A adus GLORIE Oţelului, dar a fost trădat: "Am pierdut nouă ani din viaţă degeaba!" Campionii lui Dorinel, desfiinţaţi de 'spaima portarilor' din anii '90

30 sep 2011 5390 afişări Sport Life
A adus GLORIE Oţelului, dar a fost trădat: "Am pierdut nouă ani din viaţă degeaba!" Campionii lui Dorinel, desfiinţaţi de 'spaima portarilor' din anii '90 A adus GLORIE Oţelului, dar a fost trădat: "Am pierdut nouă ani din viaţă degeaba" Campionii lui Dorinel, desfiinţaţi de 'spaima portarilor' din anii '90

Vali Ştefan a părăsit România pentru că s-a simţit trădat de prieteni. În plus, nu a vrut să rămână într-un fotbal plin de scandaluri.

Vali, de ce ai ales să părăseşti România?
În primul rând, m-a dezamăgit Marius Stan. Nu mă aşteptam tocmai la el să-mi facă una ca asta.

Ce s-a întâmplat?
După atâţia ani petrecuţi la Oţelul, m-am trezit că nu am plătite datoriile la stat pentru cartea de muncă. Nu aveam plătite impozite, asigurări, nimic. Am pierdut nouă ani din viaţă degeaba. Mi-a spus că se schimbase societatea, iar dacă vreau să mă judec cu cineva, atunci să mă cert cu firma res­pectivă.

Şi ce ai făcut?
Păi, i-am spus, cu cine să mă judec? Nu eraţi dumneavoastră conducător la clubul res­pectiv? În această situaţie se află cam toţi jucătorii Oţelului din generaţia mea. Mulţi m-au dezamăgit.

"Meme m-a vrut la Steaua"

În afară de Marius Stan...
E Viorel Anghelinei. Acum câţiva ani îmi propusese să preiau Centrul de copii şi juniori, dar a doua zi m-a sunat şi mi-a zis că pică totul deoarece nu am studii superioare. Vrăjeală! Am terminat două facultăţi.

Cu Mihai Stoica ai mai vorbit?
Cu Meme mă ştiu de foarte mulţi ani, aproape pot să îţi spun că am mâncat amândoi dintr-o farfurie. Însă, în ultimul timp, relaţiile dintre noi doi s-au cam răcit. Totuşi, un prieten comun mi-a spus că a vrut să mă aducă la Steaua.

Care generaţie a Oţelului e mai valoroasă? A ta sau cea de azi?
Păi, fii atent: Bordeianu, Balint, Pelin, Ion Gigi, Tofan, Maleş, Vali Ştefan, Tănase, Ion Viorel, Brătianu, State. Ăştia eram atunci. Tu ce părere ai? Noi nu am avut şansa să câştigăm campionatul, am terminat pe locul trei. Dar îţi spun, nici­unul dintre cei care joacă azi la Oţelul nu ar fi avut loc în primul "11". Nici măcar Paraschiv.

CARTE DE VIZITA

Nume: Valentin ŞTEFAN
Data şi locul naşterii: 25.06.1967 (Galaţi)
Post: mijlocaş defensiv sau fundaş central
Echipe la care a evoluat: Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi (1991-1995 şi 1996-1998), Omonia Nicosia (1995-1996), CSM Reşiţa (1999), Anagennisi Derynia (1999-2000)
Meciuri / goluri în Liga I: 186 / 49
Debut în Liga I: 24.05.1992, FC Bacău - Oţelul 1-0
Meciuri / goluri în naţională: 1 / - (Liechtenstein
- România 1-8)

Statistică: Răzvan Toma

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.