INTERVIU SFÂŞIETOR | Petre Cozma, la 10 ani de la moartea lui Marian: "Are grijă de noi de acolo, de sus". Veszprem i-a trimis o invitaţie la meciul cu Barcelona din Liga Campionilor: "Să vedeţi ce o să facă ungurii pentru băiatul meu"

7 feb 2019 13597 afişări Special
INTERVIU SFÂŞIETOR | Petre Cozma, la 10 ani de la moartea lui Marian: "Are grijă de noi de acolo, de sus". Veszprem i-a trimis o invitaţie la meciul cu Barcelona din Liga Campionilor: "Să vedeţi ce o să facă ungurii pentru băiatul meu" 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/17867634/3/51289044-2344672285767627-4103261392088334336-n.jpg

Se fac 10 ani de când Marian Cozma, pivotul celor de la Veszprem, a murit înjunghiat în inimă în discoteca Patriota Lokal din oraşul în care evolua. Familia Cozma a rămas veşnic îndurerată după pierderea fostului handbalist şi îl priveşte cu foarte mare speranţă pe nepotul acestuia, băiatul surorii lui Marian, Andrei. Acesta este junior la Dinamo AMC (Asociaţia Marian Cozma), grupă pregătită chiar de Petre Cozma.

Anii trec, iar durerea este din ce în ce mai mare. Asta lasă de înţeles tatăl regretatului handbalist într-un interviu acordat pentru ProSport, la un deceniu distanţă de tragedia care a rămas în minţile şi sufletele iubitorilor de sport din România, dar mai ales în sânul familiei Cozma:

Cum au trecut aceşti 10 ani?
Cum să treacă? Greu, greu! Vă zic, nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut eu. Cu cât trece mai mult timp, cu atât e mai greu. Şi acum îl mai văd...

A trecut vreo zi în care să nu vă gândiţi la băiatul dumneavoastră?
Nu, nu există aşa ceva. Şi acum am lacrimi în ochi... încă nu-mi vine să cred. Exact ce ţi-am spus, nu doresc nimănui, cea mai mare durere a unui părinte este să îşi piardă copilul.

Aveţi puterea să vă mai duceţi acolo (n.r. - în Ungaria)?
Da, mă pot duce, n-am nicio treabă. Chiar m-au invitat la meciul cu Barcelona din Liga Campionilor. El este foarte iubit acolo, să vedeţi ce o să facă ungurii pentru băiatul meu! M-aş fi dus, doar că fizic nu mai pot. Ungurii nu au uitat de Marian, nu aş putea să am ceva cu ei.Care a fost cel mai greu moment în aceşti 10 ani?
8 septembrie, chiar în anul acela, de ziua lui. De aceea i-am şi pus numele Marian. În fiecare an de 8 septembrie venea toată familia la noi, să vă spună vecinii ce făceam aici! E greu, realizezi că nu mai e...

Cum v-aţi găsit puterea în acele momente ca să vă susţineţi moral întreaga familie?
Ştii care e treaba? Noi suntem o familie foarte unită! Eu aşa consider, cât sunt capul acestei familii. Noi suntem foarte uniţi şi am găsit puterea unul lângă altul. S-a întâmplat, nu pot să descriu în cuvinte.

Îl mai visaţi şi acum?
Da! Ce să fac, în fiecare an mă duc la el, la tata, iar eu... nu ştiu, parcă are o lumină cu el. Are grijă de noi de acolo, de sus.

îl vedeţi pe Marian în nepotul dumneavoastră?
Absolut! Păi să vedeţi ce talent are, cum se mişcă, parcă e el! Ţin foarte mult atât la el, cât şi la toţi copii mei de la Dinamo AMC (n.r. - Asociaţia Marian Cozma).Îi prevedeţi un viitor frumos?
Trebuie, trebuie. Ca să îi calce pe urme băiatului meu, asta îmi doresc.

L-aţi lăsa să joace chiar şi pentru Veszprem?
Sigur! Dar oamenii de acolo s-au purtat foarte frumos cu copilul meu, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Oamenii ăia au fost puşi să vină, au venit şi gata. Dacă va avea şansa să joace pentru Veszprem, nu îi voi interzice.

Ştiu că aţi primit recent o plăcuţă în memoria băiatului dumneavoastră.
Da, am primit o plachetă foarte frumoasă de la CSM Sfântu Gheorghe, de la Viorel şi de la Ovidiu. Viorel (n.r. - Viorel Bărbos) a fost portar, am fost amândoi în lotul naţional şi uite că nu ne uităm. Au făcut ceva în memoria băiatului meu. Am înţeles că voi primi şi de la Primăria Sectorului 2.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.