Fake! Incredibil: "Rapidul Primăriei" se proclamă a fi adevăratul Rapid, dar foloseşte o siglă care doar seamănă cu originalul. Acvila de pe emblemă ţine în gheare o panglică goală, care a pierdut pe drum inscripţia "Fotbal Club". Explicaţia lui Burcă

29 aug 2017 13922 afişări Special
Fake! Incredibil: "Rapidul Primăriei" se proclamă a fi adevăratul Rapid, dar foloseşte o siglă care doar seamănă cu originalul. Acvila de pe emblemă ţine în gheare o panglică goală, care a pierdut pe drum inscripţia "Fotbal Club". Explicaţia lui Burcă
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA

Academia Rapid, gruparea înfiinţată sub umbrela Primăriei Sectorului 1 şi care se proclamă a fi „adevăratul Rapid“, foloseşte pe tipăriturile oficiale o siglă foarte asemănătoare, dar diferită de cea originală. Detaliul este de-a dreptul incredibil şi pune proiectul „Rapid pentru Partid“ (dar şi pe foştii mari jucători ajunşi acolo) într-o postură dificilă, mai ales că s-a anunţat public închirierea brandului, acum câteva săptămâni.

Pe sigla originală, cea celebră atât printre suporterii rapidişti, cât şi printre suporterii rivalelor, scrie sus „Rapid“, iar sub nume o acvilă ţine în gheare o panglică inscripţionată cu cuvintele „Fotbal Club“.

Stânga: originalul. Dreapta: sigla folosită de Academia Rapid

Pe sigla folosită de Academia Rapid, toate elementele sunt la locul lor, cu menţiunea că acvila ţine în gheare o panglică pe care nu scrie nimic!

Jonglerii cu sigla. Pe contul de Facebook este folosit originalul, pe tricouri şi bilete – cealaltă emblemă

Atât oficialii noului club, cât şi lichidatorul SC FC Rapid SA au declarat că s-a semnat un contract prin care Academia Rapid închiriază lunar, contra sumei de 5.000 de euro plus TVA, marca deţinută de societatea intrată în faliment anul trecut. Informaţia a fost reconfirmată marţi de Mihai Florea, lichidatorul SC FC Rapid SA: „Da, contractul a fost semnat încă de atunci când am anunţat prima oară. Marca este închiriată“.

Daniel Pancu prezintă sigla "fake" a Rapidului. FOTO: alexparaschiv.com

Pe de altă parte, oficialii Academiei Rapid jonglează ciudat cu simbolurile adevăratului Rapid. Cu o zi înainte să se anunţe semnarea contractului de închiriere a mărcii de la defuncta SC FC Rapid SA, Daniel Pancu (jucător şi director tehnic) a postat pe contul său de Facebook o poză în care apărea îmbrăcat în tricoul Rapidului, cu sigla originală. Pe contul de Facebook al Academiei Rapid, de asemenea, apare tot sigla originală, cea despre care s-a anunţat că a fost închiriată de la clubul falimentar.

Pe abonamentele şi biletele puse în vânzare oficial, prin intermediul reţelei Eventim, apare însă cealaltă emblemă, cu acvila care ţine în gheare – în varianta Academiei Primăriei – o panglică goală.

Anunţul din reţeaua Eventim. Acvila de pe siglă ţine în gheare o panglică goală

Nici pe emblemele de pe tricourile cu care au apărut la antrenamente jucătorii nu mai apare sigla originală, ci tot cea care seamănă, dar este diferită.

ProSport a discutat cu Ovidiu Burcă, managerul Academiei Rapid, care a reconfirmat, de asemenea, că există contractul pentru marca FC Rapid. Iată explicaţia oficialului de la proiectul Primăriei.

Ovidiu Burcă, manager Academia Rapid: „Asta e sigla pe care am decis s-o folosim. Nu avem un motiv anume. Eu cred că e aceeaşi, dacă mă întrebi pe mine“

Primarul Dan Tudorache şi-a achiziţionat abonament la meciurile Academiei Rapid

ProSport: Ovidiu, am văzut pozele şi sigla pe care o folosiţi nu este aceeaşi cu cea originală a FC Rapid. Din ce motiv?

Ovidiu Burcă, manager Academia Rapid: Din motivul… Că asta e sigla pe care am decis s-o folosim. Nu avem un motiv anume.

Păi, nu aţi închiriat-o pe cea originală?

Ba da, am semnat un contract de licenţă pentru brand şi marcă şi... O folosim pe asta pe care ai văzut-o tu.

Aha. Am înţeles. Deci este decizia voastră.

(ezită) Da...

Este un pic ciudat.

Adică?

Adică, dacă tot aţi închiriat-o pe aceea, de ce o folosiţi pe asta, care nu e aceeaşi?

Nu ştiu pe care ai văzut-o tu! Sau pe care…

Sigla asta pe care o folosiţi. Care este imprimată pe bilete, care este pe pieptul jucătorilor...

Păi, şi ce are? Cum nu e? Are vulturul capul invers? Sau cum?

Nu, nu. Lipseşte „Fotbal Club“ de pe ea. Este o panglică goală în ghearele acvilei.

Păi lipseşte „Fotbal Club“ pentru că nu suntem Fotbal Club, deocamdată. O să fim Fotbal Club când o să o achiziţionăm. Deocamdată, suntem Academia Rapid şi o folosim... Adică, nu cred că, dacă despre asta e vorba... Noi suntem Academia Rapid, o să devenim FC Rapid când o să achiziţionăm definitiv şi, de la anul, probabil, o să apară şi Fotbal Club pe panglica aia. Dar, deocamdată, am zis că să nu naştem fel şi fel de controverse şi discuţii. Eu cred că e aceeaşi, dacă mă întrebi pe mine.

Stânga: originalele. Dreapta: copiile. Conducătorii Academiei Rapid consideră că diferenţele dintre între sigla originală a Rapidului şi cea folosită de ei sunt prea mici pentru a conta. Aşa ar spune şi chinezii care piratează branduri celebre

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.