea să apară în multe momente delicate pentru sportul românesc. Ziariștii care l-au impersonat pe Scurtu au fost fie președinți de club și au votat în Adunarea Generală a FRF, fie politicieni și au obținut bilete la meciuri în situații critice, în care publicul nu mai avea acces la tichete. Istoria lui Scurtu o puteți găsi mai jos.

După 8 ani, Florin Scurtu a înviat special pentru Steaua – Chelsea, meciul din 7 martie înaintea căruia biletele au devenit valută forte. Pe piața neagră, un tichet e oferit și cu 4.000 de lei, oficialii de la Steaua cer intervenția autorităților să oprească specula, în timp ce gloriile din anii ’80 se plâng că nu sunt respectate. Iovan și ceilalți nu au primit nicio invitație din partea clubului pentru care au câștigat Cupa Campionilor în 1986.

Calculele sunt complicate. 35 de mii de bilete au fost vândute pe internet, 5.500 de locuri nu pot fi ocupate, din cauza normelor UEFA de securitate, 2.500 de tichete merg la Chelsea. Rezultă 43 de mii de bilete, cu 12 mii mai puțin decât capacitatea Național Arena. Jucătorii au primit și ei 2.000 de tichete, însă unde sunt celelalte?

Florin Scurtu a plecat ieri în căutarea misterului. Asumându-și identitatea unei secretare și a unui consilier de stat de la cabinetul premierului Victor Ponta, doi ziariști de la ProSport l-au contactat pe finanțatorul George Becali. Odată trecut prin introducerea „șefei de cabinet” căreia Becali i-a răspuns extrem de politicos, consilierul de stat Florin Scurtu a intrat în miezul problemei. Cu mult tupeu, i-a solicitat lui Becali 10 bilete. Citiți dialogul următor pentru a vedea promptitudinea răspunsului unui parlamentar român la cererea unui funcționar de stat. Discuția poate fi ascultată la „Ora de ProSport”, emisiune transmisă în direct de Sport.ro și www.prosport.ro, de la 15:00.

Scurtu: Alo, bună ziua, domnul Becali?
Becali: Da, cine e?
Scurtu: Toată stima, Florin Scurtu, consilier de stat la cabinetul lui Victor Ponta pe probleme de știință și tehnologie. Îmi cer scuze că vă deranjez, vă rețin un minut, puteți vorbi?
Becali (răspunde în bășcălie): Da, vă rog, onoarea e de partea mea!
Scurtu: Mă bucur să vă aud. Felicitări pentru ce ați făcut la Steaua, vă deranjez într-o problemă personală, știu că vă e dificil acum, în momentul ăsta…
Becali (plictisit probabil de astfel de solicitări): La subiect, la subiect, la subiect!
Scurtu: Ok, niște bilete la meci, se poate?
Becali (se umflă în pene): Păi, da’ bineînțeles!

„Nu vreau să fiu păcălit!”
Odată acceptul obținut, „consilierul” Scurtu a trecut la detalii, însă lucrurile s-au împotmolit la numărul de bilete. Becali a vrut să verifice identitatea interlocutorului pentru că, spune el, a mai fost păcălit…

Scurtu: Dacă se poate, vreo 10 bilete?
Becali: Mâine, trebuie să-mi spuneți numele pentru cine doriți…
Scurtu: Sunt din anturajul familiei mele, dar sunt și consilieri din cabinetul premierului. Pentru mine și pentru familia mea sunt trei, eu cu fiica și cu băiatul meu, mai sunt trei consilieri de la cabinetul premierului Ponta…
Becali: Să-mi spuneți mâine, mâine mă sunați…
Scurtu: Vă sun mâine personal, să vă dau numele exacte, ce și cum?
Becali (se justifică): Eu o să mă interesez, știți de ce!? Pentru că, de ce…sunt foarte mulți care zic: Și nu-mi convine o păcăleală…
Scurtu: Sunt convins că primiți telefoane și sute de telefoane de astea…
Becali: Deci, mâine…mă sunați, ne vedem și o rezolvăm, da!?
Scurtu: Am înțeles. Vă deranjez la palat, direct? Trimit pe cineva?
Becali: La ora 12, vorbim la telefon mâine la 11-12, ca să fiu eu sigur, ca să fiu acolo, nu!?
Scurtu: Deci, vin personal, trimit pe cineva, cum facem?
Becali (îl ia de sus pe consilier): Păi, daaaa’, o să veniți personal dacă vreți atâtea bilete. Dacă voiați numai două, trimiteați pe cineva.
Scurtu: Am înțeles…Mulțumesc foarte mult pentru…
Becali (intervine, simte că e posibil ca interlocutorul să se supere și se justifică din nou): Dacă vreți 10, trebuie să fac investigații (râde blând)…
Scurtu: Aoleuuu, deci vă pun la treabă, cu alte cuvinte?
Becali: Păi, da’ bineînțeles! Păi, daaaaa’…
Scurtu (plusează la sentiment): O Stea avem în țara asta și trebuie s-o onorăm și noi cu prezența. Vreți, nu vreți, suporterii sunt de mai multe categorii, și de la Guvern, și mai mici, și mai mari…

