EXCLUSIV | Foto de senzaţie cu Ionuţ Radu la Steaua II. Ce spunea căpitanul naţionalei U21 într-un reportaj realizat în 2011 de ProSport. "Am 13 ani şi 1,83 m. El este idolul meu, sper să-i calc pe urme"

23 iun 2019 15422 afişări U21
EXCLUSIV | Foto de senzaţie cu Ionuţ Radu la Steaua II. Ce spunea căpitanul naţionalei U21 într-un reportaj realizat în 2011 de ProSport. "Am 13 ani şi 1,83 m. El este idolul meu, sper să-i calc pe urme"

Ionuţ Radu (22 de ani, 1,88 m) şi-a consolidat poziţia de lider al naţionalei U21 la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino după ce a dat siguranţă tricolorilor în partidele cu Croaţia 4-1 şi Anglia 4-2. Goalkeeperul de la Genoa impresionează nu numai prin evoluţiile sale din teren, dar şi prin rolul puternic pe care îl deţine în angrenajul primei reprezentative.

ProSport a căutat în arhiva ziarului şi a descoperit unul dintre puţinele articole în care actualul căpitan al lui Mirel Rădoi devenea protagonistul unui reportaj marca ProSport. Jurnaliştii Daniel Vlad şi Răzvan Lupică se deplasau în 2011, la echipa de juniori a Stelei, la un antrenament obişnuit, pentru a scoate în evidenţă doi portari care excelau prin statura impresionantă. Valentin Cojocaru (în prezent la Viitorul) avea 15 ani, iar Ionuţ Radu (Genoa în prezent) avea doar 13 ani.

Iată ce scrie ProSport, în 2011. "Ionuţ Radu are 13 ani şi măsoră 1,83 m. <<Eu acum sunt mic şi trebuie să mai am răbdare. Trebuie să o iau pas cu pas. Am doar 13 ani şi am 1,83 m. Cât timp Măcelaru a fost plecat în cantonament cu prima echipă, am avut şansa să ajung şi eu la Steaua II. Ciprian Tătăruşanu este idolul meu. Îl urmăresc cu mare atenţie când evoluează şi sper să îi calc pe urme>>”, spunea Ionuţ Radu, în dialogul cu Daniel Vlad şi Răzvan Lupică.

Patina timpului a trecut peste cariera lui Ionuţ Radu, iar goalkeeperul care nu a primit, în cele din urmă, şanse în Ghencea, avea să facă rapid pasul la Dinamo, iar apoi în Italia. A cunoscut o dezvoltare impresionantă, a început să dea greutate naţionalei de tineret, iar în prezent, puştiul care îl avea în minte pe Tătăruşanu a devenit unul dintre cei mai valoroşi portari din Serie A.

Ionuţ Radu, alături de Valentin Cojocaru, în 2011, în Ghencea FOTO Răzvan Lupică (ProSport)

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.