Veşti mari, ţara e-n sărbătoare: FRF anunţă oficial că, în ultimii doi ani, numărul fotbaliştilor a crescut cu 240%, iar populaţia României s-a mărit cu 2,5 milioane de locuitori. Bonus: o descoperire a lui Burleanu revoluţionează matematicile | UPDATE FRF precizează: a numărat şi românii plecaţi în străinătate!

10 oct 2017 14934 afişări Special
Veşti mari, ţara e-n sărbătoare: FRF anunţă oficial că, în ultimii doi ani, numărul fotbaliştilor a crescut cu 240%, iar populaţia României s-a mărit cu 2,5 milioane de locuitori. Bonus: o descoperire a lui Burleanu revoluţionează matematicile | UPDATE FRF precizează: a numărat şi românii plecaţi în străinătate! În slujba fotbalului! Răzvan Burleanu, gândind la binele obştesc alături de aghiotantul său, secretarul general Radu Vişan. Chiar dacă, pe teren, ar părea că nu există aşa ceva, rezultatele muncii celor doi se văd foarte clar în paginile broşurii distribuite votanţilor şi presei
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE MARŢI, 14:10 Succesele raportate de FRF în producţia de fotbalişti la hectar, precum şi excepţionala creştere a populaţiei României, salutate de ProSport în articolul de azi, au generat reacţia federaţiei, care a dorit să facă precizări.

Iată comunicatul remis ProSport:  „În legătură cu articolul intitulat: «Veşti mari, ţara e-n sărbătoare», publicatpe site-ul www.prosport.ro azi, 10 octombrie, Federaţia Română de Fotbal vă transmite următoarele precizări:

În broşura ISF, cifrele referitoare la populaţia României luate în calcul provin din date furnizate de Institutul Naţional de Statistică în comunicatele de presă, aşa cum se regăsesc pe site-ul www.insse.ro.

Aşadar, există două raportări la numărul de locuitori: populaţia de domiciliu, care include şi persoanele plecate temporar în străinătate, dar cu domiciliul în România, şi populaţia rezidentă. Dacă ne raportăm la populaţia de domiciliu, la data de 1.01.2015 avem un procent de practicanţi de fotbal de 0,435% din populaţie, iar în 2017 acesta este de 1.18%.

În schimb, dacă raportarea se face doar la populaţia rezidentă, avem 0,485% la data de 1.01.2015 şi 1,34% la data de 1.01.2017.

În vederea informării cititorilor Prosport şi cu punctul de vedere al Federaţiei Române de Fotbal, vă rugăm să publicaţi aceste precizări.

Vă mulţumim!“

La rândul nostru, dezamăgiţi să constatăm că epocala descoperire în domeniul matematicii la care crezusem că am asistat se dovedeşte doar o elementară eroare a specialiştilor de la federaţie, suntem nevoiţi să facem câteva observaţii:

1. Nicăieri, în broşura FRF, nu sunt precizate sursele. Acestea sunt dezvăluite abia acum, în comunicatul de mai sus. 

2. FRF ne spune, nici mai mult, nici mai puţin decât că a folosit doi parametri diferiţi de calcul! Pentru numărul de fotbalişti din 2015, a folosit statisticile care vizează numărul de români care locuiesc efectiv în ţară. Iar pentru numărul de fotbalişti din 2017, a apelat la statisticile care măsoară numărul tuturor românilor, inclusiv al celor plecaţi în străinătate! De ce a apelat la aceste două baze diferite de calcul, nu mai ştim.

3. Este de neînţeles de ce ar lua FRF în calcul şi milioanele de români care nu mai există în România decât pe hârtie, ei fiind deja plecaţi peste graniţe. În mod evident, aceştia nu pot fi socotiţi, chiar dacă joacă fotbal în ţările de adopţie, ca făcând parte din sistemul fotbalistic intern.