Ponta i-a dat telefonul pentru bilete

Lucrurile s-au complicat de tot pe final. Becali sunase deja la Guvern să se asigure dacă mai dorește cineva bilete și o făcuse chiar pe telefonul lui Ponta…

Becali: Eu nu înțeleg… Eu am sunat azi la Guvern, am sunat, am vorbit cu consiliera domnului Ponta, dar nu mi-a spus nimic.
Scurtu (pare vexat): Nu v-a zis nimic!? Păi, vă dați seama că toată lumea vorbește acum de meci, fiecare vorbește pe nivelul lui de relații și cunoștințe..
Becali: Eu am sunat pe telefonul personal, pe care mi l-a dat domnul Ponta înainte, cu 14.14, nu știu dacă îl știți…
Scurtu (încurcat de aranjamentele lui Becali): Ok… știu…am înțeles. Fiecare se descurcă cum poate. Dacă dumneavoastră mă serviți, mulțumesc frumos, vă deranjez mâine cu un telefon și ne vedem la 12.
Becali: Mâine aștept un telefon de la dumneavoastră.
Scurtu: Mulțumesc mult. O seară bună, toată stima.

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ‚ a dialogului poate fi ascultată în timpul emisiunii „Ora de ProSport”, transmisă în direct de sport.ro și www.prosport.ro, de la 15:00.

În niciun moment al discuției, Becali nu a menționat vreun cuvânt despre prețul biletelor, semn că titulatura de consilier de stat deschide încă multe uși în România. ProSport nu a mai continuat farsa, întrucât „consilierul” de stat Florin Scurtu nu există, iar un eventual telefon în care ar fi solicitat doar două bilete, în loc de 10, ar fi dat de bănuit. Ziariștii l-au contactat din nou pe Becali, aseară, pentru a-l anunța că a fost o farsă. Răspunsul lui? O să râdeți, dar nu a fost: „Să-mi %@&*^%$%$!”.

„Am invitațiile mele, le dau la oamenii care sunt importanți. Nu v-a mers farsa. Nu îi dădeam niciun bilet. Trebuia să îl văd eu la față. Oricine din Guvern mă sună, oricând, eu îi dau bilete. Și luni dimineață, și marți, la orice oră, eu am bilete pentru Guvern”
Gigi Becali, patron Steaua

„Nu dau biletele suporterilor. Nu!”
Gigi Becali, patron Steaua

„Și mâine dacă vine un consilier, să vină, că-i dau! Ce vrea el!”
Gigi Becali, patron Steaua.

Scurtu a votat și în Adunarea Generală
Florin Scurtu, personajul inventat de jurnaliștii ProSport acum 12 ani, a dat o lovitură și în cea mai importantă reuniune din fotbalul românesc. În octombrie 2001, la o Adunare Generală a FRF, machiat și cu mustață falsă, jurnalistul Ioan Viorel a reușit să intre în sală și, pretinzând că este președintele formației din Liga a III-a, Rapid Teiuș, a votat (foto), la fel ca toți ceilalți oficiali de cluburi, subiectele aflate pe ordinea de zi a Adunării Generale. Florin Scurtu a discutat atunci cu Mircea Sandu și cu Dumitru Dragomir despre problemele fotbalului mic: „Nu este posibil ca presa să vorbească despre blaturi și la noi, la Divizia C!” , i s-a adresat Scurtu, indignat, lui Sandu pe holurile din vechiul sediu al FRF. „Știți cum e treaba? Presa trebuie să scrie și ea. Cum vreți să-și crească tirajele?”, a fost răspunsul primit de la președintele FRF. Scurtu a fost invitat seara la Știrile ProTV unde și-a deconspirat identitatea în direct.

