Prunea se întoarce: "Dacă Burleanu şi firma «Vitrina» n-au nimic de ascuns, să facă public contractul cu FRF!". Fostul internaţional spune că "toată lumea fotbalului românesc ştie ce se întâmplă acolo!"

12 oct 2017 2772 afişări Comentează şi tu Special
Prunea se întoarce: "Dacă Burleanu şi firma «Vitrina» n-au nimic de ascuns, să facă public contractul cu FRF!". Fostul internaţional spune că "toată lumea fotbalului românesc ştie ce se întâmplă acolo!"

Florin Prunea, opozant al actualei conduceri a FRF, cere public federaţiei şi agenţiei de publicitate „Vitrina“ să prezinte contractul semnat, dacă susţin că nu au nimic de ascuns. Reacţia fostului internaţional vine în continuarea scandalului izbucnit acum două zile, când Prunea a afirmat, în emisiunea ProSport Live, că în spatele agenţiei s-ar afla un politician, iar prin intermediul contractului cu FRF s-ar spăla bani.

În aceeaşi zi, atât FRF, cât şi „Vitrina“ au contraatacat. Federaţia a afirmat că selectarea ofertei făcute de clujeni s-a făcut prin procedură standard, pe criteriile celor mai avantajoase condiţii, şi că nu a existat niciun favoritism. La scurt timp, şi „Vitrina“ a remis un comunicat în care ameninţa cu procese, afirma că nu are legături politice şi că afacerile cu FRF au vizat, preponderent, acţiunile făcute de federaţie în Cluj.

Războiul continuă însă, iar Prunea a contactat ProSport: „Dacă Burleanu şi firma «Vitrina» n-au nimic de ascuns, să facă public contractul! Nimic mai simplu! Dar nu o vor face. De ce? Toată lumea fotbalului ştie ce se întâmplă acolo. Ei spun că legăturile lor au vizat acţiunile făcute de federaţie în Cluj. Nu e adevărat! Vă spun că nu e adevărat acest lucru!“.

„Împreună suntem fotbal“: condiţii grafice excepţionale pentru un compendiu cu date eronate. Editura şi tipografia sunt ţinute la secret

Ultima broşură a FRF, „Împreună suntem fotbal“, cea în care oamenii lui Răzvan Burleanu susţin că numărul de fotbalişti a crescut cu 271,6% în doar doi ani şi, în acelaşi interval, populaţia României s-a mărit cu 2,5 milioane de locuitori, nu are trecute informaţii prezente de obicei pe toate tipăriturile, cum ar fi editura şi tipografia. ProSport a prezentat cazul pe larg marţi.

După ce am scris despre cifrele halucinante din paginile broşurii, FRF a trimis un comunicat uimitor, în care anunţa că s-au folosit două baze diferite de calcul: pentru cifrele din 2015 s-a raportat la totalul românilor care locuiesc în ţară, iar pentru cifrele din 2017 s-au luat în calcul şi românii care au plecat în străinătate! A rezultat o diferenţă de 2,5 milioane de oameni neexplicată şi nemenţionată în broşură, acolo unde nu s-au menţionat nici măcar sursele de unde s-au obţinut datele statistice.
Prin folosirea a două baze diferite de calcul, toate datele publicate au fost viciate. Cele 86 de pagini ale broşurii au fost tipărite în condiţii grafice excepţionale, extrem de rar întâlnite în România şi care au costuri de producţie foarte ridicate. Cifrele rezultate din aceste calcule originale au fost trimise de FRF şi la UEFA, care susţine financiar dezvoltarea fotbalului de masă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.