Niki Lauda, în România! Cum s-a "născut" filmul Rush: "Omule, eşti nebun!? Maşina de Formula 1 nu are cheie". Nu rata un interviu exclusiv cu legendarul pilot

3 sep 2015 3769 afişări Special
Niki Lauda, în România! Cum s-a "născut" filmul Rush: "Omule, eşti nebun!? Maşina de Formula 1 nu are cheie". Nu rata un interviu exclusiv cu legendarul pilot

Prezent în România pentru o acţiune publicitară, Niki Lauda a vorbit despre colaborarea sa cu Peter Morgan pentru realizarea filmului Rush, bazat pe rivalitatea triplului campion mondial din F1 cu James Hunt.

 Lansat în 2013, filmul a avut parte de critici foarte bune, fiind nominalizat la două Globuri de Aur în 2014.

"Am avut o experienţă interesantă cu acest film. A venit la mine Peter Morgan, nu-l ştiam, e scenarist. Voia să ştie totul despre sezonul 1976. Am dat nişte telefoane şi am zis: Da, hai să facem filmul!

A venit la Viena, am stat cu el la masă şi mi-a pus întrebări. Eu i-am răspuns cum aş vedea eu lucrurile, dar el mi-a zis clar: e filmul meu, tu îmi răspunzi, dar eu îl fac ca la Hollywood. Am zis "Ok".

În timp ce discutam şi îmi punea tot felul de întrebări amuzante, i-am zis să mă lase să văd ce scrie în laptop. Tocmai descria o scenă în care eu eram lângă maşină, îmi puneam casca, mă suiam în cockpit şi învârteam cheia în contact. I-am zis: Omule, eşti nebun!? Maşina de Formula 1 nu are cheie!

Una peste alta, am avut o colaborare excelentă, 85% filmul este adevărat, 15% e Hollywood. Am înţeles că filmul trebuia să le placă femeilor. De aceea este şi scena în care actorul care îl joacă pe James Hunt apare gol. Înţeleg că femeile au apreciat că are un fund foarte frumos.

Cea mai importantă parte e că rolul meu e jucat de Daniel Bruhl, care este neamţ. A venit la Viena să ne întâlnim şi l-am întrebat care e cel mai dificil lucru pe care trebuie să îl facă pentru a mă juca pe mine. "Cel mai dificil lucru este că încă trăieşti. Oamenii te văd cum vorbeşti, în timp ce eu sunt actor, iar pentru mine e foarte complicat să redau personajul tău". Am petrecut foarte mult timp cu el, a învăţat accentul austriac cu un profesor. Pentru un neamţ e greu să se descurce, pentru că limba austriacă e foarte frumoasă, în timp ce germana e mai greoaie
", a spus Niki Lauda

Vineri, pe www.prosport.ro: nu rata un interviu EXCLUSIV cu Niki Lauda, în care legendarul pilot de Formula 1 vorbeşte despre viaţa sa şi despre cariera în F1.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.