Marii sportivi îl întreabă pe Iohannis: România sportului bine făcut? Propunerea amuzantă a Simonei Halep pentru preşedintele ales: "Veniţi să cântaţi imnul împreună cu noi?" Răspunsul lui Iohannis: "Da, se poate!"

20 nov 2014 63238 afişări Special
Marii sportivi îl întreabă pe Iohannis: România sportului bine făcut? Propunerea amuzantă a Simonei Halep pentru preşedintele ales: "Veniţi să cântaţi imnul împreună cu noi?" Răspunsul lui Iohannis: "Da, se poate!"
GALERIE (8 de imagini) VEZI GALERIA

Ion Iliescu, Emil Constantinescu, din nou Iliescu, şi, în fine, Traian Băsescu. De fiecare dată după 1990, sportul n-a fost o prioritate sau nu s-a regăsit deloc în proiectul de ţară al preşedinţilor aleşi. Acum, România are al 4-lea preşedinte din ultimii 24 de ani, votat de 54,5 la sută dintre electori. Sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis a fost “România lucrului bine făcut”. Va fi însă şi “România sportului bine făcut?”.

Preşedintele nu are atribuţii prin care să ia măsuri concrete în sportul românesc, dar poate face lobby pe lângă Guvern, Parlament pentru a fi promovate o serie de legi care să ajute la dezvoltarea acestui domeniu de activitate.

ProSport lansează astăzi o invitaţie marilor sportivi, foşti sau actuali, dar şi celor care fac sport de plăcere pentru a se alătura unei sesiuni de întrebări adresate noului preşedinte, Klaus Iohannis. Vrei să afli ce planuri de a susţine sportul are omul care a jucat tenis în dimineaţa alegerilor şi în dimineaţa de după? Trimite şi tu o întrebare la askiohannis@prosport.ro. Cele mai bune întrebări vor ajunge pe masa preşedintelui.

Pe lista celor invitaţi să adreseze întrebări se numără, printre alţii, Gică Hagi, Cristina Neagu, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Sandra Izbaşa, Camelia Potec şi Andreea Răducan.

ProSport a deschis acţiunea cu Simona Halep, cea mai bună sportivă a României din ultimii doi ani, inclusă în categoria marilor personalităţi, ambasadori sportivi ai ţării. Aflată într-un cantonament de pregătire la Poiana Braşov, numărul 3 mondial a răspuns prompt invitaţiei ProSport. Inventivă, Simona a mers pe latura sentimentală şi s-a legat de un episod petrecut în campania electorală:

 

"Pentru că sunteţi un mare fan al sportului pe care îl practic, am marea onoare, d-le Preşedinte, să vă întreb dacă puteţi să vă alăturaţi echipei noastre de Fed Cup, în luna februarie, la Galaţi, să cântăm împreună pe teren imnul naţional al ţării noastre?", este mesajul Simonei Halep pentru Klaus Iohannis.

 

Pe 7 şi 8 februarie 2015, echipa României va înfrunta Spania la Galaţi, într-un meci din Grupa Mondială II a Fed Cup. Mesajul trimis de Halep, prin intermediul campaniei ProSport, a ajuns imediat în cancelaria preşedintelui ales. Consilierul său, Andrei Muraru, i-a contactat pe reporterii ProSport şi i-a anunţat că Iohannis îi va răspunde Simonei pe contul său de Facebook. Reacţia preşedintelui a fost imediată. Klaus Iohannis a anunţat că va cânta imnul împreună cu Halep la Fed Cup, având, astfel, posibilitatea de a repeta momentul imnului produs în timpul unei conferinţe de presă, în ultimele zile ale campaniei electorale.

"Îi mulţumesc domnişoarei Simona Halep pentru încredere şi pentru întrebare. Răspunsul meu este: Da, se poate!", a fost răspunsul lui Klaus Iohannis.

 

Răspunsul preşedintelui ales la propunerea-întrebare a Simonei Halep a stârnit deja un val de reacţii pozitive, în special pe reţeaua de socializare. Nicola Schumacher a postat: "Respect... Nu ştiu de ce, dar am impresia că o să fiţi cel mai iubit preşedinte", în timp ce un alt mesaj, transmis de Cecilia Călin, arată în felul următor: "Un învingător alături de o învingătoare. Bravo vouă!".

20.000 de like-uri a generat postarea lui Klaus Iohannis în aproximativ 30 de minuteşi aproape 400 de mesaje

Întrebările sportivilor şi cele mai bune întrebări despre sport primite pe adresa de email askiohannis@prosport.ro vor fi puse pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, la Cotroceni, după învestirea sa în funcţie. Urmăreşte #askiohannis pe reţelele de socializare.

Mâine, în ProSport, veţi putea citi întrebarea adresată lui Iohannis de Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile.

INFO
Klaus Iohannis nu doar joacă frecvent tenis, dar şi urmăreşte evoluţiile Simonei Halep sau ale lui Roger Federer. De altfel, preşedintele a şi făcut o menţiune despre Simona Halep în cartea autobiografică "Pas cu Pas".

Stiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată Simonei Halep?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.