Simona Halep a făcut o vizită neaşteptată înainte de plecarea spre Roland Garros 2019. VIDEO EXCLUSIV: unde a mers şi cine i-a fost şofer

22 mai 2019 7400 afişări Tenis

Simona Halep a făcut, marţi dimineaţă, o vizită de suflet înainte de a pleca, de pe aeroportul Henri Coandă, spre Paris, la arenele BNR, fostele Progresul, acolo unde, în 2014 şi 2016 câştiga două dintre cele 18 trofee WTA din proba de simplu.

La fel ca în cazul altor mii de kilometri parcurşi la începutul drumului spre elita tenisului, la volanul unui Mercedes devenit ca o a doua casă pentru micuţa Simona, Stere Halep a fost din nou şofer pentru fiica sa. Deţinătoarea trofeului de la Roland Garros a butonat telefonul destul de plictisită, a schimbat însă şi câteva cuvinte cu părintele său, iar după o vizită-fulger la complexul sportiv Parcul cu Platani a aşteptat ca ocolul spre aeroport văzut din scaunul din dreapta al şoferului să se încheie şi să plece spre Roland Garros, principalul său obiectiv din sezonul pe zgură.

Simona Halep se antrenează, periodic, la Stejarii Country Club când se află în Bucureşti. Într-o scrisoare publică semnată alături de Ilie Năstase şi Horia Tecău, Simona a cerut rezolvarea situaţiei de la Arenele BNR, care nu corespunde normelor: începând cu 2016, atât la ultima ediţie a turneului ATP de 250 de puncte, BRD Năstase-Ţiriac Trophy, cât şi următoarele ediţii ale întrecerii WTA International BRD Bucharest Open, nu s-a putut juca pe centralul din Parcul cu Platani, organizatorii fiind obligaţă să monteze un nou teren principal, semipermanent, cu capacitate redusă de a primi spectatori.

  • Stere Halep a condus-o pe fiica sa doar până la aeroport. Părinţii i se vor alătura Simonei, la Paris, în zilele următoare.

Misiune pentru Simona Halep la Roland Garros 2019: să egaleze o performanţă reuşită ultima dată de Justine Henin

Simona Halep va încerca, în perioada 26 mai - 8 iunie (sâmbătă, când este programată finala feminină), să îşi apere trofeul câştigat anul trecut la Openul Francez, la capătul unei finale electrizante, de trei seturi, cu americanca Sloane Stephens. Belgianca Justine Henin este singura jucătoare de tenis care, de la începutul anilor 2000, a reuşit să se impună la ediţii consecutive la Roland Garros (2005, 2006 şi 2007).

După o eliminare prematură la Roma, cauzată în parte de problemele de ordin fizic apărate la nivelul musculaturii picioarelor, Simona Halep a dat asigurări, la plecarea din Bucureşti, că este sută la sută aptă din punct de vedere medical pentru turneul din capitala Franţei. "Mă simt bine, sunt sănătoasă, am avut câteva zile de odihnă şi sunt gata de luptă. Putem spune că sunt două turnee într-unul singur, fiind două săptămâni, dar trebuie să ne setăm că e doar un turneu şi să ne păstrăm dorinţa de a lupta timp de două săptamâni, în cazul fericit. 

Plec foarte bucuroasă că a mai trecut un an şi eu sunt campioana de anul trecut. Sunt foarte veselă că ma întorc acolo, Parisul este oraşul meu preferat. Mereu am în minte şi suflet clipele de anul trecut şi mă ajută. Sunt cele mai speciale şi cu siguranţă vor rămâne, pentru că a fost prima dată şi a fost şi turneul meu preferat.  Sper să fiu o albinuţă care aleargă bine şi care joacă bine. Abia aştept să fac toate acele lucruri pe care trebuie să le facă deţinătoarea trofeului, nu am refuzat nimic, va fi de neuitat, indiferent de rezultatul pe care îl voi obţine”, a declarat Simona Halep.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.