EXCLUSIV | Colonelul Florin Talpan face dezvăluiri explozive după ultimul proces câştigat cu Gigi Becali: "FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF!". Acuzaţia, susţinută cu documente ale Tribunalului, poate avea consecinţe incalculabile pentru federaţie

24 mar 2017 27289 afişări Special
EXCLUSIV | Colonelul Florin Talpan face dezvăluiri explozive după ultimul proces câştigat cu Gigi Becali: "FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF!". Acuzaţia, susţinută cu documente ale Tribunalului, poate avea consecinţe incalculabile pentru federaţie

Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a remis ProSport, vineri, un comunicat în care face afirmaţii care, odată confirmate, pot da o lovitură catastrofală Federaţiei Române de Fotbal: începând din 2004 şi până în prezent, SC FC Steaua Bucureşti SA, gruparea lui Gigi Becali, a participat la competiţii fără să fie afiliată la FRF! Mai mult decât atât, juristul CSA Steaua, care l-a zdrobit pe Gigi Becali în toate procesele din ultimii ani, luându-i acestuia în instanţă, pe rând, marca Steaua şi apoi dreptul de a mai folosi numele Steaua, afirmă că, potrivit documentelor pe care le deţine, chiar Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a semnat între martie 2014 şi mai 2016 acte oficiale fără să aibă acest drept, toate hotărârile sale fiind nule de drept.

În toţi aceşti ani, FCSB a jucat pe locul AFC Steaua, care este afiliată la FRF. Doar că instanţele de judecată au stabilit deja, prin sentinţele date, că AFC Steaua nu avea calitatea să transmită către societatea lui Becali, înfiinţată în 2004 şi înregistrată tot atunci la Registrul Comerţului, nici locul în prima ligă, nici palmaresul, nici marca, nici sigla, nici numele Steaua.

Dacă acuzaţia că FCSB a participat ilegal la competiţii, fără a fi afiliată la federaţie, se va proba în instanţă, se ridică întrebarea ce se va întâmpla cu toate campionatele şi cupele la care a participat, dar şi cu trofeele interne şi rezultatele obţinute de acestă echipă. La asta se adaugă o problemă şi mai spinoasă: cum va explica FRF în faţa UEFA faptul că a trimis în competiţiile continentale o echipă care nu făcea parte din structurile fotbalistice oficiale. Şi, mai ales, ce se va întâmpla cu toţi banii trimişi de UEFA către FCSB în acest timp.

Citiţi mai jos comunicatul colonelului Talpan, după ce miercuri Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză într-un nou proces cu FCSB. Gigi Becali a încercat, după ce în 2014 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a anulat marca Steaua, să facă acelaşi lucru cu marca Steaua înregistrată de Armată. Becali a pierdut însă procesul atât în primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, cât şi la Apel, miercuri. Sentinţa mai poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar numai în circumstanţe excepţionale. Becali va trebui să demonstreze că judecătorii au făcut un abuz sau şi-au depăşit atribuţiile.

„Sunt mulţumit că au fost încă o dată răsplătite toate eforturile personale pe care le-am depus în slujba clubului Steaua, a ministerului şi a statului român. Toată viaţa mea am avut încredere în instituţiile statului, iar dovada că Justiţie există şi că îşi exercită atribuţiile eficient este soluţionarea corectă din data de 22 martie 2017 a dosarului 3933/3/2015 în favoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Pentru mine este un proces important care se adaugă celorlalte 11 procese câştigate în ultimii doi ani şi jumătate împotriva FCSB.

Sper ca forurile superioare să-mi aprecieze munca de 15 ani care acum dă roade. Sunt foarte multe probleme de rezolvat în cadrul CSA Steaua pe care eu personal le cunosc foarte bine şi sunt sigur că le-aş putea soluţiona dacă aş activa de pe o altă poziţie de decizie. În acest moment nu mai contează efortul depus, orele de muncă şi nopţile nedormite, când redactam acţiuni şi apărări, contează doar rezultatul şi faptul că am câştigat. Am copilărit cu Steaua, am crescut cu Steaua şi voi îmbătrâni susţinând această mare echipă.

Steaua este parte din viaţa mea, milioanelor de suporteri roş-albaştri le confirm faptul că mă voi implica în continuare în apărarea intereselor echipei la fel cum am făcut-o şi până acum. Steaua trebuie să devină din nou cea mai temută echipă atât în ţară, cât şi în lume. Gloria de altădată trebuie reînviată şi eu voi face tot ce pot ca să contribui la această renaştere.

Vreau să le mulţumesc adevăraţilor suporteri stelişti, care au fost şi sunt alături de mine, deoarece am simţit permanent susţinerea lor. La fel de recunoscător le sunt şi fostelor glorii care, prin intervenţiile lor, au făcut să nu mă dau bătut de la mersul acţiunilor mele juridice. Aici n-am cum să nu-i amintesc pe Victor Piţurcă, Miodrag Belodedici şi Tudorel Stoica, legende ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua care au înţeles că fotbalul trebuie neapărat să revină la CSA Steaua.
În final, nu pot să nu îi reiterez domnului George Becali că trebuie să respecte legea şi hotărârile judecătoreşti, că în faţa legii suntem toţi egali. Iar preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, care a semnat fără mandat acte – care sunt nule de drept –, el neavând calitate oficială de reprezentant până în data de 13 mai 2016, îi reamintesc că ar trebui să respecte Statutul şi Regulamentele FRF şi să dispună de urgenţă măsuri ca FCSB să nu mai participe la competiţiile sportive deoarece, conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti, prin extrasul Registrului Special al Federaţiilor şi Fundaţiilor, FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF. Nici măcar nu se pune problema dezafilierii FCSB, deoarece acest club nu a fost afiliat niciodată, începând cu anul 2004.

Mă întreb ce rol are Federaţia Română de Fotbal, atât timp cât nu-şi îndeplineşte obligaţiile statutare? Şi nici nu ar avea cum să şi le îndeplinească, neavând un Comitet Executiv legal, un Statut actualizat şi validat de instanţă“. 

Trebuie amintit că FRF este deja într-o situaţie foarte grea după ce Adrian Mititelu a câştigat în primă instanţă despăgubiri de peste 220 de milioane de euro pentru dezafilierea abuzivă a Universităţii Craiova. Tribunalul Bucureşti a decis, de asemenea, în acest dosar condamnarea lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. Recursul procesului îşi derulează acum ultimele termene la Curtea de Apel, dar mărturiile martorilor şi proba cu înregistrările şedinţelor de Comitet Executiv în care s-a decis eliminarea Craiovei nu sunt deloc încurajatoare pentru Sandu şi Dragomir.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.