EXCLUSIV | Unde sunt banii familiei lui Ekeng? Soția fotbalistului a cerut 20.000 €, sumă strânsă de PCH. Șefii lui Dinamo spun că banii n-au ajuns la ei. Un oficial al „câinilor” ar fi pretins că este reporter ProSport pentru a afla cine „a turnat”!

EXCLUSIV | Unde sunt banii familiei lui Ekeng? Soția fotbalistului a cerut 20.000 €, sumă strânsă de PCH. Șefii lui Dinamo spun că banii n-au ajuns la ei. Un oficial al
  • Publicat:
  • Actualizat:

La aproape un an după ce Patrick Ekeng, fotbalist camerunez al lui Dinamo, cădea secerat pe terenul din Ștefan cel Mare la meciul cu Viitorul și murea ulterior la spitalul Floreasca, situația soției acestuia e una delicată. Nathalie Ekeng a venit săptămâna trecută în București pentru a lămuri o serie lungă de probleme cu clubul Dinamo, club pe care îl acuză că nu și-a respectat promisiunile cu privire la ajutorul financiar. Mai mult, Nathalie a mărturisit pentru ProSport că se așteaptă la o sumă importantă de bani, sumă strânsă de galeria lui Dinamo, dar care n-a ajuns la ea.

Nathalie Ekeng susține că a venit în România pentru a lua de la Dinamo banii ce i se cuvin. Potrivit soției lui Patrick, galeria lui Dinamo i-a transmis că suporterii au strâns circa 20.000 de euro la finala Cupei României din sezonul trecut, meciul Dinamo – CFR Cluj. Însă Nathalie afirmă acum că banii nu au ajuns nici la ea, nici la familia fotbalistului din Camerun. Cu ajutorul soției lui Patrick Ekeng, ProSport a dialogat telefonic cu unul dintre suporterii care s-ar fi ocupat de strângerea de fonduri.

„Am strâns 20.000 de euro și i-am predat lui Elias Bucurică”

Discuția a fost posibilă doar după ce am acceptat să protejăm identitatea martorului, din motive lesne de înțeles. „Eu și cu alți oameni din PCH am organizat o strângere de fonduri. Au fost mulți spectatori, zeci de mii, și fiecare a contribuit cu cât a vrut. Am strâns banii și i-am numărat, erau aproximativ 20.000 de euro în total, bani cu care voiam să o ajutăm pe Nathalie. Noi am luat banii, cash, și i-am predat clubului pentru a fi trimiși mai departe. Evident, nu am făcut niciun act, nu am crezut că e nevoie de așa ceva.  Banii i-au fost predați lui Elias Bucurică și el ne-a spus că i-a dat suma lui Ionel Dănciulescu. A trecut timpul și, pentru că țineam legătură în permanență cu Nathalie, observam cum suma întârzie să ajungă la ea.  Am discutat și cu cei din Camerun, cu niște verișori ai lui Patrick, și ne-au spus că n-au primit nimic de la Dinamo”, susține suporterul cu pricina. Mai mult, membrul PCH a discutat cu mai multe persoane din galerie care s-au ocupat de strângerea de fonduri pentru a lua o poziție publică cu privire la dispariția banilor.

Elias Bucurică a fost sunat pe tot parcursul săptămânii trecute, însă nu a răspuns apelurilor inițiate de reporterii ProSport. Abia aseară, în jurul orei 19:40, liderul galeriei din Ștefan cel Mare a răspuns firesc „Alo, da!”, însă după ce jurnalistul ProSport s-a prezentat, Bucurică a „meditat” două secunde apoi a închis telefonul. Ulterior nu a mai răspuns solicitării.

Contactați de ProSport, oficialii lui Dinamo susțin că nu a existat un transfer de bani între suporterii din galerie și cei din cadrul clubului. Ionel Dănciulescu a reacționat vehement la auzul informațiilor și a amenințat ProSport cu judecata în cazul în care vom publica acest subiect.


„Reporterul ProSport” cu număr de la clubul Dinamo

La câteva ore după ce ProSport a cerut un punct de vedere de la clubul Dinamo, sursa noastră din galeria lui Dinamo a fost contactată din nou de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind de la publicația noastră și care a încercat s-o tragă de limbă.

Redăm în continuare discuția dintre reporter și suporter.

  • Reporter: Bună ziua! V-am sunat pentru clarificările finale înainte de publicarea articolului.
  • Suporter: Bună ziua! M-a mai sunat un reporter ProSport în această dimineață, i-am repetat și lui tot ce v-am spus dumneavoastră.
  • Reporter: E imposibil să vă fi sunat cineva de la ProSport, nu știe nimeni în afară de mine care este identitatea dumneavoastră!
  • Suporter: Așa s-a prezentat, ca reporter ProSport. Mi-a cerut detalii despre toată treaba cu donația, cu predarea banilor, apoi mi-a spus că dacă vreau să publice articolul trebuie să îmi dea numele complet în articol. Nu am acceptat, evident.

Am solicitat sursei noastre numărul de telefon de pe care a primit apelul de la presupusul „reporter ProSport” și am descoperit că acesta îi aparține lui Adrian Alexandrescu, responsabilul cu relații internaționale al clubului Dinamo, un angajat cu vechime în „Ștefan cel Mare”!

Sunat de jurnaliștii ProSport, Adrian Alexandrescu a confirmat că numărul de telefon îi aparține, însă a negat cu vehemență faptul că ar fi sunat suporterul lui Dinamo sau că altcineva ar fi folosit telefonul lui în acest sens. Deși a negat orice implicare în subiect, Adrian Alexandrescu este persoana care a interacționat telefonic cu Nathalie Ekeng pe durata vizitei acesteia în România și ar fi obținut detaliile de contact ale suporterului tot de la soția lui Patrick Ekeng.

Unde sunt banii? 

Cert este că Nathalie Ekeng a fost înșelată în așteptări. Strângerea de fonduri despre care vorbește soția fotbalistului este confirmată doar parțial de către cei prezenți la meciul din finala Cupei. Toți suporterii chestionați de ProSport pe această temă rememorează prezența unei urne mobile în care spectatorii au donat bani, însă cei mai mulți dintre ei nu își aduc aminte dacă scopul era strângerea de fonduri pentru familia lui Ekeng sau doar obișnuita contribuție voluntară la realizarea coregrafiilor cu care PCH a obișnuit.

Ionuț Negoiță i-a dat soției lui Ekeng doar 5.000 de euro

Pe lângă problema reclamată de Nathalie Ekeng cu privire la presupusa sumă strânsă de galerie, soția fotbalistului decedat pe teren a venit în România și pentru a-i cere lui Ionuț Negoiță sumele pe care finanțatorul i le-ar fi promis. Nathalie a primit în urma vizitei doar 5.000 de euro, sumă care acoperă datoriile făcute de familia lui Ekeng în urma funeraliilor din Camerun. „De fiecare dată când suna să întrebe de bani era dusă cu zăhărelul, amânată. A suportat cât a suportat, apoi și-a angajat avocați care să rezolve cazul. Dinamo și-a uitat complet promisiunile pe care le-a făcut în fața familiei lui Patrick, dar și promisiunile publice făcute în fața suporterilor care au reacționat extraordinar într-un moment atât de dificil”, au spus pentru ProSport prietenii din România ai soției lui Ekeng.

Potrivit acestora, Nathalie Ekeng așteaptă și banii pe care finanțatorul dinamovist ar fi promis că îi va plăti conform contractului pe care Patrick Ekeng îl mai avea cu echipa.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian Mutu
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian…
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen