A murit Cristian Ţopescu! Fostul mare jurnalist avea 81 de ani. Reacţia lui Hagi: "Vocea lui va rămâne vie şi inconfundabilă". Cauza decesului, comunicată de Spitalul Elias. Nadia şi Gabi Szabo, mesaje emoţionante

15 mai 2018 17389 afişări Comentează şi tu Special
A murit Cristian Ţopescu! Fostul mare jurnalist avea 81 de ani. Reacţia lui Hagi: "Vocea lui va rămâne vie şi inconfundabilă". Cauza decesului, comunicată de Spitalul Elias. Nadia şi Gabi Szabo, mesaje emoţionante 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/17216812/3/topescu-mediafax-foto-razvan-chirita.jpg
  • Legendarul jurnalist Cristian Ţopescu a murit în această după-amiază, la vârsta de 81 de ani, la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalui Elias.
  • "Un stop cardiorespirator iresuscitabil" este cauza morţii jurnalistului, după cum a anunţat Spitalul Elias prin intermediul unui comunicat

UPDATE | Fosta atletă, Gabriela Szabo, a avut un mesaj emoţionant: "Am crescut cu vocea lui, a fost un om care iubea valorile din sport. Un om pe care nu-l va mai înlocui nimeni. Aşa s-au dus şi Iolanda Balaş, Nicolae Mărăşescu... L-am cunoscut în 1991, când eram junioară, aveam doar 16 ani. Era la Balcandiada de la Salonic, eu am câştigat, dânsul a rămas cu noi în delegaţie. Apoi am crescut cu comentariile lui. A impresionat prin corectitudinea lui şi valoarea lui. Un formator de opinie cum rar am văzut.

Ştiam că e bolnav, dar nu ştiam că pleacă la îngeri atât de devreme. Condoleanţe familiei!", a spus pentru ProSport campioana olimpică de la Sydney, Gabriela Szabo, actual preşedinte al clubului CSM Bucureşti.


UPDATE | Gică Hagi a reacţionat imediat la vestea care a îndoliat România! Fostul decar al naţionalei şi-a adus aminte de cuvintele care l-au purtat spre golul marcat Argentinei, la Campionatul Mondial din 1994.


UPDATE | Andreea Răducan şi-a adus aminte de evoluţia sa de la o simplă ascultătoare a comentariului lui Cristian Ţopescu, la şansa de a comenta alături de jurnalist: "Când eram mică şi-mi făceam treburile prin casă, îmi dădeam seama că e gimnastică la TVR pentru că-i auzeam dânsului vocea. Mi-au mers la suflet comentariile şi nici nu bănuiam că într-o zi va comenta şi evoluţiile mele, nu aveam un asemenea curaj să-mi fugă mintea chiar acolo. Apoi, am ajuns să evoluez la Mondialul din Tianjin, în 1999, dar şi la Jocurile Olimpice de la Sydney, cu vocea dânsului la pupitru. Păcat că nu am casetele video, poate vom primi vreodată, de la Televiziunea Română, ar fi frumos.

Împlinirea totală a fost la JO de la Atena, când am comentat amândoi concursul de gimnastică, timp de o săptămână, ediţie la care am luat un sac de medalii. Dânsul era cu poveştile frumoase, eu cu partea tehnică. Pot să spun că domnul Ţopescu mi-a insuflat hobbyul pentru jurnalism. Nu-mi vine să cred că nu mai este printre noi. Condoleanţe familiei şi un gând bun din partea mea", a declarat pentru ProSport multipla campioană Andreea Răducan, actual preşedinte al FR de Gimnastică.


UPDATE | "Un stop cardiorespirator iresuscitabil" este cauza morţii jurnalistului, după cum a anunţat Spitalul Elias prin intermediul unui comunicat.: "Cristian George Ţopescu, în vârstă de 81 de ani, s-a internat marţi, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă şi tratament în secţia de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil". 


UPDATE | Dezarmat, legendarul Ivan Patzaichin a povestit cum s-a legat prietenia dintre cei doi şi care era starea de spirit a fostului jurnalistul ultima oară când s-au întâlnit: "Nu-mi vine să cred, pleacă cei mai buni oameni din sport în ultimul timp. L-am cunoscut la Jocurile Olimpice din Munchen, era cu zâmbetul pe buze, ştia tot despre mine şi despre sportul meu. Apoi, m-a invitat în studioul Televiziunii Române, imediat după Munchen, am făcut un reportaj foarte interesant. De atunci, s-a legat o prietenie solidă între noi doi. Un adevărat profesionist, se documenta enorm înainte de o transmisiune. Ultima dată ne-am întâlnit acum mai puţin de două luni, era cu zâmbetul pe buze, aşa cum era mereu, cu o vorbă bună pentru fiecare", a declarat pentru ProSport legendarul Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic şi mondial.


Legendarul jurnalist Cristian Ţopescu a murit în această după-amiază, la vârsta de 81 de ani, la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalui Elias.

Fost director al cotidianului ProSport între anii 2004-2007, Ţopescu se afla internat de o săptămână la clinica mai sus amintită din cauza unor complicaţii provocate de diabet.

Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008. Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul "Steaua României" "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc".

În întreaga carieră, Cristian Ţopescu se poate lăuda cu peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice comentate, dar şi Cupe Mondiale şi Campionate Europene.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.