Cum i-a "ras" Burleanu dintr-o lovitură, cu susţinerea "oamenilor de fotbal", pe Lupescu, Chivu şi Marica. Modificările care le interzic celor trei foşti internaţionali să candideze la şefia FRF au fost votate de Adunarea Generală fără să fie discutate!

27 mai 2017 18618 afişări Special
Cum i-a "ras" Burleanu dintr-o lovitură, cu susţinerea "oamenilor de fotbal", pe Lupescu, Chivu şi Marica. Modificările care le interzic celor trei foşti internaţionali să candideze la şefia FRF au fost votate de Adunarea Generală fără să fie discutate!
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Modificările Articolului 50 de Statutul FRF, privitoare la condiţiile necesare pentru cei care vor să candideze la preşedinţia federaţiei, au fost votate sâmbătă, de Adunarea Generală, fără ca măcar să fie luate în discuţie. Strecurate de Burleanu între propunerile de ajustare a regulamentelor, aceste noi criterii elimină, dintr-un foc, trei foşti internaţionali români despre care s-a spus că ar fi putut candida, la anul, contra actualului şef al federaţiei: Lupescu, Chivu şi Marica.

Adunarea Generală a FRF, la care au participat 205 membri, a aprobat cu majoritate zdrobitoare aceste modificări uluitoare, graţie cărora preşedinţi de AJF-uri sau din Liga a 3-a pot candida, nu însă şi funcţionari români de la FIFA, UEFA sau foşti internaţionali care nu au avut "valoarea" să joace doar în campionatul intern, "eşuând" în competiţii precum Bundesliga sau Serie A. 

Schimbarea, despre care ProSport a scris în exclusivitate încă de vineri, a fost dusă la capăt de Burleanu cu mult sânge rece şi prevede că numai cei care au activat în fotbalul intern în doi din ultimii cinci ani vor avea dreptul să candideze la şefia FRF la anul. Cum Lupescu a plecat la UEFA, unde este director tehnic, încă din 2011, Marica a jucat la FCSB doar şase luni, în rest activând în străinătate, iar Chivu a jucat şi el tot în străinătate, închieindu-şi cariera în 2014, niciunul nu îi va putea face concurenţă lui Burleanu.

Actualul preşedinte a dat, la final, dovadă de un cinism ieşit din comun. Întrebat dacă Lupescu corespunde noilor criterii, Burleanu a răspuns, cu un rictus: „Nu ştiu care este situaţia domnului Lupescu!“. Asta, deşi paragraful a fost introdus de actualul preşedinte special pentru a se pune la adăpost de concurenţa fostului internaţional.

Mai mult decât atât, Burleanu a minţit cu seninătate, pretinzând că atât Chivu, cât şi Marica s-ar califica pentru a candida la anul, deşi modificările votate, în mod evident, le interzic acest lucru!

O altă întrebare, privitoare la faptul că, dacă aceste modificări ar fi fost în vigoare în 2014, atunci el n-ar fi fost azi preşedinte, a primit din partea lui Burleanu un răspuns aproape în bătaie de joc: "În situaţia aceea, m-aş fi implicat în fotbal!".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.