Creşterea-record a numărului de fotbalişti, explozia demografică a României şi revoluţionarea matematicii: acesta este bilanţul excepţional al ultimilor doi ani de guvernare Răzvan Burleanu în fotbalul românesc. Rezultatele bunei guvernanţe corporative au fost date publicităţii de experţii de la Casa Fotbalului prin intermediul unei broşuri-eveniment tipărite în condiţii grafice ireproşabile, difuzate atât votanţilor de la Adunarea Generală, cât şi presei.

ProSport vă pune la dispoziţie, în continuare, uluitoarele cifre prin care administraţia Burleanu a intrat, se pare, definitiv, în analele României şi chiar ale lumii. 

Adevărul a ieşit la iveală în momentul în care FRF a decis, în sfârşit, să lase deoparte modestia caracteristică actualei administraţii. Cifrele arată că, sub atenta coordonare a preşedintelui federaţiei, România are cea mai mare creştere procentuală din lume a fotbaliştilor, a inversat trendul demografic descendent al ţării şi chiar a reuşit să reaşeze bazele – iată, se dovedeşte acum – deja învechite ale matematicii.

Aşadar, broşura „Împreună pentru fotbal. CEL MAI MARE PROIECT DEDICAT PRACTICĂRII FOTBALULUI DIN ROMÂNIA“ este o comoară de informaţii gândită şi menită să dăinuie peste timp, mărturie a profesionalismului instalat în vârful fotbalului românesc începând cu martie 2014. Documentul poate fi, foarte bine, socotit şi o culegere de informaţii până acum secrete şi, în unele cazuri, chiar incendiare, menite să răstoarne multe din prejudecăţile perpetuate până acum în societatea românească.

Cei 96.485 de fotbalişti în 2015 au devenit 262.052 în 2017

Un tip popular. Vizionarul preşedinte al FRF îşi face timp, între două idei îndrăzneţe şi şedinţele de calcule matematice revoluţionare, să coboare şi printre oamenii de rând, care au ocazia, astfel, să-şi exprime recunoştinţa şi admiraţia. FOTO: Mediafax

Documentele sunt răvăşitoare. Conform cifrelor prezentate de FRF, numărul fotbaliştilor din România a crescut de la 96.485 în 2015 la 262.052 în 2017 (paginile 34-35).

Abil disimulată în aceste date remarcabile, dar, totuşi, de nişă (şi păstrată, probabil, de specialiştii de la Casa Fotbalului pentru a face tema separată a unei alte broşuri cu destinaţie academică) se ascunde însă bomba: o descoperire epocală din domeniul matematicii. Greşit învăţaţi încă din clasele primare, noi toţi am fi fost tentaţi, poate, să apelăm la banala împărţire pentru a afla cu cât a crescut populaţia de fotbalişti. Am obţine astfel, aparent logic, un spor de 271,6% în intervalul 2015 - 2017.

Şi totuşi, surpriză! Datele FRF arată altceva. O mână dibace a strecurat discret, între coperţile monumentalei broşuri, cu totul alte concluzii. Pe pagina 11 scrie clar că numărul jucătorilor de fotbal din România reprezenta 0,5% din populaţie în 2015, iar procentajul crescuse la 1,2% în 2017. Aşadar, s-a mărit de 2,4 ori. Sau cu 240%. Ţinta FRF, suntem informaţi, este de a ajunge la 1,5% din populaţia României în 2020.

Creşterea de 271,6% era, de fapt, de 240%. Revoluţionarea matematicii, pritocită în laboratoarele FRF

Era şi timpul! Regulile matematice după care se ghidează omenirea sunt vechi de milenii. Calculele din laboratoarele de la Casa Fotbalului aduc însă un suflu nou în prăfuita disciplină. În imagine, celebră tăbliţă de lut cu operaţii matematice din Babilon, datând din anul 1.800 Înainte de Hristos

Deci, de la 96.485 la 262.052 nu reprezintă înseamnă o creştere de 271,6%, cum greşit am fi fost tentaţi să calculăm, ci 240%, conform datelor din hârtiile lui Burleanu, Vişan şi Bodescu.

