EXCLUSIV | Documentele ignorate de judecătoarea care i-a dat câştig de cauză lui Becali în procesul cu Armata. Colonelul Talpan: "Nu mai e cale de împăcare. Facem recurs". Avocatul FCSB ar fi sustras acte de la CSA Steaua!

12 mai 2016 29566 afişări Special
EXCLUSIV | Documentele ignorate de judecătoarea care i-a dat câştig de cauză lui Becali în procesul cu Armata. Colonelul Talpan: "Nu mai e cale de împăcare. Facem recurs". Avocatul FCSB ar fi sustras acte de la CSA Steaua!
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Instanţa de la Tribunalul Bucureşti care i-a dat câştig de cauză lui Gigi Becali în procesul cu Armata a ignorat o serie de acte care demonstrau că FCSB n-a avut niciodată acordul MApN pentru a folosi numele „Steaua Bucureşti“. Acuzaţia îi aparţine lui Florin Talpan, colonelul de justiţie care reprezintă Clubul Sportiv al Armatei Steaua în procesul cu societatea latifundiarului. Judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti a omis, printre altele, actele care arată că:

> Gigi Becali a înscris o „clonă“ la Registrul Comerţului după o societate de drept public, lucru strict interzis de lege;

> nu există niciun document care să ateste că MApN a fost vreodată de acord cu înregistrarea actualei denumiri a clubului lui Becali;  

> Armata n-a transferat şi nici nu a renunţat vreodată la numele sau la semnul care face obiectul mărcii „Steaua Bucureşti“;

> nu există semnătura ministrului Apărării pe documentele Asociaţiei non-profit constituite iniţial de Păunescu şi Becali.

Conflict de interese trecut cu vederea de instanţă

Concluziile scrise depuse de CSA Steaua Bucureşti, spune Florin Talpan, au fost trecute cu vederea de judecătoare: „Sunt absolut surprins de faptul că instanţa n-a luat act de aceste dovezi clare, dincolo de orice dubiu“.

Lucrurile nu se opresc aici, conform avocatului CSA Steaua. Acesta afirmă, nici mai mult, nici mai puţin, că apărătorul lui Gigi Becali a sustras documente confidenţiale pe când reprezenta clubul Armatei şi pe care le-a folosit acum împotriva fostului său angajator în instanţă! „Instanţa nu a ţinut cont şi de un alt lucru foarte important. La termenul din data de 3 februarie, am depus nişte note scrise prin care am adus la cunoştinţa instanţei faptul că există conflict de interese în cazul domnului Radu Enache, care este avocatul FCSB-ului după ce a lucrat la CSA Steaua ca jurist, apoi la AFC Steaua. Apărătorul pârâtei, Radu Enache, a fost angajatul reclamantei timp de mai mulţi ani, apărând drepturile şi interesele acesteia timp îndelungat. Domnul Radu Enache se află în conflict de interese cu instituţia noastră şi cu MApN, reprezentând partea adversă după ce a fost apărătorul nostru. În calitate de jurist al CSA Steaua, acesta a avut acces la date şi documente confidenţiale, iar ulterior, lucrând cu pârâta, a împărtăşit aceste informaţii fără a avea încuviinţarea prealabilă şi expresă din partea noastră. Mai mult decât atât, domnul Radu Enache a depus la dosar înscrisuri aparţinând CSA Steaua şi la care doar acesta a avut acces. Documentele la care facem referire nu au fost făcute publice anterior. Un fapt extrem de grav. Instanţa n-a ţinut cont nici de această sesizare“, acuză Talpan.

„Este clar că vom face recurs, mergem până în pânzele albe, dacă este nevoie“, declară colonelul pentru ProSport. Gigi Becali a stârnit ostilitatea ofiţerilor din Armată pentru că ar fi avut, în toată această perioadă, un comportament dublicitar şi viclean: „În timp ce se întâlnea cu domnul ministru şi declara public că speră să se ajungă la un consens, domnul Becali îşi trimitea oamenii pe ascuns la OSIM să înregistreze noi sigle şi denumiri ale clubului“.

Reprezentantul CSA Steaua a făcut public şi un apel: „În calitate de şef al Compartimentului Juridic al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, adresez mass-media rugămintea să nu mai folosească, în informaţiile pe care le transmite către public despre FCSB SA, denumirea Steaua Bucureşti sau Steaua. Am această rugăminte deoarece se încalcă dreptul la marcă al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, conform certificatelor de înregistrare emise de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie numărul 3425 pronunţată la data de 3 decembrie 2014“.

Documentele:

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.