Vă plac petrecerile de fiţe din Mamaia, animate de roabe pline cu şampanie? Ianis Zicu trage un semnal de alarmă: "Mulţi adolescenţi prinşi în această capcană fără scăpare. Din păcate, albul înseamnă altceva acum"

29 apr 2019 14414 afişări Special
Vă plac petrecerile de fiţe din Mamaia, animate de roabe pline cu şampanie? Ianis Zicu trage un semnal de alarmă: "Mulţi adolescenţi prinşi în această capcană fără scăpare. Din păcate, albul înseamnă altceva acum"

Ianis Zicu, fost fotbalist la Inter Milano, Farul, Dinamo, Rapid sau Poli Timişoara, obişnuieşte, din când în când, să posteze pe pagina sa de facebook şi comentarii pe tema unor probleme de interes general pentru România.

Analist TV în prezent, constănţeanul perceput la un moment dat drept urmaşul lui Gheorghe Hagi vine cu argumente solide când îşi susţine o opinie sau comunică subtil ceea ce gândeşte despre un subiect care "arde". De Paşte, Zicu a făcut trecerea lină în comentariul său de la o întâmplare hazlie spre o boală gravă a tinerilor de azi: consumul de droguri. Potrivit statisticilor Agenţiei Naţionale Antidrog, pe lângă drogurile licite, adică tutunul şi alcoolul, cele mai consumate narcotice din România sunt canabisul, stimulanţii (cocaina/crack-ul, ecstasy-ul şi amfetaminele), heroina şi noile substanţe psihoactive, etnobotanicele.

Zicu a început textul pornind de la un telefon al unui angajat, în prima zi de Paşte. Apoi i-a teleportat pe prietenii săi de pe facebook până în atmosfera cluburilor din Mamaia, pline de turişti în perioada Paşte - 1 mai.

"Joi l-am anunţat pe grădinarul meu că are câteva zile libere. S-a bucurat enorm. Astăzi m-a sunat să îmi ureze PASTE FERICIT! L-am întrebat ce face. Şi mi-a spus că tocmai a cărat câteva roabe. Iar eu l-am intrebat: <<nici de Paşte nu vrei să te odihnesti?>> Mi-a spus: <<lucrez part time în Mamaia şi duc roabe cu vin şi sampanie la mese :))))....

Sper ca anul viitor să nu mă sune şi şoferul şi să-mi spună ca el duce la mese vin şi şampanie cu camionul şi trebuie să ma descurc câteva zile. Cu toate că trebuie să urmeze şi alt "talent ieftin".

Deja sunt câţiva ani de când se schimbă roţile la roabe. Mai nou şi roaba este "băgată în programul rabla" :)))))).

PASTE FERICIT şi celor care nu postează nimic pe instagram si facebook. Părinţilor şi bunicilor care îşi aduc aminte de un trunchi de copac vopsit în alb. Acum în Mamaia "albul" înseamnă altceva din păcate. Un transport eşuat şi mulţi adolescenţi prinşi în această capcană fără scăpare!", a scris Zicu pe facebook.

Filmul ciudat de la începutul lui aprilie. Pachete cu droguri "eşuate" pe plaja care va găzdui turiştii

La începutul lunii aprilie au fost găsite pachete droguri în zona Agigea, potrivit Mediafax. În aceeaşi perioadă, alte colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa. Ulterior, au mai fost găsite în Constanţa şi Mangalia, potrivit aceleiaşi surse. Între acestea, în două cazuri, stupefiantele fuseseră ascunse în veste de salvare. În total, pe 7 aprilie au fost identificate de-a lungul litoralului un număr de 12 pachete cu cocaină. Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunţând descoperirea, cât şi de poliţişti, care sunt ajutaţi în acţiunea lor şi de câini de urmă.

Cetăţenilor din zona litoralului românesc li s-a reamintit să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viaţa oamenilor.

  • În perioada 5 - 6 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%. Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunţa atunci procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe. Drogurile proveneau din America de Sud şi au fost transportate în România pe cale maritimă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.