Precauţi, angajaţii federali n-au dat publicităţii şi noua modalitate de calcul descoperită în laboratoarele care duduie la Casa Fotbalului – s-au văzut adesea, în istorie, cazuri în care invenţii epocale au fost furate şi patentate de impostori. Această binevenită măsură de prevedere a federaţiei ne şi împiedică, de altfel, să estimăm ce număr concret de fotbalişti are FRF în vedere când avansează ţinta de 1,5% propusă pentru 2020. După vechile calcule, cele – ne spun matematicienii de la federaţie – deja caduce, am fi presupus că ar trebui să se ajungă la 289.455 de jucători, dar cifra nu poate fi corectă din două motive:

1. experţii lui Burleanu folosesc deja noul sistem de calcul, secret şi total diferit de cel cunoscut încă de pe vremea sumerienilor, iar

2. noua politică din fotbal a detonat o explozie demografică nemaiîntâlnită în România nici măcar la sfârşitul anilor ’60, când Ceauşescu a interzis avorturile.

Populaţia României în Epoca de Aur Burleanu: 19,3 milioane de locuitori în 2015, 21,8 milioane în 2017

Ajungem, astfel, la cel de-al treilea element excepţional pe care administraţia Burleanu îl dezvăluie, pe ocolite, în aparent banala sa broşură. Conform datelor accesate de FRF – sursa, bineînţeles, rămâne protejată –, din 2015 şi până azi, în numai doi ani, populaţia României a crescut de la 19.297.000 de locuitori (dacă 0,5% din populaţia României reprezintă 96.485, atunci 100% înseamnă, logic, cifra prezentată mai devreme) la 21.837.667 de locuitori (FRF spune că numărul de 262.052 de jucători consemnaţi în 2017 reprezintă 1,2% din totalul populaţiei).

O creştere, aşadar, de peste 2,5 milioane. De observat că aceste informaţii nu sunt publicate deschis şi frontal – probabil, tocmai pentru a atenua şocul nemaipomenit al dezvăluirii.

Ce anunţă FRF în broşura distribuită votanţilor şi presei

Cifrele nu mint! Creştere explozivă a fotbaliştilor în România. Totul, datorită politicilor îndrăzneţe de la FRF şi, mai ales, înţeleptei conduceri a lui Răzvan Burleanu

2017

262.052 – total fotbalişti înregistraţi în România în 2017, din care

209.479 – băieţi

52.573 – fete

Jucători/jucătoare de fotbal: 262.052, adică 1,2% din populaţie.

Un simplu calcul matematic arată că, potrivit FRF, România ar număra, în acest moment, 21.837.667 de locuitori.

2016

129.744 – total fotbalişti înregistraţi în România în 2017, din care

127.018 – băieţi

2.726 – fete

2015

96.485 – total fotbalişti înregistraţi în România în 2015, din care

95.314 – băieţi

1.171 – fete

Jucători/jucătoare de fotbal: 96.485, adică 0,5% din populaţie.

Aşadar, conform FRF, România număra, în 2015, 19.297.000 de locuitori.

Întrebări şi răspunsuri. Broşura care schimbă totul

Pas cu pas, metru cu metru, noua conducere a FRF ne readuce în Europa. După cum se poate vedea, numărul de fotbalişti din România a crescut de la 0,5% din populaţie în 2015 la 1,2% în 2017. Urmează ca, în 2020, să ajungem la 1,5%. Ţinând cont că şi populaţia creşte în ritm susţinut (2,5 milioane de locuitori în ultimii doi ani), e de-a dreptul o aventură să încercăm o aproximare a numărului practicanţilor de fotbal la acel moment. El se regăseşte însă, cu siguranţă, în ciornele inimosului colectiv de la Casa Fotbalului

Destule întrebări, chiar extrafotbalistice, îşi găsesc răspunsul în dezvăluirile federale, dar altele se nasc, în acelaşi timp.

