Florin Prunea are încredere în generaţia care a scris istorie la EURO. ”Eu cred că este doar începutul”. Ce şanse dă fostul portar tricolorilor în semifinala cu Germania şi mesajul pentru italieni: ”Să se uite în ograda lor. Nu noi suntem de vină!”

26 iun 2019 1283 afişări U21
Florin Prunea are încredere în generaţia care a scris istorie la EURO. ”Eu cred că este doar începutul”. Ce şanse dă fostul portar tricolorilor în semifinala cu Germania şi mesajul pentru italieni: ”Să se uite în ograda lor. Nu noi suntem de vină!”

Fostul internaţional Florin Prunea prevede un viitor frumos generaţiei care a dus România între cele mai bune patru echipe de tineret de pe continent. Actualul manager general al lui Dinamo a salutat din Spania remiza cu Franţa şi crede că această performanţă reuşită de elevii lui Mirel Rădoi este doar începutul.

”A ieşit aşa cum ne-am dorit cu toţii. Şi noi şi francezii. A fost un joc de luptă mai mult, o luptă surdă, fără mari ocazii de poartă. Una peste alta, o calificare reuşită şi pe deplin meritată din partea acestei generaţii de excepţie care se anunţă a fi. Pentru că eu cred că este doar începutul. Trebuie să avem încredere în ei, să-i sprijinim, să-i încurajăm şi mulţi dintre ei vor face pasul cu siguranţă către echipa mare. Cosmin Contra are şansa să beneficieze de o generaţie care vine din urmă şi care poate să crească. Mare parte din acest grup trebuie să facă pasul la echipa mare. Nu ştiu dacă în grup, dar o mare parte. Dacă nici acum nu avem încredere în ei, când mai avem încredere”, a declarat Florin Prunea la Radio HIT Iaşi.

”Întâlnim favorita la titlu, dar la acest nivel este posibil orice”

Fostul internaţional este de părere că tricolorii lui Mirel Rădoi pot trece de Germania în semifinale. ”Întâlnim cred eu principala favorită la câştigarea acestui trofeu. E clar că nemţii sunt favoriţi. Dar pe de altă parte, la o asemenea competiţie, cu cât avansezi şi ai rezultate, prinzi încredere şi orice este posibil. Dar trebuie să recunoaştem că întâlnim un adversar extrem de puternic, care şi în grupe a avut rezultate foarte bune. Sigur, cu adversari mai accesibili. Va fi un alt meci faţă de cele din grupe, penru că este eliminatoriu. Nu mai ai voie să greşeşti aici. Echipa care greşeşte, pleacă acasă. Trebuie să mergem până la capăt. Şi eu am mare încredere în aceşti băieţi că vor face totul să meargă până la capăt”, a mai spus Florin Prunea, care crede factorul fizic va conta decisiv în semifinale: ”În primul rând va conta foarte mult cum vom sta din punct de vedere fizic. Sunt convins că refacerea după partida cu Franţa va fi făcută cum trebuie, aşa cum a fost făcută după fiecare joc, pentru că am avut potenţă fizică şi asta a contat foarte, foarte mult. Revenirea a fost extrem de bună după jocuri. De fapt, acesta a fost şi secretul. Chiar şi cu Franţa i-am ţinut destul de sus şi nu am avut probleme. Este foarte important că am ieşit din grupe fără accidentări şi suspendări. Mirel şi-a menajat şi câţiva jucători în partida cu Franţa, a fost o strategie pe care Mirel a gândit-o extraordinar încă de la începutul acestui turneu final, o strategie care dă roade”.

Italienii să se revolte pe ei, nu pe noi sau pe Franţa! Să se uite în ograda proprie

Managerul general al lui Dinamo susţine că italienii nu au motive să se revolte pe români sau pe francezi după remiza de la Cesena, ci pe propria echipă, care a ratat calificarea.

”Italienii trebuie să se revolte pentru faptul că nu şi-au atins obiectivul, nu pentru remiza noastră. Nu au nicio vină echipa României sau echipa Franţei pentru ratarea calificării Italiei. Ei trebuie să se uite în ograda proprie, să-şi facă o analiză a ceea ce s-a întâmplat acolo. Pe undeva sunt de înţeles, pentru că îşi puneau mari speranţe în această generaţie să scoată puţin capul, pentru că şi echipa de seniori este într-un con de umbră de foarte mult timp. Şi îşi legau şi ei speranţele de o performanţă la acest nivel, ca să mai iasă puţin în lume dacă vorbim de echipele naţionale”, a completat fostul internaţional la Radio HIT Iaşi.

Prunea, care i-a remarcat pe Nedelcearu şi pe Puşcaş în meciul cu Franţa, a rămas impresionat de tot grupul lui Mirel Rădoi: ”Toţi jucătorii m-au impresionat până acum. Ar fi nedrept să dau un jucător anume. Dar pe de altă parte, meci de meci a ieşit în evidenţă cineva. Aseară, spre exemplu, mi-a plăcut foarte mult Nedelcearu. A făcut o partidă perfectă. Puşcaş m-a impresionat iarăşi. I-a alergat tot timpul şi i-a hărţuit pe fundaşii adverşi. Plecând din apărare şi până în ofensivă, cu toţii formează un grup extrem de omogen şi de compact”.

Legat de căpitanul Ionuţ Radu, Prunea crede că va fi greu pentru acesta să-l înlocuiască în acest moment pe Tătăruşanu la echipa de seniori, dar îi prevede un viitor frumos la seniori: ”Ionuţ Radu a confirmat, joacă la un anumit nivel de foarte mult timp. Este un jucător care a crescut mult şi care din păcate nu a avut loc în fotbalul românesc. Şi nu înţeleg de ce. E greu să-l scoată acum din poartă pe Tătăruşanu, dar cu siguranţă este acolo, la bătaie. Va veni şi rândul lui să facă pasul la titularizare”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.