LIVE BLOG | Lupescu și-a anunțat oficial candidatura la șefia FRF. „Nu cred că politicul se implică la alegeri”. Ce mesaje i-au transmis Alex Ferguson și Lucescu. Pițurcă: „Să nu intre în dialog cu actuala conducere, nu are niciun sens”

LIVE BLOG | Lupescu și-a anunțat oficial candidatura la șefia FRF.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ionuț Lupescu și-a anunțat azi candidatura la șefia FRF, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Hotelul Marriott din București. În vârstă de 50 de ani, „Kaiserul” a fost susținut de peste 30 de foști și actuali fotbaliști din generații diferite. După ce Florin Răducioiu și Cristi Chivu au ținut speech-urile introductive, pe ecran au rulat mesaje video de la Alex Ferguson și Mircea Lucescu. Acțiunea a durat aproape 60 de minute și s-a încheiat cu o sesiune de întrebări. Mai jos aveți filmul evenimentului.


Foto: Alexandru DOBRE – Mediafax

14:30 Cristi Chivu, coleg la UEFA, cu Lupescu, a vorbit la final despre însemnătatea deciziei fostului nr.5 de la națională. „Am venit să-l susțin pe Ionuț. Să fiu alături de el pentru că e un om care merită și care a demonstrat că are experiența să facă lucruri mărețe pentru fotbalul românesc. Colaborez cu UEFA, sunt director tehnic, am abilități pentru antrenorat. Trebuie să luăm lucrurile treptat. El și-a oficializat candidatura. Lupescu are capacitatea de a deosebi proiectele realizabile, de cele nerealizabile și poate pune bazele unei strategii de a ne face să ajungem ce eram odată”, a spus Chivu, la Digisport.


14:20 Victor Pițurcă a lucrat cu Ionuț Lupescu la echipa națională și a fost prezent azi, la Marriott, la evenimentul de prezentare. Fostul selecționer a vorbit la Digisport: „Mircea Sandu mi-a zis că vrea să-l coopteze în stafful naționalei când Ionuț încă îmi mai era elev la națională.  Eu l-am readus pe Ionuț Lupescu la națională, am constatat că e un băiat inteligent, el și Florin Prunea m-au ajutat enorm când au venit la Federație, când ne-am calificat de pe primul loc într-o grupă cu Olanda (n.r. – la Euro 2008).

Am reușit acea calificare, și el, și Florin Prunea m-au ajutat enorm. Pe tot parcursul timpului mi-am dat seama că Ionuț Lupescu va deveni un om de administrație foarte bun, asta știe cel mai bine, a lucrat la UEFA, eu știu cum e el văzut acolo.

Și în Arabia Saudită eram întrebat despre Ionuț Lupescu. Faptul că va candida este extraordinar pentru fotbalul românesc, poate nu va și câștiga, dar este extraordinar că el e aici. Să nu intre în dialog cu actuala conducere a FRF pentru că nu are niciun sens. Acum e foarte important votul oamenilor„, a spus Pițurcă, la Digisport.


14:05 Costel Gâlcă, fostul coleg al lui Lupescu la națională, a explicat la Digisport cum poate „Kaiserul” să redreseze fotbalul românesc. „Are o experiență foarte largă și la UEFA, va duce fotbalul românesc acolo unde a fost odată. Trebuie lucrat mult la copii și juniori, la ligile inferioare, pentru a clădi cât mai mult. Cred că Lupescu va face istorie pentru fotbalul românesc, sperăm ca noi să-i convingem pe votanți. E o doză de risc în ce a făcut, dar atunci când îți iubești țara, ieși dintr-o astfel de zonă de confort”, a spus Gâlcă, omul care a luat trei trofee cu FCSB, în 2015.


13:50 Programul lui Ionuț Lupescu îl puteți citi mai jos. Iată câteva fragmente:

  • O nouă viziune pentru următorii 8 ani. Reorganizarea activității FRF pe două paliere distincte: sportiv și administrativ. Programul are la bază doi piloni: dezvoltarea jocului de fotbal și construirea unei organizații puternice.
  • O nouă strategie pentru sportul românesc
  • Sportul românesc are nevoie de un Plan Național de Dezvoltare. Îmi propun să conving autoritățile publice să sportul este un domeniu prioritar pentru dezvoltarea statului român.
  • Comitetul Strategic pentru Fotbal
  • Pentru a rescrie ADN-ul fotbalului românesc. Un organism va face propuneri Comitetului Executiv pentru dezvoltarea jocului.


13:45 „Toată lumea mă întreabă despre istoria fotbalului românesc. Unde este fotbalul românesc? Ați avut superstaruri… Tocmai de aceea am venit aici ca s-o iau de la capăt…”, a continuat Lupescu.


13:40 Lupescu: „La fiecare 6-7 ani simt nevoia de ceva nou. Eu mai fusesem la FRF, din această cauză am ezitat”. Până să înceapă evenimentul, o masă cu blat de sticlă s-a spart, spre surprinderea asistenței. „S-a spart ghinionul!”, au spus cei prezenți.



