EXCLUSIV FOTO | Avem dovada că Gigi Becali minte! Primăria a aprobat mitingul steliştilor. Patronul FCSB a pretins azi că adunarea de sâmbătă e ilegală şi i-a ameninţat pe participanţi că vor fi snopiţi de jandarmi

23 oct 2015 11450 afişări Special
EXCLUSIV FOTO | Avem dovada că Gigi Becali minte! Primăria a aprobat mitingul steliştilor. Patronul FCSB a pretins azi că adunarea de sâmbătă e ilegală şi i-a ameninţat pe participanţi că vor fi snopiţi de jandarmi
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

ProSport a primit de la Primăria Muncipiului Bucureşti confirmarea oficială că mitingul suporterilor stelişti, programat sâmbătă, 24 octombrie, între orele 14:00 şi 17:00, în faţa Complexului Sportiv din Ghencea, a fost aprobat şi se va desfăşura în condiţii perfect legale. Adresa PMB infirmă toate afirmaţiile făcute astăzi de Gigi Becali, patronul FCSB, cel care a convocat vineri la prânz o conferinţă de presă în care a susţinut că mitingul de protest este ilegal şi i-a avertizat pe suporteri să nu se ducă pentru că vor fi snopiţi în bătaie de jandarmi.


„Vreau să-i rog pe părinţi să aibă grijă de copiii lor, să nu meargă la manifestaţie. N-au nici un aviz favorabil. Nu vreau să-i aud pe urmă că plâng că au fost bătuţi sau arestaţi de jandarmi. Mineriadele nu mai merg. Este i-le-gal ce fac ei! N-au autorizaţie, n-au nimic! Ăştia nu ştiu decât de bătaie!“

Gigi Becali, patron la FCSB, vineri, în conferinţă de presă


„Putem să vă informăm că adunarea publică a suporterilor a fost aprobată şi este legală.“

Monica Bică, Biroul de Presă al PMB


Toate acţiunile din ultimele zile ale lui Gigi Becali par să indice faptul că acesta se teme de mitingul de mâine, care are ca scop organizarea suporterilor într-o societate pe acţiuni şi preluarea oficială a brandului Steaua de la Armată. Pe măsură ce s-a apropiat ora mitingului, pe piaţă au apărut informaţii menite să le taie elanul suporterilor stelişti. Întâi s-a vehiculat informaţia, neasumată oficial de nimeni, că Armata şi Gigi Becali s-ar fi înţeles asupra preluării brandului de către FCSB. Acest lucru este imposibil din punct de vedere legal, pentru că, potrivit legii, e nevoie d eo licitaţie pentru ca brandul Steaua să fie atribuit de CSA Steaua, reprezentanta MApN. Ulterior, zvonul a fost, de altfel, dezminţit oficial chiar de conducerile FCSB şi CSA Steaua.

Joi, CSA Steaua a dat comunicat prin care anunţa că interzice accesul suporterilor în baza sportivă pe motiv că aceasta ar fi obiectiv militar. „Dar când suntem chemaţi să susţinem echipele de fotbal, de rugby, atunci nu mai era obiectiv militar? Dar Clubul Sportiv Dinamo, unde se organizează periodic adunări publice ale musulmanilor sau ale altor religii, nu este obiectiv militar?“, au replicat suporterii stelişti indignaţi. Jan Pavel, organizatorul manifestaţiei, a afirmat în emisiunea ProSport Live de vineri că este o complicitate a comandantului CSA Steaua, colonelul George Boroi, cu Gigi Becali, cei doi fiind pe poziţii diferite doar în aparenţă. Din acest motiv, crede Pavel, CSA a refuzat, în realitate, mitingul în incinta Bazei Sportive.