A obținut bilete și la meciul cu Ungaria
Criza biletelor de la Steaua – Chelsea a mai fost întâlnită și în 2001, înainte de un meci al României cu Ungaria. FRF a scos atunci la vânzare 24.500 de tichete, dar 13.000 dintre ele au fost date cu circuit închis, greu accesibil suporterului de rând. Un reporter ProSport a reușit totuși să facă rost de bilete la meci, chiar de la Ion Piscanu, șeful de atunci al Departamentului de Protocol și Organizare al Federației. Jurnalistul a folosit același pseudonim, Florin Scurtu, și a pretins că este consilier de stat pe probleme de logistică. „Să-mi spuneți unde vreți biletele. La tribuna I, la zero sau la a doua? Dar vă spun prețurile, pentru că nu am mai avut gratuități acum. Două milioane și mâine vă dau biletele”, a fost reacția lui Piscanu care a doua zi a fost fotografiat în timp ce livra, la Palatul Victoria, biletele pentru funcționari de stat.

Autori: Costin Ștucan, Sorina Oprițescu Publicat: 01 Mar. 2013, 15:21 Actualizat: 01 Mar. 2013, 18:41 Europa League
Pe aceeași temă
EXCLUSIV. Bomba in Romania: au divortat in mare secret! EL deja are o noua iubita! Surpriza: cu cine s-a cuplat
EXCLUSIV. Bomba in Romania: au divortat in mare secret! EL deja are o noua iubita! Surpriza: cu cine s-a cuplat
Arta seducţiei în cel mai controversat manual erotic din secolele trecute
Arta seducţiei în cel mai controversat manual erotic din secolele trecute
Supermodelul Cara Delevingne:
Supermodelul Cara Delevingne: "Sunt pansexuală, mereu m-am simţit diferită". Ce presupune această orientare
100 de milioane de euro intr-o masina de 5000! Isi tin bijuteriile in garaj si merg cu cea mai SARACA din parcare. Imaginea ZILEI! Cum au fost surprinsi Man si Coman dupa meci
100 de milioane de euro intr-o masina de 5000! Isi tin bijuteriile in garaj si merg cu cea mai SARACA din parcare. Imaginea ...
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
50 de poze perfecte făcute la ţanc. Sunt cele mai tari pe care le vei vedea vreodată
50 de poze perfecte făcute la ţanc. Sunt cele mai tari pe care le vei vedea vreodată
Orban, surprins în Centrul Vechi: "Merg la terasă"
Orban, surprins în Centrul Vechi: "Merg la terasă"
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! În ce ipostază incendiară au fost surprinși cei doi porumbei 
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! ...
A apărut o nouă poză cu Orban! Cum a fost surprins premierul României. Imaginile au devenit virale
A apărut o nouă poză cu Orban! Cum a fost surprins premierul României. Imaginile au devenit virale
Lecția pe care le-a dat-o Ion Țiriac nemților. Nu vor uita niciodată vorbele lui
Lecția pe care le-a dat-o Ion Țiriac nemților. Nu vor uita niciodată vorbele lui
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
Dacia Sandero III, în testele finale pe șoselele din România! Uită tot ce știai despre mașina noastră națională!
Dacia Sandero III, în testele finale pe șoselele din România! Uită tot ce știai despre mașina noastră națională!
A mers la spital cu dureri mari. La radiografie, medicul a rămas perplex
A mers la spital cu dureri mari. La radiografie, medicul a rămas perplex
Momente de panică MAXIMĂ la concertul Deliei. Şcena a luat FOC! Ce a făcut artista. VIDEO
Momente de panică MAXIMĂ la concertul Deliei. Şcena a luat FOC! Ce a făcut artista. VIDEO
TAROM lanseaza curse spre Constanța din Timișoara, Oradea și Cluj
TAROM lanseaza curse spre Constanța din Timișoara, Oradea și Cluj
Ioana Ginghină a rupt tăcerea despre divorț! Vedeta a vrut să le spună tuturor prin ce a trecut după despărțire. "Nu mi-a fost ușor"
Ioana Ginghină a rupt tăcerea despre divorț! Vedeta a vrut să le spună tuturor prin ce a trecut după despărțire. ...
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare de orice pentru Andra Teodorescu, chiar și să încalce legea!
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare ...
Nelu Tătaru: Am fost nebulizat, de aceea nu am luat COVID-19. Secretul Ministrului
Nelu Tătaru: Am fost nebulizat, de aceea nu am luat COVID-19. Secretul Ministrului
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
Acestea sunt cele mai bune mașini second-hand pe care le poți cumpăra. Nu se strică orice-ai face!
Acestea sunt cele mai bune mașini second-hand pe care le poți cumpăra. Nu se strică orice-ai face!
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile