Se strâng rândurile: şefii informali ai Academiei Rapid, discuţie cu reprezentanţii PSD la Primăria Sectorului 1. Ce se plănuieşte | UPDATE Reacţia "aristocraţilor", după două zile de tăcere: "Cristescu n-a fost!"

8 feb 2018 3067 afişări Special
Se strâng rândurile: şefii informali ai Academiei Rapid, discuţie cu reprezentanţii PSD la Primăria Sectorului 1. Ce se plănuieşte | UPDATE Reacţia "aristocraţilor", după două zile de tăcere: "Cristescu n-a fost!" Dan Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, a discutat miercuri, cu grupul de susţinători ai Redivivus, soluţiile pentru a "creşte" "noul Rapid", chiar dacă va fi nevoie să se schimbe din nou numele echipei
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE VINERI, 14.25 După două zile de tăcere, interval în care au refuzat dialogul cu ProSport, membrii "Redivivus" au transmis, via SMS, că "Nicolae Cristescu n-a participat la întâlnire". PSD ar fi fost reprezentat de primarul Dan Tudorache şi consilierul Bogdan Tamaş.

În urma acestor precizări venite din partea asociaţiei Redivivus, ProSport vă prezintă şi ordinea în care au descins miercuri, în faţa sediului Primăriei Sectorului 1, cei interesaţi de Academia Rapid:

- Nicolae Cristescu a venit primul, cu mult înaintea celorlalţi, în jurul orei 11.15.

Au urmat

- Mihai Filip,

- apoi generalul Vasile Mălureanu (cu maşina personală),

- Adrian Olariu (acesta a condus taxiul cu care l-a adus pe doctorul Pârvu).

Mihai Filip şi Vasile Mălureanu l-au aşteptat pe doctor, apoi au intrat toţi trei.

- Puţin după ora 12.00 a descins şi pianistul Dan Grigore.

- Ultimul, în jurul orei 12.15, a apărut şi jurnalistul Ovidiu Nahoi.


Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a întâlnit miercuri, la ora 12.00, cu grupul de iniţiativă care stă în spatele Asociaţiei Redivivus Rapid 2017, pentru a discuta planul pentru scoaterea din impas a proiectului Academia Rapid.

Şedinţa, despre care a relatat şi 1923.ro (site care li se adresează suporterilor rapidişti), a avut loc la sediul Primăriei Sectorului 1. Din partea PSD au participat primarul Dan Tudorache şi fostul acţionar al „adevăratului“ FC Rapid (azi în faliment), Nicolae Cristescu. Din partea Redivivus au venit doctorul Mihai Pârvu (preşedintele organizaţiei), Vasile Mălureanu (generalul de Securitate care a înfiinţat Academia Rapid ca reprezentant al Redivivus), jurnalistul Ovidiu Nahoi (redactor-şef la Radio France International), pianistul Dan Grigore şi Mihai Filip. Un alt membru al Redivivus, Adrian Olariu, a aşteptat afară, lângă taxi.

Membrii Clubului Aristocratic Rapid în vremuri mai bune, când echipa juca în Liga 1. Conform informaţiilor deţinute de jurnalistul ProSport, cei mai importanţi dintre "aristocraţi" au intrat în "concubinajul" cu PSD de nevoie, mai ales că unii din membrii marcanţi ai acestui club sunt cunoscuţi pentru vederile lor nu tocmai favorabile actualei puteri. Alţii, însă, sunt încântaţi de colaborarea cu Partidul şi cu Securitatea. Unii dintre membrii CAR au făcut chiar apel public, pe reţelele de socializare: "Avem nevoie de cât mai mulţi securişti tineri alături de noi, ca să ne impunem dominaţia". FOTO: alexparaschiv.com

Problemele de natură juridică au generat o tulburare în planul de bătaie al PSD pentru „creşterea“ Academiei Rapid (expresie folosită astă-toamnă de Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid - CAR, din care fac parte cei nominalizaţi mai sus). Justiţia a respins definitiv, în ianuarie, cererea Academiei Rapid de a primi personalitate juridică, lucru care are drept principală consecinţă imposibilitatea de a primi Certificat de Identitate Sportivă şi de a participa, în vară, la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Conducătorii Academiei Rapid au introdus o nouă acţiune în instanţă, cerând iar acordarea personalităţii juridice, dar de data aceasta nu pentru Asociaţia Academia Rapid 1923, ci pentru Asociaţia Academia Rapid 2017 (anul în care a fost înfiinţat actualul club).

Aceasta este însă o mutare mai degrabă de faţadă, pentru că instanţa a explicat deja, în precedentul refuz, că nu poate aproba înscrierea unei noi asociaţii Rapid, atât timp cât există deja o altă asociaţie cu acelaşi nume şi acelaşi obiect de activitate.

