EXCLUSIV | Anunţul îngrijorător al lui Hănescu, după ce Halep a câştigat Roland Garros. Ce se întâmplă cu Darren Cahill: "Nu cred că va sta mult cu Simona. E acel tip de antrenor"

11 iun 2018 28463 afişări Tenis

Victor Hănescu a vorbit la ProSport LIVE despre cei mai importanţi antrenori din cariera Simonei Halep, Firicel Tomai şi Darren Cahill, şi a evidenţiat obstacolele care i-au ieşit în cale actualului lider mondial în drumul către titlului de la Roland Garros. 

Sloane Stephens s-a înclinat în ultimul act al turneului de al Roland Garros, după o finală începută foarte greu de Simona, dar continuată în stil de mare campioană "A fost un meci greu. Era foarte multă presiune, chiar dacă eram convins că va câştiga. Începutul nu a fost uşor. S-a văzut presiunea, că a intrat puţin tensionată. Inevitabil, te-ai fi gândit că lucrurile nu mergeau, dar experienţa acumulată a ajutat-o să revină. E o presiune enormă. Aceşti demoni sunt în mintea ta şi te fac să nu joci bine. Pur şi simplu de blochezi şi nu joci cel mai bun tenis al tău. E de apreciat ce a făcut Simona, pentru că nu e uşor să treci peste acest prag şi a avut nevoie de un set", a declarat Hănescu, la ProSport LIVE. 

Fostul număr 26 mondial a evidenţiat şi provocările peste care Simona a fost nevoită să treacă alături de Firicel Tomai, primul antrenor care i-a marcat cariera în mod decisiv: "Eu zic că au fost două momente importante. Primul a fost când a început cu Firicel Tomai, omul care i-a format jocul. Tot ce înseamnă parte tehnică, strategia de joc, variaţia ei. Bine, pe un fond de talent. Dar Firicel i-a format jocul. Al doilea a fost colaborarea cu Cahill, pentru că degeaba ai un joc bun, dacă nu ai o atitudine bună pe teren. Şi cred că Darren a avut un impact mare. Aici se face diferenţa dintre un jucător bun şi un campion".

"Nu cunosc toate experienţele lor, pentru că nu am fost acolo. Chiar Firicel Tomai a sprijinit-o financiar o perioadă, ca să poată merge la turnee din aproprierea României. Ştiu că au mers cu maşina la turnee şi că lucrurile nu mergeau la un moment dat", a adăugat Hănescu. 

Când vine vorba de Darren Cahill, antrenorul cu care Halep a urcat pe primul loc mondial şi cu care a câştigat un turneu de Grand Slam, Hănescu susţine, după o analiză, că cei doi nu vor colabora pe termen foarte lung: "Nu ştiu ce să zic. Nu ştiu dacă Darren e genul de antrenor care să rămână atât de mult lângă un sportiv. Cred că e genul care ia sportivul de la un punct, îl duce la un punct maxim şi îl lasă. Nu cred că va sta mulţi ani cu Simona. Dar cred că a reuşit, în ultimii ani, să-i transmită ce voia, s-o înveţe să aibă o atitudine pozitivă",  a încheiat Hănescu, în intervenţia sa de la ProSport LIVE. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.