VIDEO | Gafă impardonabilă a oficialilor FRH la meciul doi al finalei dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti! Campioana a folosit un om în plus pe teren la ultimele două atacuri

6 iun 2017 6136 afişări Handbal
VIDEO | Gafă impardonabilă a oficialilor FRH la meciul doi al finalei dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti! Campioana a folosit un om în plus pe teren la ultimele două atacuri Foto: Andreea Alexandru | MEDIAFAX

Dinamo Bucureşti a câştigat Liga Naţională după 2-0 la ”general” cu CSM Bucureşti, dar probabil că am asistat la cea mai echilibrată şi mai tensionată finală de când se desfăşoară în actualual format. Pe undeva, ce s-a întâmplat în ultimul act între cele două echipe a semănat cu deznodământul din acest an de la Koln, în turneul Final 4, unde trei din patru jocuri au fost decise în ultimele secunde, chiar ultima secundă cum a fost cazul finalei Vardar Skopje – PSG.

Primul joc al finalei Dinamo Bucureşti – CSM Bucureşti a fost decisă în ultima secundă, de un gol al lui Alexandru Asoltanei. Cu 10 secunde înainte de final, scorul era 23-23, iar CSM Bucureşti încă avea mingea în posesia. A pierdut-o cu 6 secunde înainte de final...

Meciul doi al finalei CSM Bucureşti – Dinamo a fost decis la aruncările de departajare, după ce în minutul 60 scorul a fost egal, scor 20-20. Cu 47 de secunde înainte de final, Dinamo a condus cu 20-18, dar CSM Bucureşti a revenit miraculos şi a egalat prin Aslanian în ultimele secunde.

Atât primul joc, dar mai ales al doilea s-au încheiat cu nervii întinşi la maximum. În ambele cazuri, CSM Bucureşti a acuzat vehement arbitrajul. În Sala ”Dinamo”, cu 18 secunde înainte de final, CSM Bucureşti a solicitat o eliminare de 2 minute la un fault comis de Mousavi asupra lui Aslanian. Arbitrii au apreciat doar fault de joc, iar trupa lui Zvonko Sundovski a rămas în ameninţare de joc pasiv.

Situaţia a fost foarte gravă, în schimb, la meciul doi, din punct de vedere al arbitrajului. În ultimele 26 de secunde, la scorul de 20-19 pentru Dinamo, campioana a jucat cu un om în plus pe teren. Mironescu a fost eliminat în minutul 59, dar gruparea din Ştefan cel Mare a introdus după golul înscris de Georgievski şapte oAmeni pe teren, portarul Irimuş plus şase jucători de câmp după cum se vede, evident, pe imaginile de la DigiSport. Mai mult, situaţia de fapt a persistat şi după ce Aslanian a egalat la 20-20, iar Zvonko Sundovski i-a explicat observatorului Valter Dăncescu că echipa adversă a atacat cu un om în plus. Vrankovic a primit cartonaşul albastru, după de a fost descalificat, dar Dinamo a atacat în ultimele 3 secunde tot în 6 jucători, deşi avea doi eliminaţi!

Pe cât de intensă şi plină de încărcătură emoţională a fost partida a doua, pe atât de mult haos a fost la marginea terenului în ultimele secvenţe. Oficialii jocului au fost depăşiţi clar de evenimente, iar astfel de gafe sunt impardonabile la acest nivel!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.