EXCLUSIV | Unde sunt banii familiei lui Ekeng? Soţia fotbalistului a cerut 20.000 €, sumă strânsă de PCH. Şefii lui Dinamo spun că banii n-au ajuns la ei. Un oficial al "câinilor" ar fi pretins că este reporter ProSport pentru a afla cine "a turnat"!

13 apr 2017 34008 afişări Special
EXCLUSIV | Unde sunt banii familiei lui Ekeng? Soţia fotbalistului a cerut 20.000 €, sumă strânsă de PCH. Şefii lui Dinamo spun că banii n-au ajuns la ei. Un oficial al "câinilor" ar fi pretins că este reporter ProSport pentru a afla cine "a turnat"!

La aproape un an după ce Patrick Ekeng, fotbalist camerunez al lui Dinamo, cădea secerat pe terenul din Ştefan cel Mare la meciul cu Viitorul şi murea ulterior la spitalul Floreasca, situaţia soţiei acestuia e una delicată. Nathalie Ekeng a venit săptămâna trecută în Bucureşti pentru a lămuri o serie lungă de probleme cu clubul Dinamo, club pe care îl acuză că nu şi-a respectat promisiunile cu privire la ajutorul financiar. Mai mult, Nathalie a mărturisit pentru ProSport că se aşteaptă la o sumă importantă de bani, sumă strânsă de galeria lui Dinamo, dar care n-a ajuns la ea.

Nathalie Ekeng susţine că a venit în România pentru a lua de la Dinamo banii ce i se cuvin. Potrivit soţiei lui Patrick, galeria lui Dinamo i-a transmis că suporterii au strâns circa 20.000 de euro la finala Cupei României din sezonul trecut, meciul Dinamo - CFR Cluj. Însă Nathalie afirmă acum că banii nu au ajuns nici la ea, nici la familia fotbalistului din Camerun. Cu ajutorul soţiei lui Patrick Ekeng, ProSport a dialogat telefonic cu unul dintre suporterii care s-ar fi ocupat de strângerea de fonduri.

"Am strâns 20.000 de euro şi i-am predat lui Elias Bucurică”

Discuţia a fost posibilă doar după ce am acceptat să protejăm identitatea martorului, din motive lesne de înţeles. „Eu şi cu alţi oameni din PCH am organizat o strângere de fonduri. Au fost mulţi spectatori, zeci de mii, şi fiecare a contribuit cu cât a vrut. Am strâns banii şi i-am numărat, erau aproximativ 20.000 de euro în total, bani cu care voiam să o ajutăm pe Nathalie. Noi am luat banii, cash, şi i-am predat clubului pentru a fi trimişi mai departe. Evident, nu am făcut niciun act, nu am crezut că e nevoie de aşa ceva.  Banii i-au fost predaţi lui Elias Bucurică şi el ne-a spus că i-a dat suma lui Ionel Dănciulescu. A trecut timpul şi, pentru că ţineam legătură în permanenţă cu Nathalie, observam cum suma întârzie să ajungă la ea.  Am discutat şi cu cei din Camerun, cu nişte verişori ai lui Patrick, şi ne-au spus că n-au primit nimic de la Dinamo“, susţine suporterul cu pricina. Mai mult, membrul PCH a discutat cu mai multe persoane din galerie care s-au ocupat de strângerea de fonduri pentru a lua o poziţie publică cu privire la dispariţia banilor.

Elias Bucurică a fost sunat pe tot parcursul săptămânii trecute, însă nu a răspuns apelurilor iniţiate de reporterii ProSport. Abia aseară, în jurul orei 19:40, liderul galeriei din Ştefan cel Mare a răspuns firesc "Alo, da!", însă după ce jurnalistul ProSport s-a prezentat, Bucurică a "meditat" două secunde apoi a închis telefonul. Ulterior nu a mai răspuns solicitării.

