EXCLUSIV | Dezvăluiri! "A fost vorba de caracter!". Omul care i-a influenţat decisiv cariera Simonei Halep a spus lucrurilor pe nume: "E o relaţie rece"

11 iun 2018 30304 afişări Tenis

Firicel Tomai (46 de ani) e văzut de mulţi dintre specialiştii din tenis, dar şi de jucătoarele şi de jucătorii din circuit, drept omul care a cizelat-o pe Simona Halep, a doua românca ce a câştigat titlul de la Roland Garros şi actualul lider mondial. Deşi au avut parte de succes împreună, fostul antrenorul al Simonei a dezvăluit câteva amănunte din perioada junioratului.

"Ea era o fată cu un potenţial mare, dar nevalorificat. Se vedea că putea să joace un tenis foarte bun, dar nu prea îl juca. Împrăştia repede mingile, mai mult de două, trei schimburi nu ţinea, nu avea răbdare şi forţa. Ca persoană era împrăştiată, neliniştită. Nu era discipliniată, nu ştia cum merg lucrurile, nu ştia. Am schimbat multe lucruri. Dar ea ascultă şi nu ştiu dacă mi-a fost greu. Ea era convinsă tot timpul că ce fac eu era bine pentru ea.

Eu cu Simona m-am oprit în 2012 şi s-a oprit printr-o relaţie rece. Noi nu mai vorbim. A fost vorba de caracter, nu mai vorbim, nu mai ţinem legătura. Eu nu am vrut să mergem mai departe. E treaba lor. Ea îi influenţează pe alţii, nu e influenţată. Nu m-a sunat. Noi nu mai ţinem legătura. Ea are treaba ei, acum are alte persoane. Fiecare e pe drumul lui", a spus Firicel Tomai", în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Firicel Tomai a fost antrenorul Simonei Halep din perioada în care aceasta evolua la junioare, până în anul 2013. După despărţirea de omul care a dus-o în preajma locurilor fruntaşe, Halep a mai colaborat cu Andrel Mlendea, Adrian Marcu, Wim Fissette, Victor Ioniţă şi acum Darren Cahill. De asemenea, în staff-ul Simonei a fost cooptat anul trecut şi Andrei Pavel

Tomai a continuat spunând că se aştepta ca Simona să triumfe la Paris: "Eu nu vreau să fac o impresie specială, dar... în afară de Serena şi Şarapova, Simona nu avea adversare mai bune. Ea, calitativ, pe Kerber o bătea şi în 2010, e peste restul fetelor. Simona are mai multe calităţi ca să le bată pe fetele astea. Niciodată nu am privit meciurile împotriva lor şi să spun că Simona are şansa a doua, doar în cazul în care prindea o zi mai grea sau juca pe o suprafaţă mai grea.  

Am spus că Simona va câştiga Roland Garros. Ştiam că dacă va lua setul secund, va bate uşor în setul trei. De când s-a născut, fuge mai repede decât un iepuraş. Stă pe teren şi luptă. E calitatea ei numărul 1", a declarat Tomai, pentru ProSport LIVE. 

Firicel Tomai a fost antrenorul lui Victor Hănescu, dar şi cel care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada 2006-2013, actualul număr unu mondial câştigând Roland Garros-ul la juniori sub îndrumarea sa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.