"Totul despre colegele mele" cu Loredana Dinu. VIDEO | "Ea a fost cea mai speriată dintre noi. Nu am reuşit să o fac să iasă din casă". Cafeaua, lista de bucate şi detergentul

1 ian 2017 3098 afişări Scrima

Echipa feminină de spadă - Ana Brânză Popescu, Siomna Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu - a cucerit unicul aur al României la Jocurile Olimpice de la Rio. După un parcurs dificil, cu adversare valoroase în sferturi şi semifinale, SUA respectiv Rusia, elevele lui Dan Podeanu şi George Epurescu au învins în finală reprezentativa Chinei. Invitată vineri la ProSport LIVE, Loredana Dinu (32 de ani) a devenit protagonista rubricii "Totul despre colegele mele". De la mirarea generată de lipsa cameristelor până la ultima zi din Rio, aventura braziliană a însemnat fila cea mai reprezentativă din cariera fetelor de pe planşă. Loredana şi-a caracterizat colegele la ProSport, incluzându-le în tabloul sud-american.

"A fost o reală surpriză să ajungem acolo şi să vedem că nu e nimic pregătit pentru sportivii calificaţi. Nu se mai lucra, dar era o mizerie cruntă în apartament. Două zile am supravieţuit cumva, dar, cu greu, chiar nu arăta deloc bine. În prima zi liberă a fost organizare generală şi mi-o amintesc şi acum pe Ana cu lista de cumpărături, pentru a merge la un supermarket să ne achiziţionăm ce era necesar: detergent, soluţie de geamuri. A fost un fel de team building, care ne-a băgat într-o stare în care nu ne-am mai gândit la tensiunea competiţiei. În prima zi liberă, curăţenie generală.

"Ana Maria a şters atât de bine geamurile că a intrat în ele. Direct cu cafeaua. A făcut o mare pată de cafea pe jos. Eu pot spune că odată ce mă plictiseam, aveam două lucruri de făcut: curăţenie sau fugeam la sală. Asta după competiţie, îmi cerea corpul să fac mişcare. Aveam o sală de fitness, o hală pot spune, dar care era extrem de dotată. Aveau benzi de alergare, tot felul de aparate. Mă puneam pe bandă, puneam nişte videoclipuri sau muzică şi mă chemau fetele.

Simona Gherman...Din păcate, nu am reuşit s-o fac să iasă. Ea a fost cea mai speriată dintre noi, din punct de vedere a securităţii. Tot timpul glumea. Spunea <<Eu am o fată acasă. Trebuie să mă întorc sănătoasă la fata mea. Eu nu ies nicăieri>>. Cu ani în urmă fusesem şi pe Copacabana şi la Corcovado, unde a fost etapă de Cupă Mondială, şi nu mai prezentau interes pentru noi. Aveam acolo piscină şi când mai era cald mai ieşeam pe acolo. Dar doar să ne umplem timpul.

Simona Pop e mezina grupului. Nu mai mergeam la masă, în ultimele două săptămâni, când eram sătule de aceeaşi hrană şi Simona avea listuţă cu ce să ne aducă. Venea Simona şi ne servea în cameră. Ne-am făcut sejurul mai plăcut prin toate metodele pe care le-am cunoscut"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.