EXCLUSIV | FRF plăteşte! Cluburile de futsal din România şi-au ţinut adunarea generală la Ljubljana. Burleanu i-a inclus pe votanţii de la fotbal în sală în delegaţia pentru Euro, iar pe cei de la fotbal feminin i-a pus pe avionul de Antalya

5 feb 2018 1501 afişări Special
EXCLUSIV | FRF plăteşte! Cluburile de futsal din România şi-au ţinut adunarea generală la Ljubljana. Burleanu i-a inclus pe votanţii de la fotbal în sală în delegaţia pentru Euro, iar pe cei de la fotbal feminin i-a pus pe avionul de Antalya Răzvan Burleanu, alături de Mihai Stoichiţă, Gabriel Bodescu şi Radu Vişan (ultimul, parţial mascat), în mijlocul votanţilor din fotbalul în sală luaţi pe cheltuiala FRF la Ljubljana. Secvenţă din meciul Portugalia - România 4-1. FOTO: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Campania electorală pentru şefia FRF urcă ştacheta la un nivel nebănuit: invitaţi de Răzvan Burleanu la o vizită de lucru în Slovenia, pentru a se documenta personal la Europenele de futsal, conducătorii cluburilor de fotbal în sală din România şi-au ţinut adunarea generală la Ljubljana!

Cazul este absolut neobişnuit: zeci de reprezentanţi ai grupărilor din această ramură a fotbalului au fost incluşi de preşedintele federaţiei în delegaţia pentru turneul final. Sejurul, de aproape o săptămână, a fost, fără îndoială, util pentru aceşti oameni chemaţi să voteze la alegerile pentru conducerea FRF din 18 aprilie 2018. Reprezentaţi ai fotbalului în sală veniţi din diverse localităţi au fost urcaţi de FRF în avion, cazaţi în condiţii de lux şi ospătaţi în restaurante scumpe, cu responsabilităţi pe măsură: li s-a cerut să se simtă bine şi, în două situaţii, chiar să se deplaseze la sală, ca să încurajeze din tribună echipa României.

Se munceşte mai mult şi mai bine: votanţii de la fotbalul în sală – plimbaţi în Slovenia, cei de la fotbalul feminin în Turcia


La consfătuirea derulată acum câteva săptămâni, la Cheile Grădiştei, bărbaţii convocaţi de Burleanu au dezbătut competent problema fotbalului feminin, sub privirile plăcut impresionate ale fetelor prezente în pozele de pe panourile aduse de la Bucureşti.

Din nefericire pentru grupul de alegători şi pentru şefii FRF (prezenţi, toţi, la Ljubljana), România a fost eliminată încă din faza grupelor, după două înfrângeri: 1-4 cu Portugalia şi 2-3 cu Ucraina. Aceasta a dus la neplăcuta situaţie ca întreaga caravană să fie nevoită să se întoarcă acasă mai devreme, pierzând (nemeritat) nu doar trei zile de cazare şi mese gratuite, dar şi sute de euro din diurnă - toate, duse pe apa Sâmbetei.

Totuşi, chiar şi în aceste condiţii dificile, membrii votanţi ai FRF din fotbalul în sală au reuşit să strângă rândurile şi, trecând peste deziluzie, să ţină, înainte de a pleca spre ţară, sub înaltul patronaj al lui Răzvan Burleanu, adunarea generală a acestei discipline vitregite până la înscăunarea actualei conduceri. 

Membrii electori din fotbalul în sală nu sunt singurii de care şefii FRF au mare grijă înaintea alegerilor. În aceste zile, reprezentanţii cluburilor de fotbal feminin au fost încărcaţi în avioane şi trimişi în Antalya, tot pe cheltuiala federaţiei, acolo unde vor avea un util schimb de experienţă. Inspirat şi econom, Răzvan Burleanu a întrevăzut oportunitatea şi a decis să îmbine utilul cu plăcutul, deoarece votanţii din fotbalul feminin au însoţit în Turcia naţionala de profil. Dacă fetele pregătite de selecţionerul Mirel Albon au programat, între 4 şi 14 februarie, un stagiu de pregătire şi câteva meciuri amicale, în schimb reprezentanţilor cluburilor li s-a rezervat, între 4 şi 8 februarie, un curs de perfecţionare, fără îndoială, intens şi solicitant.

Evenimentele din aceste zile vin să ilustreze perfect sintagma lansată de Răzvan Burleanu, de la prezidiul FRF, la Adunarea Generală de anul trecut: „Se munceşte pe brânci, se munceşte mai mult şi mai bine“.

Inimosul şef al FRF nu iartă nimic: sare matematic din maşină în avion şi din avion în maşină. De la Cheile Grădiştei în Elveţia şi, din Elveţia, în Slovenia


Delegaţia României la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor a fost aşa numeroasă, încât în poze n-au încăput toţi membrii săi. FOTO: contul de Facebook al lui Adi Mutu

Aceste utile acţiuni au fost pregătite, cu aproximativ două săptămâni în urmă, de un scurt sejur la Cheile Grădiştei, unde Burleanu a patronat o întâlnire a şefilor de cluburi din fotbalul feminin şi din fotbalul pentru copii. 

Între momentul Cheile Grădiştei şi acţiunea Ljubljana, energicul conducător al FRF – gata să supervizeze personal toate evenimentele, dar mai ales pe cele petrecute în străinătate – şi-a găsit timp să urce şi în avionul de Lausanne. Alături de un număr-record de reprezentanţi ai ţării noastre, Burleanu a participat la festivitatea tragerii la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, precum şi la plicticoasele mese de protocol şi petreceri din ursuza ţară a cantoanelor. Delegaţia României la această acţiune din Elveţia a numărat cel puţin 9 persoane (identificate nominal de ProSport, deoarece FRF, cu discreţia care o caracterizează, a fost zgârcită cu informaţiile despre oamenii care trudesc din umbră pentru acest sport).

Recordul precedent, de pe vremea odiosului Mircea Sandu, fusese de cinci delegaţi deplasaţi la o tragere la sorţi a unui turneu final de Cupă Mondială.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.