BREAKING NEWS | Hotărâre de Guvern prin care i se ia stadionul Dinamo lui Nicolae Badea. Reacția lui Ionuț Negoiță: „Jos pălăria!” Se face stadion fără pistă! ProSport a explicat încă din aprilie că o soluție era încă o Hotărâre de Guvern care să o anuleze pe cea dată de Adrian Năstase

În Monitorul Oficial al României a fost publicată azi Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017  pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ și stadionul central. În traducere liberă, arena Dinamo i-a fost luată lui Nicolae Badea. ProSport a explicat încă din luna aprilie că o soluție în cazul subiectului care a încins taberele dinamoviste o constituia o HG care să o anuleze pe cea dată de Adrian Năstase.

SC FC Dinamo, entitate controlată de Nicolae Badea, primise stadionul (care are statut de proprietate privată a statului român) în baza Hotărârii de Guvern (HG) 1086/2000 (premier Mugur Isărescu), modificată prin HG 207/2002 (premier Adrian Năstase). În baza acestei ultime HG s-a încheiat un contract de asociere între CS Dinamo (care ține de Ministerul de Interne) și CS FC Dinamo (club privat condus atunci de Badea).

DINAMO INTRĂ‚ ÎN HORA EURO 2020, alături de Ghnecea, Rapid și Arcul de Triumf

Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și adoptată în ședința de Guvern de miercuri, 30 august. Ce conotații mai are decizia?

În perspeciva Turneului final al Campionatului Euroepan din 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile realizate de MAI pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aștepările fanilor, se arată în comunicatul MAI.

IONUȚ NEGOIȚĂ‚: „Sunt convins că doamna ministru Carmen Dan a reușit astfel să-și câștige un rol important și absolut meritat în istoria fotbalului dinamovist”

„Salut cu entuziasm reușita Ministerului de Interne care a deblocat situația reconstrucției noului stadion din Ștefan cel Mare. Realizarea este cu atât mai mare cu cât, în calitate de susținător activ, implicat în tabăra celor care și-au dorit cu orice preț realizarea noului stadion, știu ce muncă infernală a fost pentru a reuși desțelenirea unei situații absolut anormale. Este cu atât mai lăudabilă  reușita doamnei ministru de interne Carmen Dan, cea care a crezut din prima clipă până în ultimul moment că poate câștiga acest război. Și iată că prin tenacitate, inteligență și curaj, aceasta a reușit. Jos pălăria!”, a fost reacția imediată a lui Ionuț Negoiță, președinte FC Dinamo 1948 SA.

Patronul de la RIN a continuat pe aceeași linie: „Într-o țară în care pare că nimic nu poate învinge forțele trecutului, această victorie este absolut revigorantă. Sunt convins că doamna ministru Carmen Dan a reușit astfel să-și câștige un rol important și absolut meritat în istoria fotbalului dinamovist”.

ADRIAN CEFALAN, oficial CNI: „Noul stadion Dinamo, la dimensiuni mai mici pentru Euro”

Într-un interviu pentru ProSport realizat de Matei Udrea în urmă cu o lună, Adrian Cefalan, director la Compania Națională de Investiții, instituție care se ocupă de construcția stadioanelor pentru Euro 2020, anunța că noua arenă Dinamo urma să fie reconstruită la dimensiuni mai mici decât cele despre care se discutase inițial.  Oficialul CNI a explicat pentru ProSport că Dinamo avea în august deja 4 luni întârziere față de celelalte trei arene programate a fi reconstruite. Dacă „Steaua„, „Rapid” și „Arcul de Triumf” sunt în grafic și, în cazul lor, sunt premise că vor fi terminate până la 1 martie 2020, data-limită care, spunea Cefalan, a fost fixată de UEFA, în schimb la Dinamo s-a intrat în criză de timp.

Publicat: 01 09. 2017, 17:51
Actualizat: 01 09. 2017, 18:49