EXCLUSIV - MTS a împărţit bugetul pe anul 2014: top 3 rămâne acelaşi. Suma totală: 60,23 milioane de lei

31 ian 2014 2888 afişări Special
EXCLUSIV - MTS a împărţit bugetul pe anul 2014: top 3 rămâne acelaşi. Suma totală: 60,23 milioane de lei 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/11997956/2/tabel.jpg
  • MTS a stabilit sumele ce vor fi alocate federaţiilor sportive pe anul 2014.
  • Cele 61 foruri de profil au fost împărţite în trei grupe valorice, cu un total repartizat de 60,23 de milioane de lei.
  • Suma este mai mică decât cea de anul trecut cu trei milioane de lei, însă a crescut alocaţia din veniturile proprii ale MTS.

Ca şi anul trecut, podiumul rămâne acelaşi: atletism, canotaj, gimnastică. Cele trei se află în prima grupă valorică, formată din 16 federaţii olimpice. Interesant este că următoarele două poziţii ca alocaţie sunt ocupate de federaţii din grupa a doua, handbal (4,2 milioane de lei) şi rugby (3,5 milioane). Aproape 70 la sută din bugetul total alocat federaţiilor sportive revine celor 16 din prima grupă valorică.

Nemulţumiri la gimnastică

Ca de fiecare dată, au existat şefi de federaţii mulţumiţi, dar şi alţii care au strâmbat din nas. ”Noi suntem mulţumiţi”, a declarat Ion Pandele, secretarul general al FR de Judo. Acelaşi răspuns a venit şi de la FR de Lupte, chiar dacă forul condus de Răzvan Pârcălab a pierdut două sute de mii de lei faţă de anul trecut. Printre nemulţumiţi s-a numărat preşedintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica.

NOTĂ: Federaţiile de ciclism şi de patinaj nu au primit deocamdată niciun leu din cauza problemelor interne

Bugetele pe ultimii doi ani şi pe anul în curs


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.