"Vă rog să mă iertaţi!" Levente Polgar, primul concurent cu dizabilităţi la Arctic Ultra 6633, a abandonat: "Am intrat în furtună polară cu vânt de peste 100 km/h. Mi-a răsturnat sania cu mine cu tot. Le-am cerut organizatorilor să...". Un alt român conduce cursa

11 mar 2018 2460 afişări Comentează şi tu Special
"Vă rog să mă iertaţi!" Levente Polgar, primul concurent cu dizabilităţi la Arctic Ultra 6633, a abandonat: "Am intrat în furtună polară cu vânt de peste 100 km/h. Mi-a răsturnat sania cu mine cu tot. Le-am cerut organizatorilor să...". Un alt român conduce cursa Tibi Uşeriu (stânga) şi Levente Polgar la Whitehorse, în Canada, înainte de startul Arctic Ultra. Acum, Tibi conduce în clasamentul ultramaratonului. Levi a abandonat din cauza viscolului. FOTO: contul de Facebook al lui Levente Polgar 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/17057485/2/levente-florentina-iancu.jpg

Levente Polgar, primul concurent cu dizabilităţi care a cutezat să se înscrie la Arctic Ultra 6633, ultramaratonul de 617 kilometri organizat în Alaska, lângă Cercul Polar, a abandonat cursa în prima zi, după 107 kilometri. La foarte scurt timp după ce organizatorii au luat hotărârea să-l scoată din concurs, Levi a postat pe contul său de Facebook, foarte afectat de întâmplare, următorul mesaj: „Salutări, în scurt, Ultra Arctic 6633 a mers bine, atât medical cât şi competitiv, la kilometru 107 am intrat în furtună polară cu un vânt ce depăşea 100 km/h, mi-a răsturnat sania cu mine cu tot, am apăsat butonul de a veni organizatorul, de a mă ajuta să scot sania pe drum, a venit medicul care a decis să mă oprească prin ABANDON, am cerut organizatorilor de a mă lăsa să continui cursa fie şi onorific, lucru ce nu au fost de acord, vă rog să mă iertaţi pentru că v-am dezamăgit, aveţi tot dreptul de a fi supăraţi pe mine. Voi pune în curând şi poza din zona cu pricina“.

Levente este un ultramaratonist cu mare experienţă, organizator al Maratonului Aiud şi participant la concursuri de o dificultate deosebită. Pentru provocarea de la Cercul Polar s-a pregătit o perioadă foarte lungă de timp. În ultimele luni a profitat de iarnă ca să se antreneze în condiţii cât mai vitrege. A alergat în zăpadă şi la temperaturi cât mai scăzute şi a ţinut un jurnal pe Facebook, informându-şi numeroşii simpatizanţi asupra pregătirilor. Acesta a fost şi motivul pentru care abandonul, încă din prima zi, l-a afectat emoţional foarte tare. Levi nu are mâna dreaptă după ce, în copilărie, a suferit un accident.


Levente Polgar (cu nr. 318), Florentina Iofcea şi Iancu Avram înainte de startul ultramaratonului. FOTO: contul de Facebook al lui Levente Polgar

Alţi doi români participanţi la concurs s-au retras. Florentina Iofcea, 46 de ani, de profesie asistentă şi stabilită la Toronto, şi Iancu Avram, 41 de ani, bibliotecar din Hunedoara, au abandonat tot în prima zi, înaintea lui Levi. Avram a acuzat o accidentare.

În schimb, cel de-al patrulea român înscris în cursă, omul de fier Tibi Uşeriu, organizatorul ultramaratonului Via Maria Theresia, din Munţii Călimani, conduce Arctic Ultra. Deja câştigător în alte două ediţii, Tibi a depăşit cu brio furtuna polară care i-a oprit pe ceilalţi trei concurenţi din România – dar şi pe alţi participanţi – şi a reuşit chiar să-şi mărească avansul faţă de următorul clasat, după două zile.


Levi în sacul de dormit, înainte de startul ultramaratonului, în localitatea canadiană Whitehorse. FOTO: Contul de Facebook al lui Levente Polgar

Ultimul mesaj pus de Tibi pe contul său de Facebook, înaintea concursului în care concurenţii îşi cară timp de mai multe zile bagajele singuri, într-o sanie, datează din 6 martie: „Uneori trebuie să faci linişte ca să-ţi poţi asculta sufletul. Alteori trebuie să faci ceea ce crezi că e bine. Alteori trebuie să faci ceea ce simţi. Dacă reuşeşti să-ţi motivezi limpede alegerile înseamnă că ai făcut ceea ce trebuia. Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel. Mereu provocarea e alta, indiferent de rezultat. De data asta, totul îmi pare o provocare imposibil de refuzat. Vă invit aşadar să parcurgem împreună, cu toţii, cei 617 km care ne stau înainte. Până la capăt!
Vă mulţumesc pentru susţinere!“.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.