REPORTAJ | La ultima noche de Don Andres. Aşa am trăit, pe viu, ultimul meci al lui Iniesta la Barcelona: sărbătoare amestecată cu lacrimi. FOTO & VIDEO

21 mai 2018 3723 afişări Special
REPORTAJ | La ultima noche de Don Andres. Aşa am trăit, pe viu, ultimul meci al lui Iniesta la Barcelona: sărbătoare amestecată cu lacrimi. FOTO & VIDEO
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA
  • Andres Iniesta (34 de ani) a jucat, duminică seară, ultimul său meci la Barcelona. Don Andres a pus capăt unui periplu de 16 ani pe Camp Nou, iar ProSport a avut ocazia să asiste pe viu la ultima reprezentaţie de magie a unui fotbalist care ar trebui luat exemplu de foarte mulţi tineri.
  • Barcelona a câştigat cu 1-0 ultima etapă a sezonului din La Liga, împotriva lui Real Sociedad, meci la capătul căruia catalanii au primit cele două trofee aferente eventului. Iniesta a fost ovaţionat, i-a fost dedicată o scenografie specială, iar la finalul partidei a ţinut un mic discurs.

ProSport leagă, pas cu pas, firul ultimei reprezentaţii a lui Andres Iniesta ca jucător la FC Barcelona.

Expoziţia. Ora 19:30, Barcelona. Aleea principală dinspre stadionul Camp Nou, dar şi străzile adiacente sunt pline cu cei aproximativ 90.000 de oameni care vor să asiste la o sărbătoare cu iz de tristeţe. Cu cât ne apropiem mai mult, cu atât mai multă lume se strânge în jurul nostru. Continuăm şi ajungem, în sfârşit, în curtea arenei. Full. Turişti, dar şi localnici, au luat cu asalt magazinul oficial, standurile cu mâncare, bere sa cafea. Cu un sfert de oră înainte de startul meciului, facem primii paşi în tribunele lui Camp Nou.

Intriga şi desfăşurarea acţiunii. Cele aproximativ 90.000 de locuri ale stadionului se umplu în câteva minute, iar primul moment care duce pulsul fanilor peste limitele normale e scenografia dedicată lui Don Andres. "Infinit Iniesta", este scris pe toată tribuna a doua, în timp ce la peluze numărul său de pe tricou, 8, e culcat în semn de infinit. Imnul catalanilor răsune din boxe şi din plămânii suporterilor, iar după un minut şi 40 de secunde plăcuţele create special pentru mijlocaş sunt lăsate deoparte şi încep încurajările.

Începe şi meciul. Iniesta se face remarcat imediat, prin câteva pase de geniu, peste apărarea lui Real Sociedad. Fără efect, însă, pe tabelă. Se intră la pauză cu 0-0. După timpul de odihnă, în minutul 57, Philippe Coutinho deschide scorul cu execuţie splendidă, iar nivelul decibelilor creşte considerabil. Leo Messi, care a început meciul ca rezervă, îşi face apariţia pe gazon în minutul 67 pentru a mai încânta puţin publicul.

Minutul 82. Gata, asta a fost, s-a terminat! Don Andres părăseşte terenul, locul său fiind luat de Paco Alcacer.

Punctul culminant. Fotbalul s-a terminat pentru Iniesta, însă abia acum încep emoţiile. Ia loc pe bancă după un standing ovation bine meritat, dar asta nu e tot. Toate cele 90.000 de suflete prezente pe Camp Nou încep să cânte din răsputeri "An-dres I-niestaaa" şi să bată din palme. Îşi fac apariţia şi lacrimile în ochii şi pe obrajii magicianului, deşi - ca un gentleman ce a demonstrat că este -, încearcă să le ascundă în palme. Ovaţiile continuă, iar emoţiile au devenit atât de evidente încât nu mai pot fi ascunse. Meciul s-a terminat, 1-0 după reuşit superbă a brazilianului Coutinho. Urmează sărbătoarea amestecată cu lacrimi de tristeţe.

Deznodământul. Nocturna lui Camp Nou se stinge, începe un joc de lasere şi lumini, apar trofeele şi fiecare jucător al Barcelonei îşi primeşte porţia de aplauze din partea fanilor în momentul când urcă pe scenă pentru a pune mâna pe titlu şi pe Cupa Regelui. La invitaţi crainicului, Andres ia cuvântul la microfon. După câteva cuvinte care parcă răsucesc şi mai rău cuţitul în rana fanilor dezamăgiţi că rămân fără încă o embelmă.

Veteranul termină discursul de adio, apoi este purtat pe braţe de coechipieri în uralele fanilor. Jucătorii Barcelonei fac turul stadionului, prezentând suporterilor cele două trofee şi bucurându-se alături de ei, iar totul se încheie cu un foc de artificii.

Andres Iniesta a debutat la echipa mare a Barcelonei în 2002. 16 ani şi 32 de trofee mai târziu, Don Andres pleacă de la formaţia catalană lăsând în urmă o moştenire care va fi greu de egalat de oricine altcineva. În ceea ce priveşte viitoarea destinaţie, s-au zvonit multe, dar totul este încă neclar. Cert este că Tot Iniesta va face public, în scurt timp, numele echipei la care va juca din sezonul viitor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.