EXCLUSIV | "Doctorii de la US Open mi-au spus că sunt aptă de joc. Am primit câteva mesaje în care mi s-a spus să stau liniştită, că eu am respectat regulamentul". Reacţia Mihaelei Buzărnescu după acuzaţiile de la US Open

13 sep 2018 2847 afişări Comentează şi tu Tenis
EXCLUSIV | "Doctorii de la US Open mi-au spus că sunt aptă de joc. Am primit câteva mesaje în care mi s-a spus să stau liniştită, că eu am respectat regulamentul". Reacţia Mihaelei Buzărnescu după acuzaţiile de la US Open

US Open 2018 a fost presărat cu numeroase controverse, iar una dintre ele a avut-o în centru pe Mihaela Buzârnescu. Românca a dus o luptă contra-cronometru pentru recuperare, după accidentarea-horror de la gleznă, suferită la Montreal, în partida din turul doi cu Elina Svitolina, însă, cu două ore înainte de startul programat al partidei sale de debut de la New York, s-a retras, preferând să nu rişte o recidivă.

Decizia târzie a Mihaelei Buzărnescu a declanşat furia sportivei care se aştepta să intre pe tablou în locul româncei, fiind a doua pe lista de aşteptare pentru tabloul principal şi aflând, din timp, că sportiva de deasupra sa se retrăsese şi ea. Mandy Minella, proaspătă-mămică, ar fi avut însă nevoie ca Mihaela Buzărnescu să se fi retras înainte de tragerea la sorţi. Antrenorul său a pus tunurile pe Mihaela, într-un interviu, acuzând-o că a greşit din punct de vedere moral, în condiţiile în care ştia că nu se poate recupera, anunţând mai departe că urmează chiar şi un proces, intentat WTA, pentru risipa de bani şi timp provocată.

Mihaela Buzărnescu a fost promptă în dialogul cu ProSport şi este convinsă că nu a greşit cu nimic. "Dacă voi mai fi în această situaţie, bineînţeles că voi proceda la fel. Pentru că am procedat cum am fost sfătuită de către WTA şi şeful ITF-ului, am vorbit cu ei mereu şi ei m-au încurajat să mă recuperez şi să rămân acolo, să stau până la ultima clipă în care voi putea decide dacă pot să joc sau nu. Inclusiv doctorii de la turneu, de la US Open, mi-au spus că sunt aptă de joc şi dacă vreau să intru pe teren, cu siguranţă că pot să o fac. Eu am fost singura care am refuzat, în ziua meciului, să intre pe teren, nevrând să risc acest lucru. Ei mi-au spus că pot juca, dacă doresc acest lucru", a spus 'Miki' pentru ProSport. 

Jucătoarea pregătită de Mihai Buzărnescu şi de Septimiu Frăţilă nu s-a speriat de ameninţarea cu tribunalul şi nici nu a considerat necesar să vorbească cu vreun avocat. "Nu am nimic de obiectat, nu am de ce să consult pe nimeni. Cine doreşte să consulte ar trebui să îi consulte pe cei de la WTA şi de la ITF, pentru că ei m-au îndrumat şi am respectat întocmai regulamentul impus de ei", a spus Mihaela, pentru ProSport.

Într-o perioadă în care multe jucătoare au dat dovadă de solidaritate, sprijinindu-se una pe alta în cazul unor "subiecte fierbinţi", Mihaela Buzărnescu se bucură că şi ea a primit mesaje de încurajare în această situaţie. "Da, chiar am primit câteva mesaje în care mi s-a spus să stau liniştită, că eu am respectat regulamentul. Mai ales că unele jucătoare erau cu mine când am vorbit cu cei de la WTA, pentru că ele fuseseră cu mine şi când m-am accidentat şi m-au susţinut. N-am nimic, chiar mă bucur să fiu susţinută şi de jucătoare", a mai spus jucătoarea ajunsă în premieră în Top 25 WTA, la 30 de ani.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.