Contactaţi de ProSport, oficialii lui Dinamo susţin că nu a existat un transfer de bani între suporterii din galerie şi cei din cadrul clubului. Ionel Dănciulescu a reacţionat vehement la auzul informaţiilor şi a ameninţat ProSport cu judecata în cazul în care vom publica acest subiect.


”Reporterul ProSport” cu număr de la clubul Dinamo

La câteva ore după ce ProSport a cerut un punct de vedere de la clubul Dinamo, sursa noastră din galeria lui Dinamo a fost contactată din nou de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind de la publicaţia noastră şi care a încercat s-o tragă de limbă.

Redăm în continuare discuţia dintre reporter şi suporter.

  • Reporter: Bună ziua! V-am sunat pentru clarificările finale înainte de publicarea articolului.
  • Suporter: Bună ziua! M-a mai sunat un reporter ProSport în această dimineaţă, i-am repetat şi lui tot ce v-am spus dumneavoastră.
  • Reporter: E imposibil să vă fi sunat cineva de la ProSport, nu ştie nimeni în afară de mine care este identitatea dumneavoastră!
  • Suporter: Aşa s-a prezentat, ca reporter ProSport. Mi-a cerut detalii despre toată treaba cu donaţia, cu predarea banilor, apoi mi-a spus că dacă vreau să publice articolul trebuie să îmi dea numele complet în articol. Nu am acceptat, evident.

Am solicitat sursei noastre numărul de telefon de pe care a primit apelul de la presupusul ”reporter ProSport” şi am descoperit că acesta îi aparţine lui Adrian Alexandrescu, responsabilul cu relaţii internaţionale al clubului Dinamo, un angajat cu vechime în ”Ştefan cel Mare”!

Sunat de jurnaliştii ProSport, Adrian Alexandrescu a confirmat că numărul de telefon îi aparţine, însă a negat cu vehemenţă faptul că ar fi sunat suporterul lui Dinamo sau că altcineva ar fi folosit telefonul lui în acest sens. Deşi a negat orice implicare în subiect, Adrian Alexandrescu este persoana care a interacţionat telefonic cu Nathalie Ekeng pe durata vizitei acesteia în România şi ar fi obţinut detaliile de contact ale suporterului tot de la soţia lui Patrick Ekeng.

Unde sunt banii? 

Cert este că Nathalie Ekeng a fost înşelată în aşteptări. Strângerea de fonduri despre care vorbeşte soţia fotbalistului este confirmată doar parţial de către cei prezenţi la meciul din finala Cupei. Toţi suporterii chestionaţi de ProSport pe această temă rememorează prezenţa unei urne mobile în care spectatorii au donat bani, însă cei mai mulţi dintre ei nu îşi aduc aminte dacă scopul era strângerea de fonduri pentru familia lui Ekeng sau doar obişnuita contribuţie voluntară la realizarea coregrafiilor cu care PCH a obişnuit.

Ionuţ Negoiţă i-a dat soţiei lui Ekeng doar 5.000 de euro

Pe lângă problema reclamată de Nathalie Ekeng cu privire la presupusa sumă strânsă de galerie, soţia fotbalistului decedat pe teren a venit în România şi pentru a-i cere lui Ionuţ Negoiţă sumele pe care finanţatorul i le-ar fi promis. Nathalie a primit în urma vizitei doar 5.000 de euro, sumă care acoperă datoriile făcute de familia lui Ekeng în urma funeraliilor din Camerun. ”De fiecare dată când suna să întrebe de bani era dusă cu zăhărelul, amânată. A suportat cât a suportat, apoi şi-a angajat avocaţi care să rezolve cazul. Dinamo şi-a uitat complet promisiunile pe care le-a făcut în faţa familiei lui Patrick, dar şi promisiunile publice făcute în faţa suporterilor care au reacţionat extraordinar într-un moment atât de dificil”, au spus pentru ProSport prietenii din România ai soţiei lui Ekeng.

Potrivit acestora, Nathalie Ekeng aşteaptă şi banii pe care finanţatorul dinamovist ar fi promis că îi va plăti conform contractului pe care Patrick Ekeng îl mai avea cu echipa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.