Marica, încadrat de Prunea, Răducioiu și Iencsi FOTO Alexandru Dobre – Mediafax

13:35 În sală se află practic cam toate vedetele fotbalului românesc din ultimii 30 de ani. Lupescu propune un program pe opt ani în fața celor 100 de persoane. 10 televiziuni sunt prezente în sală. Pe neașteptate, când prezentatorul evenimentului a deschis sesiunea de întrebări, microfonul a fost luat pe neașteptate de Mircea Sandu. „E cel mai potrivit om, sunt mândru de discursul oamenilor din această sală. Nu vreau să adresez întrebări, nu am nevoie de răspunsuri”, a spus Mircea Sandu.

„Aș fi cel mai mare prost să nu preiau modelul lu Gică Hagi. El l-a implementat deja”, a spus Lupescu.


13:29 Ionuț Lupescu a ieșit în față: „Nu a fost o decizie ușoară. Discuțiile au început la Cardiff, unde fiecare dintre colegii mei și-a exprimat părerea cu privire la fotbalul românesc. Am ieșit din zona de confort, știu că se pot face mai multe lucruri pentru fotbalul românesc. Am prezentat un program, eu îi spun manifest. Reprezintă ce am simțit eu în ultimele luni.

După ce am discutat cu toată lumea din fotbalul românesc am scris acest manifest. E foarte important ca oamenii din fotbal să revină acolo unde le este locul, fiecare compartiment să fie în slujba fotbalului românesc. Am invitat astăzi oameni cu care am jucat, cu care am lucrat. Nu am avut mereu aceleași idei, dar asta nu înseamnă că dumneavoastră și cu mine nu vrem binele fotbalului. M-a deranjat foarte mult când colegii mei n-au fost respectați. Cu bune, cu rele, reprezintă istoria fotbalului românesc.”


13:28 Niciun reprezentant al FCSB nu a venit la lansarea candidaturii lui Ionuț Lupescu la FRF. 


13:25 În primul rând, în partea stângă, s-au așezat Gică Popescu, Dan Petrescu, Răducioiu, Hagi și Prunea. Pe al doilea rând stau Viorel Păunescu, Pițurcă, Lăcătuș, Ganea, Pancu, Daniel Niculae și Stângaciu. Pe al treilea rând stau Adi Ilie, Marica și Andone. Toți componenții fostei adminsitrații a FRF sunt prezenți: Mircea Sandu, Dumitru Mihalache, Adalbert Kassai.


13:20 Sir Alex Ferguson a avut de asemenea un mesaj pentru „Kaiser”: Știu că vei face o treabă foarte bună. În numele tuturor antrenorilor, știu că vei face o treabă bună. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut și mult succes.


13:18 Mircea Lucescu l-a încurajat printr-un mesaj video: „Cred că ar merita acest lucru, având în vedere experiența pe care a acumulat-o de-a lungul anilor. Experiența ta va ajuta fotbalul românesc, relațiile pe care și le-a creat în fotbal. Ai primit o grămadă de aprecieri pentru modul în care ți-ai desfășurat activitatea. Ai renunțat la o carieră sigură pentru a schimba soarta fotbalului românesc. Trebuie să ai capacitatea să-i convingi pe ceilalți că poți schimba ceva. Îți doresc să reușești.”


13:15„Sunt aici ca să-l susțin pe omul de care fotbalul românesc are nevoie. Am avut plăcerea să colaborăm la UEFA, știu cu reprezintă pentru această instituție, e cel mai potrivit, la timpul potrivit. Poate face multe lucruri bune pe viitor”, a spus Cristi Chivu, vizibil emoționat. Fostul căpitan de la Inter și-a construit un discurs de suflet. Ultimul în sală a sosit Ilie Dumitrescu, care s-a așezat lângă Andone, Marica și Hagi.


13:10 Florin Răducioiu a fost primul care a luat cuvântul: „O să încerc să sparg gheața, nu este simplu. Îl cunosc pe Ionuț Lupescu de aproape 30 de ani, am împărtășit momente superbe, îl consider un frate, am învățat foarte multe de la el. Noi, membrii Generației de Aur, am decis să formăm o echipă și să-l susținem. Pentru mine rămâi un frate, te susțin până la capăt, ești persoana care poate schimba fotbalul românesc.”


13:00 Evenimentul debutează cu un material video pus pe ecranul sălii în care are loc anunțul lui Ionuț Lupescu. Pe plasmă rulează imagini din copilăria Kaiserului, mixate cu materiale video din cariera fostului dinamovist și fotografii surprinse în activitatea de șef al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA


Hagi s-a întreținut înaintea începerii evenimentului cu Dorin Mateuț


Ionuț Lupescu (50 de ani) își va anunța azi, de la ora 13:00, oficial candidatura la șefia Federației Române de Fotbal. Evenimentul care va avea loc la Hotelul Marriott din București va fi transmis în direct pe www.prosport.ro și pe pagina noastră de facebook.

Printre oamenii care vor fi alături de fostul mijlocaș din Bundesliga se numără Mircea Sandu, Gică Popescu, Cristi Balaș, Florin Prunea, Florin Răducioiu, Cristi Chivu, Gheorghe Hagi, Adrian Ilie, Marius Lăcătuș, Ioan Andone, Adalbert Kassai, Ștefan Iovan Ciprian Marica, Ionel Ganea, Daniel Pancu, Gino Iorgulescu.

Potrivit Libertatea, Mircea Lucescu nu mai poate ajunge la evenimentul de la Marriott.

Alegerile pentru președinția FRF sunt programate pe 18 aprilie. Până în acest moment și-au anunțat candidatura Răzvan Burleanu și Marcel Pușcaș.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen