Ţinta reală a atentatelor de la Paris a fost preşedintele Francois Hollande, care trebuia ucis sau capturat pe "Stade de France", în timpul partidei Franţa – Germania. Informaţia, dezvăluită de un site israelian apropiat de serviciile secrete

15 nov 2015 79256 afişări Special
Ţinta reală a atentatelor de la Paris a fost preşedintele Francois Hollande, care trebuia ucis sau capturat pe "Stade de France", în timpul partidei Franţa – Germania. Informaţia, dezvăluită de un site israelian apropiat de serviciile secrete Preşedintele Francois Hollande a fost scos la timp din tribunele "Stade de France" vineri seară. FOTO: Mediafax/Hepta
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Preşedintele francez Francois Hollande a fost ţinta reală a teroriştilor musulmani în atentatele sângeroase care au zguduit, vineri seară, Parisul şi întreaga lume, dezvăluie site-ul israelian debka.com, apropiat de serviciile secrete din această ţară.

Conform sursei citate mai sus – care de-a lungul timpului a publicat în exclusivitate numeroase informaţii exacte şi analize de fineţe ale situaţiei din Orientul Mijlociu –, loja oficială de pe „Stade de France“, acolo unde vineri seară s-a jucat partida amicală de fotbal Franţa – Germania 2-0, a fost obiectivul principal al asaltului terorist. Lovitura îl viza pe însuşi şeful statului francez, preşedintele Francois Hollande, cel care trebuia să fie ori capturat, ori ucis, conform planului. „Geografia celor şase locuri din Paris atacate de terorişti arată cu precizie că acestea aveau rolul de a susţine atingerea ţintei primare numită preşedintele francez Francois Hollande şi, în acelaşi timp, de a semăna un haos sângeros în capitala Franţei, înspăimântând turiştii şi zguduind sistemul de guvernare francez din temelii“, notează autorii senzaţionalei informaţii – care citează surse din serviciile de securitate antitero din Israel.


Harta atacurilor petrecute vineri seară în Paris alcătuită de specialiştii israelieni. SURSA: debka.com

Vineri seara, Parisul a fost aruncat în haos de atacuri teroriste fără precedent în istoria celei de-a 5-a Republici. Atacatori sinucigaşi înarmaţi cu puşti-mitralieră, grenade şi centuri de explozibili au secerat sute de oameni în zone dintre cele mai aglomerate: într-o sală de concerte, în două restaurante, pe străzi şi la intrarea în „Stade de France“. Bilanţul provizoriu al masacrului este de 129 de morţi şi 352 de răniţi.

Un plan sofisticat: două ţinte secundare – teroare şi diversiune – pentru a masca atacul principal, la preşedintele Franţei

Potrivit ofiţerilor de informaţii citaţi de debka.com, „atacurile din cel puţin 6 locaţii au fost parte dintr-un plan cu dubla ţintă de a semăna teroare şi, în acelaşi timp, o tactică de diversiune pentru a arunca în confuzie forţele de securitate franceze, pentru a le trimite în mai multe direcţii. Atenţia agenţilor de securitate ai preşedintelui ar fi trebuit, conform planului, să fie distrasă de două explozii provocate de doi sinucigaşi în afara stadionului. Gărzile au reuşit însă să-l scoată pe preşedinte în afara stadionului la timp pentru a scăpa din capcană“.


Preşedintele Francois Hollande şi premierul Manuel Valls la Palatul Elysee, a doua zi după atacurile
catastrofale produse chiar în inima Franţei. FOTO: Mediafax/Hepta

 

Dramaticele evenimente de la Paris, analizate de ofiţerii de securitate israelieni pentru site-ul debka.com, scot în evidenţă eşecul complet al serviciilor de informaţii franceze. Conform sursei citate, „coordonarea atâtor atacuri teroriste petrecute simultan şi la care a luat parte un număr mare de oameni presupune luni de preparative, informaţii precise, o multitudine de arme şi o echipă numeroasă de ucigaşi, totul susţinut de o excepţională muncă a unui staf bine organizat. Analiştii noştri atribuie atacurile unui efort conjugat al Al Qaeda şi al Statului Islamic. Împreună, cele două organizaţii sunt capabile să pună în funcţiune resursele necesare“.

