Validarea lui Burleanu, din nou amânată. Pe 3 iunie este stabilit noul termen: "Există posibilitatea ca alegerile să se repete"

6 mai 2014 3208 afişări Special
Validarea lui Burleanu, din nou amânată. Pe 3 iunie este stabilit noul termen: "Există posibilitatea ca alegerile să se repete"

Pe 1 aprilie, o contestaţie realizată de AJF Giurgiu la Judecătoria Sectorului 2 a amânat validarea Adunării Generale din 5 martie în cadrul căreia Răzvan Burleanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. La vremea respectivă, cei de la AJF Giurgiu au contestat alegerileşi, implicit, noua conducere de la "Casa Fotbalului". Amânarea nu l-a afectat în vreun fel pe Răzvan Burleanu, care a putut să îşi exercite funcţia în continuare. Astăzi se desfăşoară un nou termen, Tribunalul Bucureşti urmând să aibă pe rol validarea alegerilor: "Instanţa a luat act că există o problemă şi nu a certificat actuala conducere FRF. Pe 6 mai a fost fixat un termen pentru dezbatere", declara pe 1 aprilie Adrian Raţiu, reprezentantul AJF Giurgiu.

Procedură relativ simplă, validarea s-a complicat şi mai mult astăzi, când au apărut alte două contestaţii. Corvinul Hunedoara şi Poli Timişoara, ambele cluburi afiliate, s-au alăturat celor de la AJF Giurgiu, contestând alegerile din 5 martie. Instanţa a admis cele două cereri, considerând că se încadrează în timpul necesar.

UPDATE 15:40 Mircea Moise, avocatul celor de la Corvinul Hunedoara, a oferit câteva declaraţii pentru reprezentanţii mass-media prezenţi la Tribunalul Municipiului Bucureşti: "Sunt 85 de cluburi care ar trebui să fie nominalizate în Adunarea Generală, conform actului constitutiv din 2001. Doar ele au dreptul de a participa la Adunarea Generală în care se alege preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Dar la alegerile din 5 martie, Federaţia a chemat la vot toate cluburile înscrise în competiţii, ceea ce excede acest număr de 85 de cluburi. Instanţa a acceptat cele trei contestaţii şi există posibilitatea ca alegerile să se repete".

UPDATE 16:10 Tribunalul Municipiului Bucureşti a stabilit un alt termen pentru verdict: "Din cauza faptului că au existat alte două intervenţii, vorbim aici de Poli Timişoara şi de Corvinul Hunedoara, instanţa a decis amânarea până pe 3 iunie pentru ca FRF să îşi poată pregăti apărarea", a declarat Adrian Raţiu, avocatul celor de la AJF Giurgiu.

UPDATE 16:20 Pe 3 iunie, când instanţa va oferi un verdict referitor la validitatea lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF se va afla în Elveţia, în stagiul de pregătire al naţionalei, care are loc între 29 mai - 5 iunie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.