10 personaje din viaţa lui Ilie Năstase. VIDEO | De la timidul Prinţ Albert de Monaco şi abţiguitul Belmondo, la simpaticul Hagi şi guralivul Ali

19 iul 2016 14162 afişări Tenis

ProSport l-a provocat pe Ilie Năstase să caracterizeze 10 persoane care i s-au lipit de suflet. De la prietenul de-o viaţă Ion Ţiriac, la regretatul Muhammad Ali, toate personajele sunt legate prin mii de fire de primul lider ATP din istorie. Nasty împlineşte azi 70 de ani, dar cu râsul lui gâlgâietor îţi poate umple oricând un pahar de şampanie. Şampania lui preferată, de campion, Dom Perignon.

1. Prinţul Albert. "La un moment dat, ţin minte că era o poliţistă..."

"Eu cu prinţul ne cunoaştem de mult timp. Cred că avea 12 ani când l-am cunoscut prima dată. Întotdeauna mi-a plăcut turneul ăla de la Monte Carlo, a fost turneul meu favorit. Nu că l-am câştigat de trei ori la simplu, de trei ori al dublu...

Îmi plăcea foarte mult pentru că după meciuri eram toţi, împreună, în discoteci. Mergeam la Regime, că după s-a schimbat numele. Mergeam cu Albert mereu, dar el era foarte timid. Mai timid decât mine şi acolo nu prea putea să facă... treburi şi mă punea pe mine să le fac.

La un moment dat, ţin minte că era o poliţistă. Poliţia franceză păzeşte clubul când are loc turneul şi pe-acolo era o poliţistă drăguţă. O chema Pascal, cu ochii albaştri şi noi ne tot băgam în seamă cu ea. Şi uite aşa ne-am împrietenit... La un moment dat, a venit taică-său la masă înaintea finalei şi se uita şi el şi întreba <<Cine e aia? Cine e aia?>>.

Albert zice <<Eu cu Ilie o cunoaştem>>. Păi, cică, <<cheam-o şi tu puţin la masă să vedem cum arată>>. Şi am chemat-o la masă şi zice <<Îl cunoşti pe Ilie, nu? Pune-i cătuşele>>. Mi-a pus cătuşele la masă şi, bineînţeles că ei au început să mănânce şi eu ca fraierul... nimic. După aia i-am zis: <<Monsignor, m-aţi pedepsit? Să ştiţi că eu şi Prinţul am fost acolo amândoi>>. I-am povestit după aia şi a început să râdă. Glume multe cu Prinţul. Mă duceam prin Malisa, era un club, îi spunea... unde jucam popice. Mergeam când închideau acolo să nu se ştie. Şi mergeam cu fete pe acolo şi jucam popice"

2. Jean Paul Belmondo. "L-am luat cu maşina, era ameţit, aşa ne-am cunoscut"

"Cu Belmondo m-am întânit în România. Ei filmau aici şi Ţiriac mi-a adus o maşină din Anglia, era un Ford Capri şi veneam de la Arcul de Triumf. Pe la restaurantul Doina făceau unii autostopul. Erau trei, doi bărbaţi şi o femeie. Şi eu după mi-am dat seama, după ce i-am luat în maşină, că era Belmondo. Turnau filmul “Mirii anilor 2000”.

Filmau în România, dar erau puţin ameţiţi, veniseră de nu ştiu unde. Nu cunoşteau cine sunt eu pe atunci. Zic <<Unde vă duc?>> , ei zic <<La Athenee Palace>> acolo stăteau şi am stat cu ei până la trei dimineaţa şi aşa ne-am cunoscut. După aia, la Paris, ne-am cunoscut mai bine. El are lojă permanentă acolo când vine. Şi anul ăsta l-am văzut, dar are puţin probleme cu piciorul. A paralizat, nu ştiu"

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.