IMAGINEA ZILEI | Culoarul epuizării: Michelle Lee Ahye şi simbolul sacrificiului din atletism

16 iul 2014 4360 afişări Special
IMAGINEA ZILEI | Culoarul epuizării: Michelle Lee Ahye şi simbolul sacrificiului din atletism

Fiică de atletă, Michelle Lee Ahye (22 de ani) este o alergătoare de sprint din Trinidad Tobago care în 2014 a reuşit să coboare sub 11 secunde pe 100 de metri. De fapt, Ahye are cel mai bun timp al anului, cu 10.85 secunde, scos în iunie la Port of Spain.

În ultima săptămână, sportiva a reuşit să câştige cursele de sută la Glasgow şi la Lucerna, însă la ultimul concurs oboseala a doborât-o la propriu. După ce a trecut prima linia de sosire, Ahye a mai apucat să primească buchetul de flori şi s-a prăbuşit sub privirile rivalelor. Imaginea surprinsă de fotograful EPA Ennio Leanza, cu Michelle Lee Ahye întinsă pe culoarul pistei de tartan, se transformă într-un simbol al sacrificiului pe care este dispus să-l facă un sportiv pentru a ajunge în top.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.