Pe de o parte, devine explicabil:

> cum reuşeşte România să înregistreze o rată a creşterii economice atât de mare, când toată lumea se vaită că o duce mai prost decât înainte.

> de ce există atât de multă încredere, relaxare şi chiar aparentă nepăsare, din partea guvernanţilor, când vine vorba de planurile de viitor. Ziua de mâine nu poate fi, aşa cum demonstrează FRF, decât luminoasă.

> de unde obţine guvernul resursele bugetare pentru a creşte substanţial cheltuielile cu salariile demnitarilor şi ale administraţiei publice, laolaltă cu pensiile speciale. Banii provin, deci, din taxele acestor milioane în plus apărute, practic, peste noapte în România.

> nu în ultimul rând, care este tâlcul prezenţei pe statele de plată ale FRF a firmei de sondaje şi cercetări sociologice fondate de Vasile Dâncu.

În acelaşi timp, s-ar cuveni ca instituţiile statului să ofere publicului nişte explicaţii credibile pentru decizia de a tăinui vestea creşterii galopante a populaţiei. Este lăudabil că şeful FRF şi oamenii săi, prin conexiunile atât de nedrept criticate la structurile de forţă ale statului şi la mediul politic, au pus mâna pe aceste date preţioase şi le-au dat publicităţii.

Trebuie să mai observăm că, potrivit echipei de profesionişti a lui Burleanu, România a înregistrat în aceşti doi ani un spor de populaţie chiar mai mare decât cel al Germaniei, care a primit circa 1,5 milioane de imigranţi începând din 2015.

De unde provine afluxul, broşura lui Burleanu nu ne spune (este şi normal, chiar şi un novice ştie că în orice serviciu sursele se protejează cu orice preţ). Dar putem specula.

Posibil, dintr-o întoarcere masivă şi secretă a românilor emigraţi în ultimii 15 ani.

Poate dintr-o invazie a refugiaţilor trecută sub tăcere.

De presupus chiar că dintr-o natalitate explozivă.

Cel mai curios este că niciuna din cele trei ipoteze nu părea plauzibilă, până să vină dosarul lui Burleanu pe piaţă.

Improbabila ipoteză: numai iscoadele maleficului Mircea Sandu ar putea bănui că la FRF se lucrează din pix, cu date inventate

O celebritate. Mulţi oameni tânjesc după o poză cu tânărul, dar atât de priceputul şef al FRF. Domnul grizonant care s-a băgat în cadrul de mai sus, alături de reputaţii Răzvan Burleanu şi Gabriela Vrânceanu Firea, este un fost fotbalist, acum preşedinte la federaţia croată: Davor Suker. FOTO: Mediafax

Ar mai fi, desigur, şi o a altă posibilitate, pe care însă seriozitatea şi profesionalismul echipei de directori de la FRF, girate de însuşi emblematicul său preşedinte, ne fac s-o excludem din start. Este cu totul nerealist să ne închipuim că datele băgate în broşură au fost scoase „din burtă“, într-un festivism, de altfel, cu totul necaracteristic actualilor locatari de la Casa Fotbalului.

Nimeni n-ar putea bănui, într-adevăr, că şeful FRF şi specialiştii săi s-ar preta la jonglerii ridicole, la minciuni meschine, dar popularizate cu costuri substanţiale, doar pentru a acoperi consumul de fonduri în proiecte pe hârtie, fără nicio acoperire faptică.

Asemenea practici, cu totul străine de şeful FRF şi de oamenii săi – oameni de ireproşabilă probitate morală şi indiscutabilă valoare intelectuală – sunt descalificante şi numai un hater sau un om năimit de diabolicul Mircea Sandu ar putea crede aşa ceva.

Nu ne rămâne, în consecinţă, decât să admirăm şi să salutăm, cu entuziasm, ceea ce s-ar putea numi, fără nicio teamă de exagerare, „Epoca de Aur Burleanu“ a fotbalului românesc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.