„Gigi Becali minte şi dezinformează exact aşa cum făcea Iliescu în 1990, dacă tot a adus vorba de mineriadă. A intrat în panică, e disperat că-i fuge pământul de sub picioare şi scapă mina de aur Steaua, nu mai are ce jumuli. Ameninţă în stânga şi-n dreapta, minte, ne compară cu minerii. Avem autorizaţia, vom ţine mitingul şi vom merge înainte orice încercări de manipulare va mai încerca el.“

Jan Pavel, organizatorul mitingului suporterilor stelişti


Manifestaţia se va ţine, aşadar, în condiţii legale sâmbătă, de la ora 14:00, în faţa Complexului Sportiv Steaua.

ProSport vă prezintă alăturat răspunsul oficial primit de la Primăria Municipiului Bucureşti la întrebarea dacă mitingul a primit aprobare. Toate detaliile manifestării, aşa cum au fost convenite de organizatori şi Primărie, pot fi citite mai jos:

„DOMNUL PAVEL JAN organizeaza in ziua de 24 octombrie 2015, intre orele 14.00 - 17.00, adunare publica desfasurata astfel:

- intre orele 13.30 – 14.00, adunarea participantilor;

- intre orele 14.00 – 16.30, desfasurarea adunarii publice propriu zise;

- intre orele 16.30 – 17.00, defluirea participantilor.

Adunarea publica va avea loc pe platoul din fata stadionului Ghencea, intre poarta 1 si poarta 3 de acces, astfel:

- se va pastra o distanta de minim 6 metri intre aliniamentul gardului (pe toata lungimea acestuia intre poarta 1 si poarta 3) si locul de desfasurare, publicul urmand sa fie dispus in spatiul astfel definit si delimitat de fortele de ordin, conform schitei anexate;

- central, va fi montat un podium in suprafata de 3x3 metri iar langa acesta va fi dispus un autoturism dotat cu statie de amplificare si boxe;

Organizatorul va desfasura, intre orele 13.00 – 13.30, activitati de amenajare a spatiului de desfasurare a adunarii publice.

In data de 23 octombrie, incepand cu orele 18.00, organizatorul va lua masura anuntarii posesorilor auto, care parcheaza in locul de desfasurare cu privire la activitatea care urmeaza sa aiba loc, prin aplicare de fluturasi.

Participantii din provincie vor aflui spre stadion cu trenul/mijloace auto personale, in grupuri organizate cu respectarea tuturor regulilor de circulatie, autoturismele urmand sa fie parcate in locurile special amenajate.

Din provincie sunt asteptati participanti din urmatoarele zone:

- Suceava cca. 100 de persoane (cu trenul);

- Buzau cca. 200 de persoane (auto personale);

- Bacau cca. 50 de personae (auto personale);

- Brasov cca. 150 de persoane (tren/auto personale);

- Fagaras/Sibiu cca. 50 de persoane (tren/auto personale);

- Teleorman cca. 100 de persoane (auto personale);

- Giurgiu cca. 100 de persoane (auto personale);

- Ploiesti cca. 50 de persoane (auto personale);

- Sofia(Bulgaria) cca. 20 de persoane (auto personale).

Afluirea participantilor din Bucuresti se va face individual, astfel incat deplasarea acestora sa nu perturbe traficul rutier si pietonal pe traseele catre locul de desfasurare.

In momentul in care numarul de participanti va depasi capacitatea de stocare a spatiului destinat desfasurarii adunarii publice, organizatorul va lua masura relationarii cu persoanele care isi exprima, in continuare, dorinta de a intra in spatiul delimitat si le va interzice accesul.

Pe durata adunarii publice se vor folosi bannere, pancarte si mijloace de sonorizare cu respectarea legislatiei in vigoare.

Organizatorul va lua masura stabilirii unui numar suficient de oameni de ordine (cel putin 200), care vor avea semne distinctive si vor informa participantii cu privire la obligativitatea respectarii prevederilor legale pe timpul desfasurarii adunarii publice.

Vor participa circa 10.000 de persoane din care 1000 persoane din provincie.“

ProSport vă prezintă prima şi ultima pagină din protocolul de şapte pagini încheiat între Primărie şi organizatorii mitingului de sâmbătă. După cum se poate observa, pe ultima filă sunt prezente toate semnăturile necesare pentru ca manifestaţia să fie legală.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.