Incredibil: meciul U19 România - Serbia, pentru calificarea la Euro, s-a mutat la Ploieşti pentru că terenurile din bazele FRF de la Mogoşoaia şi Buftea au instalaţia de încălzire stricată, iar federaţia a uitat să le deszăpezească!

20 mar 2018 2995 afişări Special
Incredibil: meciul U19 România - Serbia, pentru calificarea la Euro, s-a mutat la Ploieşti pentru că terenurile din bazele FRF de la Mogoşoaia şi Buftea au instalaţia de încălzire stricată, iar federaţia a uitat să le deszăpezească! În februarie 2012, când în Bucureşti a fost o furtună de zăpadă rar întâlnită, Mircea Sandu a adus 200 de deţinuţi cu care a evacuat zăpada de la Mogoşoaia, apoi a pornit instalaţia de încălzire. FOTO: Mediafax

Partida România – Serbia, naţionale sub 19 ani, prima din turneul de calificare la Euro (mâine, ora 19.30), a fost mutată în pripă de la baza federală Mogoşoaia pe stadionul „Ilie Oană“, din Ploieşti, din cauză că responsabilii FRF au neglijat deszăpezirea terenului, iar instalaţiile de încălzire şi drenaj sunt stricate.

S-a ajuns, în acest moment, la o situaţie absolut incredibilă: FRF are în proprietate două baze sportive complet utilate, Mogoşoaia şi Buftea, dar naţionalele se antrenează pe terenuri închiriate în alte localităţi!
- Naţionala de seniori s-a antrenat pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti, înainte de a pleca în Israel, pentru meciul amical programat sâmbătă.
- Naţionala sub 21 de ani s-a antrenat pe teren sintetic la baza FCSB din cartierul bucureştean Berceni, înainte să plece în turneul de pregătire din Anglia.
- Meciul România – Serbia, din Turul de Elită al naţionalelor sub 19 ani, a fost mutat de la Mogoşoaia (unde trebuia să se joace conform programului iniţial) la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană“. Cealaltă partidă din grupă a fost mutată pe stadionul „Marin Anastasovici“, din Giurgiu.


„Dacă ai funcţională instalaţia de încălzire, deszăpezirea terenului e o chestiune de câteva ore. Două ore, cel mai probabil. Dacă ştii că va ninge şi va fi frig, porneşti instalaţia din timp, iar zăpada nu se depune. Pe măsură ce ninge, zăpada se topeşte şi se scurge prin iarbă, fiind preluată de instalaţia de drenaj. Deci, nu e nicio problemă. Dacă, în schimb, ai stricată instalaţia de încălzire sau uiţi să o porneşti, se porneşte ninsoarea şi laşi să se depună zăpada, e mai complicat. Practic, nu mai poţi obţine teren de iarbă. Se face un amestec de pământ cu gheaţă“
Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani, ultimul conducător de club din România care s-a confruntat cu probleme cauzate de ninsoare


Terenul din bazele FRF este, în acest moment, impracticabil. După venirea lui Răzvan Burleanu ca preşedinte, federaţia a reziliat contractul cu firma care se ocupa de întreţinerea gazonului. Ulterior, terenurile au fost îngrijite necorespunzător, iar instalaţiile de încălzire şi drenaj au fost stricate. Problemele nu au fost remediate.

Ninsoarea căzută în ultimele zile în Bucureşti a pus capac, pentru că responsabilii FRF, deşi ştiau foarte clar că urmează timp nefavorabil şi că e nevoie de terenuri pentru antrenamentele şi meciurile echipelor naţionale, au neglijat protejarea gazonului şi operaţiunile de deszăpezire.
Operaţiunea de degajare a zăpezii a început între timp, dar demersul a venit prea târziu şi partidele de mâine nu s-au mai putut programa pe terenurile de la Mogoşoaia şi Buftea.

Sursele ProSport spun că oficialii UEFA veniţi să supravegheze desfăşurarea Turului de Elită pentru calificarea la Euro sub 19 ani au fost foarte nemulţumiţi de situaţia găsită la Mogoşoaia.

Problemele au fost recunoscute, în parte, şi de FRF, pe site-ul oficial, unde a apărut următorul comunicat: „Primul meci al României din cadrul Turului de Elită U19, împotriva selecţionatei similare a Serbiei, se va disputa pe stadionul «Ilie Oană» din Ploieşti, începând cu ora 19:30.
În urma analizelor efectuate de delegatul UEFA asupra terenurilor pe care urmează să se dispute meciurile din cadrul Turul de Elită, găzduit de România, care se va desfăşura în perioada 21-27 martie, s-a decis că suprafaţa de joc nu este practicabilă.
Astfel, s-a luat hotărârea ca primele partide să se dispute în afara Bucureştiului. Celălalt meci din Grupa 4, dintre Suedia şi Ucraina se va disputa pe stadionul «Marin Anastasovici» din Giurgiu, începând cu ora 14:00“.

Astă-toamnă, "Gazeta sporturilor" a scris că baza de la Mogoşoaia a fost puternic avariată de ploi. Tavanul fals din interiorul clădirii a căzut şi apa s-a infiltrat la etajul 1 şi etajul 2. 

Baza de la Mogoşoaia a fost construită pe vremea lui Mircea Sandu şi a costat 3,8 milioane de euro.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.