Continuă scandalul la Realitatea TV! Aproape 50 de oameni, numiţi "trompetele lui Coldea", ar putea fi scoşi de pe post. Răspunsul dur al lui Rareş Bogdan la aflarea veştii

23 nov 2018 36279 afişări Sportbiz
Continuă scandalul la Realitatea TV! Aproape 50 de oameni, numiţi "trompetele lui Coldea", ar putea fi scoşi de pe post. Răspunsul dur al lui Rareş Bogdan la aflarea veştii

Scandalul de la vârful Realitatea TV, dintre moderatorul Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă, patronul postului şi preşedintele Federaţiei Române de Judo, continuă să ia amploare. Joi seară, emisiunea "Jocuri de putere" a fost moderată din nou de Claudiu Popa, primul invitat s-a numit Dan Andronic, iar realizatorul TV a avut o reacţie foarte, foarte dură. În acest timp, Guşă vorbeşte despre intervenţia generalului Coldea, iar protestatarii #rezist anunţă că alţi aproape 50 de jurnalişti sau invitaţi anti-PSD vor fi interzişi pe post.

Pentru a doua seară consecutivă, Rareş Bogdan a privit din faţa televizorului cum emisiunea pe care a moderat-o timp de şase ani e condusă de un alt jurnalist Realitatea TV, Claudiu Popa. Şi nu mică a fost mirarea lui Bogdan când a văzut temele dezbătute joi seară în platou începând cu părerile lui Dan Andronic: "Ascult cu uimire ce se întâmplă în propria mea emisiune, pe tronsonul orar pe care l-am ocupat în ultimii 6 ani de zile la Realitatea TV. Sunt absolut şocat! Aş vrea să-l rog pe colegul meu Claudiu, care a fost obligat să-mi ţină locul, să spună cine i-a impus/cerut/sugerat tema „Stat Paralel – oamenii lui Coldea din Realitatea TV”. Mi se pare o aberaţie completă să vorbeşti despre îndepărtarea oamenilor unui „general defunct” din SRI dintr-o televiziune liberă. O mizerie, o manipulare ieftină. Nici măcar inteligentă! O prostie. Realitatea Tv a fost si este o televiziune LIBERA. Trebuie sa ramana cu orice chip, EXCLUSIV Libera!", a scris omul de televiziune, pe facebook.

Concomitent, contul de facebook "Corupţia ucide" a lansat o informaţie importantă: "Alertă, Reduta Realitatea a căzut! Se pare că Realitatea TV sub patronajul lui Cosmin Guşă a cedat în faţa PSD şi tentaculele roşii au cuprins unul dintre ultimile bastioane jurnalistice de luptă anti-PSD. Oreste, Oana Stănciulescu şi Rareş Bogdan, unii dintre cei mai critici jurnalişti la adresa PSD, sunt interzişi să intre pe post. Din informaţiile pe care le avem la acest moment, urmează interzicerea tuturor colaboratorilor care au lovit vreodată în PSD. #unitate #1decembrieînstradă", scriu protestatarii #rezist, iar lista oamenilor care ar putea fi interzişi la Realitatea TV a fost făcută publică de Rareş Bogdan: "Oana Stănciulescu şi Oreste, Bogdan Comaroni, Sabin Orcan, Mihai Neamţu, Grigore Cartianu, Laurenţiu Ciocăzanu, Cristian Diaconescu, Dan Bucura, Ion M. Ioniţă, Stelian Negrea, Ramona Ursu, Emilian Isăilă, Răzvan Chiruţă, Liviu Avram, Ioana Ene Dogioiu, Malin Bot, Cristian Andrei, Mihai Rusu, Mihaela Miroiu, Cristian Unteanu, Dumitru Borţun, Dan Cărbunaru, Bogdan Bucur, Adrian Niculescu, Teodor Baconschi, Iulian Fota, Ludovic Orban, Cristian Busoi, Raluca Turcan, Florin Roman, Ionel Danca, Ghita Falca, Alin Tise, Dan Barna, Dacian Cioloş, Liviu Iolu, Marilena Rotaru, Alex Ştefănescu, Doru Mărieş, Sorin Dumitrescu, Nicolae Manolescu, Valeriu Turcan, Ştefan Popescu, Dan Dungaciu, Iulian Chifu nu au fost şi nu sunt decât propriii lor oameni. Jurnaliştii enumeraţi şi intelectualii publici sau politicienii care şi-au exprimat solidaritatea cu mine şi militează pentru libertatea de expresie şi libertatea absolută a presei nu sunt oamenii nimănui!! Pe aceşti oameni vrea Realitatea TV să-i îndepărteze de la „Jocuri de Putere cu Rares Bogdan”????? Nu pricep. Ce vină au aceşti oameni pentru faptul că au decis să fie liberi? Extrem de liberi.

Aş dori să aflu de la conducerea editorială care, dintre cei enumeraţi mai sus, sunt consideraţi „trompete” ale „pensionarului” Coldea. Sunt foarte curios. Toţi cei enumeraţi au fost impecabili, excepţionali în exprimare si comentarii sau analize. Să înţeleg că am moderat 6 ani o emisiune în care am avut intruşi? Nu cred asta!! Am moderat o emisiune cu oameni frumoşi şi mai ales liberi!", a scris Bogdan, cu referire la o declaraţie a patronului său, Cozmin Guşă: "Singurul lucru interesant şi folositor din telenovela Rareş Bogdan este că, analizând poziţionarea publică a unor invitaţi ai Realităţii, l-am identificat pe generalul Florian Coldea în spatele acestei operaţiuni. Nu-i mare surpriză, dar e utilă: vom renunţa la colaborarea cu ‘trompetele lui Coldea’, este ceva benefic pentru dezbaterea publică din România în mod sigur".

Florian Coldea (foto), omul pe care Cozmin Guşă îl acuză că a orchestrat "trompetele" de la Realitatea TV.

"Nu am niciun motiv să-mi cer scuze decât publicului Realitatea TV! Telespectatorilor şi ascultătorilor le cer scuze pentru că două zile am fost nevoit să stau departe de ei. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, am înţeles în această seară din nou că Realitatea TV se descurcă extrem de bine fără mine. Asta înseamnă că decenţa şi eleganţa mea de a sta de vorbă par a fi interpretate complet eronat. „Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan” a reprezentat şi reprezintă o redută împotriva grobianismului, nesimţirii şi acaparării presei de tentaculele înfiorătoare ale ciumei roşii. Ca lucrurile să fie extrem de clare, mă întorc la Realitatea TV doar dacă independenţa mea editorială şi în alegerea invitaţilor este totală, de duminică până joi, de la ora 21.00 la ora 1.00

Scurt şi clar, ca să nu existe dubii: nu am de ce să-mi cer scuze pentru ceva ce nu am făcut. Am riscat tot pentru ca Realitatea TV şi „Jocuri de Putere cu Rares Bogdan” să ajungă în top. Au ajuns, şi cu ajutorul meu şi mai ales al invitaţilor mei şi al telespectatorilor, care sunt formidabili. Fără românii sinceri, frumoşi şi liberi nu aş fi ce sunt acum. Le datorez totul", a mai adăugat Bogdan în finalul mesajului postat joi seară pe facebook.

Conflictul dintre Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă a început în momentul în care realizatorul TV i-a cerut pe post demisia directorului televiziunii, Edward Pastia. Anunţat că nu mai are voie să-i invite în emisiuni pe Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, Bogdan şi-a anunţat plecarea, fiind înştiinţat că, pentru început, nu va mai modera ediţiile de miercuri şi joi ale emisiunii "Jocuri de putere".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.