În paralel, însă, Asociaţia Redivivus Rapid 2017, înfiinţată anul trecut de grupul care a participat la şedinţa de miercuri cu reprezentanţii PSD, a cerut (şi obţinut) în instanţă modificarea actelor constitutive. Unele surse au indicat, pentru ProSport, că se doreşte trecerea echipei care azi funcţionează sub numele Academia Rapid pe Asociaţia Redivivus, care are avantajul de a avea, deja, personalitate juridică.

Ar fi a treia schimbare de nume pentru „noul Rapid", pentru că grupul de susţinători care a pornit la drum în 2016 a avut întâi echipa Mişcarea CFR (a sindicatului CFR Mişcare), apoi, astă-vară, a trecut la echipa iniţiată de primarul Sectorului 1: Academia Rapid 1923. După ce încercarea de a obţine personalitate juridică pentru Academia Rapid a eşuat, cea mai la îndemână mişcare ar fi trecerea activităţii pe Redivivus 2017. Prin această asociaţie se derulează deja, încă de astă-vară, toate contractele şi activităţile contabile încheiate în numele Academiei Rapid – inclusiv parteneriatul cu Primăria Sectorului 1 şi încasările şi cheltuielile clubului.

Nicolae Cristescu (în rândul din spate, încercuit cu roşu) a participat miercuri la întâlnirea dintre reprezentanţii PSD şi grupul de la Redivivus

Site-ul 1923.ro a scris că, la şedinţa de miercuri, primarul Dan Tudorache a dat asigurări ferme că "se va rezolva" situaţia juridică, iar la sfârşitul acestui sezon, Academia Rapid va fi băgată din Liga 4 direct în Liga 2.

Acelaşi tip de promisiuni cu cel avansat îl făcuse, în noiembrie 2016, şi un alt politician asociat PSD, Bogdan Diaconu (pe atunci, şeful partidului pro-rus şi antioccidental Partidul România Unită), în momentul în care cealaltă echipă giuleşteană, AFC Rapid, îl numise pe acesta preşedinte de onoare. Bogdan Diaconu promisese că "se va rezolva" şi că echipa va fi invitată direct în Liga 2. ProSport a scris pe larg despre acest subiect la momentul respectiv, publicând inclusiv reacţia grupului care miercuri s-a întâlnit cu reprezentanţii PSD la sediul Primăriei 1.

La acel moment, susţinătorii de acum ai Academiei au condamnat înregimentarea politică a AFC Rapid, acuzând că se întinează tradiţia Giuleştiului, cunoscut pentru ostilitatea tradiţională faţă de Partidul Comunist şi presiunile politice. 

ProSport a încercat, pe tot parcursul zilei de miercuri, să ia legătura atât cu participanţi la discuţiile PSD – „aristocraţi“, cât şi cu conducătorii executivi ai Academiei Rapid. Eforturile de a discuta despre şedinţa de la Primărie cu cei direct implicaţi au eşuat.

În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanţi ai Clubului Aristocratic anunţaseră ProSport, informal, că "nimeni de la Academie nu va mai sta de vorbă cu voi şi cu Gazeta sporturilor" pentru că "sunteţi duşmanii Rapidului".

Punctual, membrii Redivivus reproşează publicaţiei noastre, printre altele:

Când nu înfiinţează "urmaşe" ale Rapidului, generalul Vasile Mălureanu, specializat în represiune internă şi în urmărirea intelectualilor cu potenţial disident pe vremea comunismului, se ocupă de lansări de cărţi care reflectă viziunea Securităţii asupra istoriei recente. În imagine, Mălureanu alături de generalul Filip Teodorescu, fostul şef al contraspionajului pe vremea lui Ceauşescu

> că a dezvăluit cine este fondatorul Academiei Rapid, generalul Vasile Mălureanu (articolul care a declanşat supărarea grupului din spatele Academiei Rapid poate fi citit aici),

> că a scris despre problemele de natură juridică (inclusiv refuzul instanţei de a acorda personalitate juridică Academiei) şi

> că nu există un contract de asociere între Primăria Sectorului 1 şi Academie (aşa cum greşit fusese informat, prin hârtii oficiale, lichidatorul judiciar Mihai Florea, contractul încheiat fiind, de fapt, între Primărie şi Redivivus). 

Toate cele de mai sus, deşi probate cu acte şi confirmate de instanţele de judecată, au fost catalogate de membrii Redivivus drept "minciuni" scrise "la comandă".

Liviu Dragnea, membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid, în momentul când, astă-toamnă, a promis că PSD va avea grijă de Academia Rapid: "O să creştem această echipă". Publicarea acestei informaţii de ProSport a stârnit furia membrilor Redivivus. FOTO: Mediafax

De asemenea, ProSport este învinuit pentru că, astă-vară, a semnalat imoralitatea înscrierii direct în Liga 4, prin intervenţii de natură subterană, a echipelor nou-înfiinţate Steaua, Academia Rapid, AFC Dinamo şi Carmen, în condiţiile în care, pentru a le face loc acestora, şefii AMFB au blocat promovarea altor cluburi, care îşi câştigaseră acest drept cinstit, pe teren, în Liga 5.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.