UPDATE Oficialii Look TV dezmint informaţia conform căreia ar fi ajuns la un acord verbal cu RCS & RDS: "Cu Romtelecom negociem în continuare. Nu există niciun fel de negociere cu RCS & RDS". Comunicatul oficial

5 aug 2014 34513 afişări Special
UPDATE Oficialii Look TV dezmint informaţia conform căreia ar fi ajuns la un acord verbal cu RCS & RDS: "Cu Romtelecom negociem în continuare. Nu există niciun fel de negociere cu RCS & RDS". Comunicatul oficial

RCS & RDS ar fi ajuns la un acord verbal cu deţinătoarea drepturilor TV a meciurilor din Liga 1 pentru a retransmite meciurile din campionatul intern, susţin pentru ProSport surse de la televiziunea Look TV. Dacă discuţiile se vor concretiza, abonaţii companiei vor avea în grila de programe Look TV şi Look Plus începând cu 1 septembrie. Momentan, există doar un acord verbal, urmând ca în perioada imediat următoare să fie puse la punct ultimele detalii şi să fie semnat contractul. De la 1 iulie, abonaţii RCS & RDS nu au mai putut să vadă meciurile din Liga 1 sau din Cupa Ligii Adeplast.

UPDATE 17:23 Oficialii Look TV au transmis un comunicat de presă în care au explicat succint situaţia negocierilor dintre Look TV şi RCS & RDS. Reproducem mai jos textul exact:

RCS-RDS NU DIFUZEAZA LIGA 1

Postul de televiziune LOOK TV a luat act cu surprindere de campania de dezinformare lansata in presa in ultimele saptamani in ceea ce priveste preluarea in grila de programe a RCS-RDS, a posturilor LOOK TV si LOOK PLUS - care difuzeaza meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii- ca urmare, ne simtim obligati sa venim cu urmatoarele precizari:

 

  1. Dezmintim categoric existenta vreunui acord, verbal sau de alta natura, cu privire la preluarea in reteaua RCS-RDS, a posturilor LOOK TV Si LOOK PLUS care difuzeaza meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii.
  2. Orice stire, informatie, care apare “pe surse” cu privire la acest aspect este o minciuna si nu are alt scop, din pacate, decat de a induce in eroare milioane de suporteri ai fotbalului romanesc, abonati RCS-RDS. Pretinsele surse mentionate nu exista.
  3. Este a doua oara in ultimele saptamani cand prin materiale de presa se incearca in mod intentionat dezinformarea publicului telespectator si in special a abonatilor RCS-RDS.
  4. In aceste articole s-au facut afirmatii mincinoase in numele LOOK TV, fapt ce aduce atingere grava reputatiei si imaginii noastre.
  5. Posturile LOOK TV si LOOK PLUS nu mai sunt difuzate in reteaua RCS-RDS din data de 1 iulie, 2014.

In acest moment, posturile LOOK TV si LOOK PLUS au incheiat contracte de distributie cu peste 20 de retele de cablu printre care se numara si UPC.


UPDATE 16:17 Ovidiu Uscat, administratorul Transilvania Look, a vorbit pentru ProSport despre negocierile dintre Look TV şi RCS & RDS, dar şi dintre Look TV şi cei de la Romtelecom: "Cu Romtelecom negociem în continuare. Şi sunt destul de avansate negocierile. Cât despre cei de la RCS & RDS, pe aceştia nu i-am mai văzut la faţă de două săptămâni. Din când în când, oameni de acolo mai apar cu câte o informaţie falsă. Nu există, în momentul de faţă, niciun fel de negociere cu RCS & RDS", a spus acesta.


Informaţiile nu sunt însă confirmate şi dinspre RCS&RDS. Tot la nivel neoficial, surse din această companie confirmă discuţiile, dar afirmă că nu s-a ajuns încă la nicio înţelegere cu cei de la Look TV.

La sfârşitul lunii iulie, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a surprins atunci când a dezvăluit faptul că cei de la RCS & RDS vor reintroduce în grila de programe Look TV şi Look Plus: "Din ce ştiu, aceştia vor prelua până la urmă cele două posturi pentru că nu-şi permit să-i scape din mână pe abonaţii pe care-i au acum", a spus Dragomir. La doar câteva ore a venit şi reacţia oficialilor de la Look TV: "Probabil domnul Dragomir este unul dintre cei foarte mulţi abonaţi ai reţelelor de distribuţie TV şi asemenea tuturor iubitorilor de fotbal s-ar bucura să poată urmări şi în următorii cinci ani Liga 1, fără să fie nevoit să-şi transfere abonamentul TV la un alt distribuitor care a încheiat contract de retransmisie cu posturile Look TV şi Look Plus. Din păcate, nu există nicio înţelegere în acest sens cu RCS & RDS".

Dar se pare că nu degeaba lui Dumitru Dragomir i se mai spune şi "Oracolul de la Bălceşti". După ce RCS & RDS a scos din grila sa canalele Look TV şi Look Plus începând cu data de 1 iulie, se pare că aceasta a ajuns la un acord cu deţinătoarea drepturilor TV a meciurilor din Liga 1 pentru a transmite meciurile din campionatul intern: "Da, este adevărat. Momentan există doar un acord verbal între noi şi cei de la RCS & RDS, unul care sperăm să se concretizeze cât mai repede. Dacă lucrurile vor merge bine, până la 1 septembrie abonaţii companiei vor putea să urmărească meciurile din Liga 1. Nu vrem să ne mai hazardăm, avem exemplul Romtelecom, unde credeam că totul este bine, dar negocierile au eşuat lamentabil când credeam că ne aflăm în linie dreaptă. Suntem păţiţi, ca să zicem aşa", au declarat pentru ProSport surse de la Look TV.

3 milioane de abonaţi au cei de la RCS & RDS, companie care până în acest an a transmis meciurile din Liga 1

Negocierile cu cei de la Romtelecom încă stagnează

După ce Look TV a cumpărat drepturile pentru difuzarea Ligii 1, cei de la UPC, NextGen, Romtelecom şi Orange TV au decis să negocieze noi contracte cu aceştia. Săptămâna trecută, abonaţii Romtelecom au avut surpriza de a găsi în locul posturilor Look TV şi Look Plus următorul mesaj pe ecranul televizoarelor:"Până în acest moment, Romtelecom şi deţinătorii canalelor Look TV şi Look Plus nu au ajuns la un acord privind retransmiterea acestor programe. Sperăm să încheiem negocierile în avantajul dumneavoastră şi astfel să vă putem oferi în cel mai scurt timp acces la cele două canale menţionate". La începutul lunii iulie a acestui an, reprezentanţii Romtelecom au declarat că se află în negocieri cu cele două posturi de televiziune şi că până la finalizarea acestora le vor avea în grila de programe. Din text se poate deduce faptul că negocierile sunt în desfăşurare şi există şansa ca Look TV şi Look Plus să fie difuzate în viitor în grilele de programe ale operatorului Romtelecom. Totuşi, până în prezent, negocierile nu au evoluat în vreun fel.

1,3 milioane de abonaţi au cei de la Romtelecom

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.