Pregătiri uriaşe, cuprinzând peste 200 de oameni şi întinse pe parcursul mai multor luni, chiar în inima ţării şi sub nasul tuturor serviciilor speciale franceze

Potrivit raportului, pentru ca această tragedie să fie posibilă chiar în inima Europei, a fost nevoie de:

1) Un grup de cel puţin 20 de terorişti care au executat cele 6 atacuri. Şapte dintre atacatori au fost sinucigaşi, ei detonându-se în mijlocul mulţimii, iar opt au fost ucişi de forţele de securitate în confruntarea din sala de concerte. Alţii s-ar afla încă în libertate.

2) Un al doilea grup de complici a asigurat infrastructura şi logistica, fiind şoferi care au dus teroriştii la locul faptei şi au stat pregătiţi să-i recupereze pe supravieţuitori. Ei le-au furnizat atacatorilor centurile cu explozibili, armele automate şi grenadele şi au acţionat ca santinele care au urmărit şi înregistrat mişcările trupelor de securitate franceze. De asemenea, ei au fotografiat incidentele.

3) Un grup de comandă care a planificat atacurile, stabilit obiectivele, direcţionat şi coordonat atacatorii şi a menţinut legătura între diferitele grupuri de terorişti.

Toată această uriaşă desfăşurare logistică şi umană, în chiar inima Parisului, a presupus minimum 200 de oameni la toate nivelurile şi preparative întinse pe durata a cel puţin două luni.


Scopul atacatorilor, potrivit analiştilor israelieni, era de a provoca o diversiune în afara stadionului şi, apoi, confuzie şi haos în incintă, moment în care ar fi urmat asaltul decisiv la preşedintele Franţei

„Noaptea de 14 noiembrie va rămâne în memorie pentru eşecul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DGSI) şi al Direcţiei Generale de Securitate Externă (DGSE) ale Franţei sau al refuzului acestora de a lua chiar şi cea mai mică urmă a masivelor preparative pentru uriaşul asalt terorist asupra capitalei“, concluzionează specialiştii în „inteligence“ ai debka.com.

Acest lucru a fost posibil, se notează în încheiere, pentru că autorităţile franceze au scăpat de sub control enclavele musulmane din jurul oraşelor, locuri unde poliţia intră doar cu vehicule blindate şi cu arme cu glonţ pe ţeavă. În aceste zone care reproduc stilul de viaţă islamic fără niciun fel de legătură cu statul european din care fac parte, Franţa este inexistentă. „Înstrăinarea comunităţii musulmane din Paris şi experienţa tinerilor radicalizaţi în alte operaţiuni teroriste islamice pe parcursul ultimilor doi ani a ridicat un zid înalt în calea penetrării serviciilor speciale franceze şi ale poliţiei, toate încercările de a forma reţele de informatori sau de a infiltra agenţi sau colaboratori fiind eşuate. De aceea, agenţiile franceze lucrează lipsite aproape complet de informaţii provenite de la vorbitorii de limbă arabă“, se arată în încheierea stufoasei analize a israelienilor.

Ce este debka.com

Site-ul debka.com este considerat vocea neoficială, "pentru public", a serviciilor secrete israeliene. Are ca deviză expresia "Noi începem acolo unde se opreşte presa" şi se ocupă, după cum sună descrierea oficială, de analize politice, informaţii despre spionaj, terorism şi securitate. Informaţiile şi analizele sunt deosebit de precise, adesea exclusive, şi atacă subiecte geostrategice.

Debka.com a dezvăluit în premieră, printre altele, informaţiile despre faptul că Rusia a adus avioane de vânătoare pe aeroportul din Latakia (Siria), că Iranul a desfăşurat 3.000 de combatanţi din trupele de elită (Gărzile revoluţionare şi paraşutişti) în sprijinul armatei siriene, dar şi apariţia portavionului chinezesc Liaoning CV-16 în largul coastelor siriene. Site-ul a fost primul care a dezvăluit că aviaţia israeliană a reuşit să penetreze sistemul radar instalat de Rusia în Siria şi să bombardeze obiective ale Hezbollah, dar şi că o ofensivă iraniano-siriană sprijinită din aer de aviaţia rusă a fost stopată de trupele ISIS, care au reuşit să înainteze 20 de kilometri spre Damasc.

Portarul apără interesele israeliene, însă oferă informaţii reale, venite de la "sursele debka.com" din serviciile de informaţii ale acestei ţări.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.